Příspěvky uživatele - 102.7

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nové jabloně do starého sadu, 8.10.2011
Půda ve starém sadu bývá dost vyčerpaná. Je dobré s tím počítat při výsadbě nových stromků a zemuinu v jámě buď vyměnit nebo obohatit.    Vyhnat koupené stromky - zákrsky do výšky prostříháním dolních větví prakticky nelze. K tomu... celý příspěvek >
Co právě sklízíte?, 2.10.2011
Chuť pnaneského by, myslím, obstála. Dobrá je dlouhá konzumní zralost. Bohužel neobstojí velikost plodů.
Jak naložit maso na uzení, 2.10.2011
Já té rovnici příliš nerozumím. Zanedbávám množství rozloženého NaNO3 redukcí na dusitan. Měl jsem zato, že červenou barvu masa způsobuje právě dusitan. Sanytr (dusičnan) se do soli přidával proto, aby při teplotě kolem 4 st a vlivem příslušných... celý příspěvek >
Zniceni vseho ziveho - nejlepsi postup?, 1.10.2011
Mně se zdá, že zadavatel po žádné radě ohledně vypálení příliš netouží. Asi by uvedl nejen co s pozemkem zamýšllí, ale i kde se nachází.Bude rozdíl, jestli je mezi domy, zahradami, v přírodě, ve městě. Tuším, že záměrem bylo pobavit se hádkou mezi... celý příspěvek >
Hustota láku v Baumé (°Bé) a přepočet na procenta, 1.10.2011
Jednoduše, i bez hustoměru, lze naředit sůl tak, že odvážené množství soli v dkg se doplní na 1 kg vodou (méně přesně lze i na 1 litr) a získáme roztok v hmotnostních procentech. Problémem je ovšem stanovení množství láku v poměru k množství masa,... celý příspěvek >
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty, 24.9.2011
S tím nelze než souhlasit. Skutečně, při výrobě koňaků (někdo je na ten pojem citlivý, nepochází-li nápoj z Cognac), brandy, ale i pravého calvadosu, je dřevo nezastipitelné. Většina skutečných odborníků přes slivovici (k nimž se nepočítám), si ale... celý příspěvek >
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty, 23.9.2011
Přestože mě slivovice ze sudu nijak neuráží, myslím si také, že patří do sklenic, nikoli dřeva. Stejně jako nemám nic proti barikovému vínu, tu pravou odrůdovou chuť vína ocení každý someliér jen ze skla. Nevím, zda byli naši předkoé vrazi... celý příspěvek >
Co právě sklízíte?, 18.9.2011
Pro p. Radima: Matčino je velmi chutné jablko na jídlo - pliody jsou příjemně suché na omak a na chuť sladké. Je to vděčná odrůda i do horších poloh na vyšší tvary. Stromy tam nevyžadují pravidelný řez (dokonce jim ani příliš neprospívá), nutná není... celý příspěvek >
Je možné stříhat jeřabinu?, 10.9.2011
Pokud si místo klasické jeřabiny pořídíte aronii, bude vaše požadavky splňovat. Naroubovanou jako stromek nebude probklém udržet ve velikosti kolem 2 metrů, na jaře pěkně bíle pokvete, v létě budou tmavé plody k jídlu i na ozdobu, na podzim listí... celý příspěvek >
Gascoigneho šarlatové a Deliga, Nonnetit x Starking a Nabella, 10.9.2011
. Nabela má kompaktní růst, slušnou plodnost, velká jabllka, nestrupatí. Chuť nedosahuje Nonetitky, taky víc vadne a mrzne ve dřevě. Škoda, že těch potomků Matčina není víc. Kříženci s Idaredem, Florinou, Rubínem, Denárem, Produktou by mohly vypadat... celý příspěvek >
Jakou letní jabloň?, 10.9.2011
Většina letních odrůd má nevýhodu, že je jich naráz moc a pak rychle odejdou. Mimořádně dlouhou dobu sklizně i konzumace má Discovery. Nevyniká velikostí ani plodností, ale k dispozici je i několik týdnů.
Roubování višně na planou višni?, 4.9.2011
V zahradnictví lze někdy sehnat mahalebku - ta se dřív používala pro menší tvafry. Jinak je určitě lepší naštěpovat roub višně v korunce na ptáčnici. Pouze pokud by se jednalo o bujně rostoucí višeň - třeba Körešskou - tam by stálo za úvahu... celý příspěvek >
Doplnění vápníku proti hořké pihovatosti, 4.9.2011
Ve většibně toho, co píšete máte naprostou pravdu. Dusičnan (ledek) vápenatý je dobrá sloučenina - je levný, stabilní, dobře rozpustný a nezanechává balastní aniont jako třeba chlorid. Nicméně obsah dusíku v W-.Ca je 10% a to já nepovažuji za... celý příspěvek >
Doplnění vápníku proti hořké pihovatosti, 4.9.2011
Ano, právě tou zmínklou na příbalovém letáku o vhodnosti na začátku vegetace je myšleno, aby W-Ca se používal na začátku vegetace a W-Amonocal spíš v druhé polovině a ke konci. Že listy vydrží víc než oční sliuznice, to věřím. Obrok vápním zahradu... celý příspěvek >
Doplnění vápníku proti hořké pihovatosti, 3.9.2011
Zapomněl jsem se přihlásil.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika