Příspěvky uživatele - 62.91

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 18.5.2012
Díky KUKY, podle toho mají u nás všichni obaleči ještě půlnoc a hoví si v klidu ve svých zámotcích . Radši ale na to nedám a stromky budu bedlivě pozorovat. Vloni mi obleči kopletně sežrali (spolu s následnou monilinií) celou... celý příspěvek >
Pozdní jarní mrazy, 18.5.2012
Švestky v plůdcích omrznout samozřejmě mohou, hodně ale záleží na odrůdě. Nedavno jsem sem dával do vlákna o Moniliniovém úžehu zrovna zmínku o suprové mrazuodolnosti odrůdy JOJO. V dubnu už silně začínaly kvést a přišel mráz -6 oC (teploměr normálně... celý příspěvek >
Moniliová spála sloupovité třešně, 14.5.2012
Stromek budete muset zřejmě spálit, postřiky na již napadené větve jsou úplně zbytečné. Abyste tomu příště předešli, mrkněte sem.
Čačanská lepotica, 13.5.2012
Dobrý večer. Asi vás zklamu ale meruňku a broskvoň jsem nikdy vlastně nepěstoval. K tý sazovitosti si ale myslím, že svůj podíl na ní bude mít celkový zdravotní stav stromku a hlavně způsob jeho řezu. Na starých plodonoších lze jen těžko vypěstovat... celý příspěvek >
Kvetoucí roub, 12.5.2012
V jakém období jste ty výhony zastřihával? Pokud by to bylo hodně pozdě, tak by toho mohl být důsledek. Milan
Čačanská lepotica, 12.5.2012
Docela dobrý dokument, jen je myslím potřeba doplnit, že k infekci květů dochází hlavně pří nízké teplotě. Podrobněji viz. zde.
Na vaše doporučení jsem trochu zahledal a našel odborný dokument věnovaný právě tomuto. název: Moniliniová spála a moniliniová hniloba - závažná houbová choroba peckovin vydal: Ministerstvo zemědělství ve spolupráci se Státní... celý příspěvek >
To co píšete je velmi poučné. Přijít takto o velkou část vzroslých stromů je pohroma. Co jsem se o tom zatím mohl dozvědět (doma máme na švestkách jen běžnou Monilinia fructigena), tak infekce se zde do stromu dostává skrz blizny květů, odkud... celý příspěvek >
Mám dát papriky, rajčata ven?, 12.5.2012
Tak zmrzlíci potvrdí svoji pravidelnost i letos. V poslední době si ani nějak nevybavuji, že by nepřišli. Byly vyjímečné roky jako 2001 a 2003, oba ale měly úplně jiný a vyjímečný charakter počasí.
Možná to vidíte až moc černě. V pěstitetlství se prostě všechno nepovede a člověk se stále učí. Já napřiklad považuji Jojo po letošní zkušenosti za zvlášť cenné. U nás když letos začínalo kvést (část už v plném kvétu), tak přišly velmi tuhé... celý příspěvek >
Termostat do skleníku, 12.5.2012
Ten Mezaxial 3140 dává opravdu 50 L/s @ 50 Hz.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 8.5.2012
Děkuji za typ na možnou a opravdu velmi zajímavou náhradu těch mých starých "driáků". Díval jsem se do metodiky pro integrované systémy pěstování ovoce a přípravek Karate je dle příslušného zákona dokonce zakázaný. No, pokud někdo postřik obaleče... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 8.5.2012
Vidíte. Já když byl v Praze na studiích, tak jsem to měl zase spojené s kvetoucí lípou a ta si s květem dává opravdu načas. To byl pro mne takový signál, že už je čas zajet domu a postříkat v zahradě toho obaleče. Poslední léta mne ale ten... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 7.5.2012
Myslel bych, že až do června bude klid a pak se teprve chytí nějaký ten obaleč pionýr. Já to ale dělám trochu jinak bez lapače. Když přijde jejich čas (od půli června, někdy ale i dřív), tak si počkám na vhodnou chvíli na kladení, tou je klidný a... celý příspěvek >
Ořešák uřezání větší větve, 7.5.2012
Mám zkušenost s odříznutím cca 20-25 cm větve pozdě napodzim, kupodivu to dopadlo dobře. Řezalo se samozřejmě těsně u kmene. Teď ve vegetaci bych v tom problém neviděl vůbec, ono část kořenů živících tu větev stejně odumře. Důležitý je, aby se rána... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika