|
Rudbékie - skvrny na listech, 20.7.2013  Dobrý den,
U naší rudbékie máme velké hnědé skvrny na listech- viz. foto.
Jedná se o plíseň?
Jde s tím něco dělat?
Díky.
Mara
|
 |
Jahody - plíseň, 31.7.2012 Díky za info, vrhnu se na to. Těch 5ks jsme zasadili pro začátek, spíš na vyzkoušení a něco pro děcka a dopadlo to takto :-)
A po tom postřiku proti plísni jsou plody "použitelné"?
Doufám, že příští rok to dopadne líp! |
 |
|
 |
Jahody - plíseň, 31.7.2012 - bohužel na štítku víc není, jen dodavatel (agro-tuřany), jsou ale stáleplodící, s barevnými květy
- jsou z hobbymarketu
- pěstujeme v záhoně, stejný problém mají všechny tyto jahodníky (5ks)... |
 |
Jahody - plíseň, 31.7.2012 Tak teď nevím- jeden hlas proti plísni, jeden hlas, že se jedná o píseň...
Máte prosím ještě někdo nějaký názor?? Děkuji moc. David |
 |
Jahody - plíseň, 30.7.2012 víc na štítku nebylo... :-(
D.
|
 |
Jahody - plíseň, 30.7.2012 Je to odrůda Fragaria ananassa. |
 |
Jahody - plíseň, 29.7.2012 Díky za info, zkusím rok počkat. Tento rok je u nás dost vedro, ale snažím se zalévat, ajk to jde. tak uvidíme. :-)
David |
 |
Kanadské borůvky - žloutnuocí listy, 21.7.2012 Tak v tom bude asi ten problém... :-)
Zkusím přemístit z toho slunného stanoviště. S přesazením do země to bude horší.-)
Díky
David |
 |
Kanadské borůvky - žloutnuocí listy, 21.7.2012 Zalívám vodou z vodovodu, kterou nechávám odstát...
Dešťovka u nás nehrozí...:-) |
 |
Kanadské borůvky - žloutnuocí listy, 21.7.2012 No, květináč otvory má, ale je pravda, že máme orientaci na jih a sluníčko je tam celkem silné. Teď už vedra nejsou, ale moc se to s těmi listy nelepší...
Rašelinu jsem dal napůl, protože jsem víc neměl :-)
Díky
David |
 |
|
 |
Kanadské borůvky - žloutnuocí listy, 21.7.2012 -sázeli jsme je do květináče, kde jsou celé 2 roky.. |
 |
Kanadské borůvky - žloutnuocí listy, 21.7.2012  Ještě foto... |
 |
Kanadské borůvky - žloutnuocí listy, 21.7.2012 -borůvky máme druhým rokem (minulé léto prakticky neplodily..) ve velkém květináči
- při sázení jsem použil rašelinu smíchanou s normálním substrátem a hnojivo bylo přímo na borůvky...
- zalévám cca obden... |
 |
Kanadské borůvky - žloutnuocí listy, 21.7.2012 U kanadské borůvky nám začali cca před 3 týdny žloutnout a opadávat listy. Plody nějaké jsou, ale listů ubylo a ani ty zbývající nevypadají zdravě... Hnojil jsem na jaře organickým hnojivem...
Nevíte co s tím? Mohlo to být třeba z horka- začalo... celý příspěvek > |
 |
Jahody - plíseň, 21.7.2012  Dobrý den, na jaře jsme zasadili pár jahodníků. Vypadaly dobře, nasadily květy, ale plody jsou nepoužitelné- viz. foto...
Vypadá to na nějakou plíseň- dé se s tím něco dělat? Zachrání to nějaký postřik nebo je lepší vysadit nové... celý příspěvek > |
 |