|
Příspěvky uživatele - 62.91
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 18.5.2012 Díky KUKY, podle toho mají u nás všichni obaleči ještě půlnoc a hoví si v klidu ve svých zámotcích . Radši ale na to nedám a stromky budu bedlivě pozorovat. Vloni mi obleči kopletně sežrali (spolu s následnou monilinií) celou... celý příspěvek > |  | Pozdní jarní mrazy, 18.5.2012 Švestky v plůdcích omrznout samozřejmě mohou, hodně ale záleží na odrůdě. Nedavno jsem sem dával do vlákna o Moniliniovém úžehu zrovna zmínku o suprové mrazuodolnosti odrůdy JOJO. V dubnu už silně začínaly kvést a přišel mráz -6 oC (teploměr normálně... celý příspěvek > |  |
|  | Moniliová spála sloupovité třešně, 14.5.2012 Stromek budete muset zřejmě spálit, postřiky na již napadené větve jsou úplně zbytečné.
Abyste tomu příště předešli, mrkněte sem.
|  | Čačanská lepotica, 13.5.2012 Dobrý večer. Asi vás zklamu ale meruňku a broskvoň jsem nikdy vlastně nepěstoval. K tý sazovitosti si ale myslím, že svůj podíl na ní bude mít celkový zdravotní stav stromku a hlavně způsob jeho řezu. Na starých plodonoších lze jen těžko vypěstovat... celý příspěvek > |  | Kvetoucí roub, 12.5.2012 V jakém období jste ty výhony zastřihával? Pokud by to bylo hodně pozdě, tak by toho mohl být důsledek. Milan |  | Čačanská lepotica, 12.5.2012 Docela dobrý dokument, jen je myslím potřeba doplnit, že k infekci květů dochází hlavně pří nízké teplotě. Podrobněji viz. zde.
|  | Čačanská lepotica, 12.5.2012 Na vaše doporučení jsem trochu zahledal a našel odborný dokument věnovaný právě tomuto.
název: Moniliniová spála a moniliniová hniloba - závažná houbová choroba peckovin
vydal: Ministerstvo zemědělství ve spolupráci se Státní... celý příspěvek > |  | Čačanská lepotica, 12.5.2012 To co píšete je velmi poučné. Přijít takto o velkou část vzroslých stromů je pohroma. Co jsem se o tom zatím mohl dozvědět (doma máme na švestkách jen běžnou Monilinia fructigena), tak infekce se zde do stromu dostává skrz blizny květů, odkud... celý příspěvek > |  | Mám dát papriky, rajčata ven?, 12.5.2012 Tak zmrzlíci potvrdí svoji pravidelnost i letos. V poslední době si ani nějak nevybavuji, že by nepřišli. Byly vyjímečné roky jako 2001 a 2003, oba ale měly úplně jiný a vyjímečný charakter počasí. |  | Čačanská lepotica, 12.5.2012 Možná to vidíte až moc černě. V pěstitetlství se prostě všechno nepovede a člověk se stále učí. Já napřiklad považuji Jojo po letošní zkušenosti za zvlášť cenné. U nás když letos začínalo kvést (část už v plném kvétu), tak přišly velmi tuhé... celý příspěvek > |  |
|  | Termostat do skleníku, 12.5.2012 Ten Mezaxial 3140 dává opravdu 50 L/s @ 50 Hz.
|  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 8.5.2012 Děkuji za typ na možnou a opravdu velmi zajímavou náhradu těch mých starých "driáků". Díval jsem se do metodiky pro integrované systémy pěstování ovoce a přípravek Karate je dle příslušného zákona dokonce zakázaný. No, pokud někdo postřik obaleče... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 8.5.2012 Vidíte. Já když byl v Praze na studiích, tak jsem to měl zase spojené s kvetoucí lípou a ta si s květem dává opravdu načas. To byl pro mne takový signál, že už je čas zajet domu a postříkat v zahradě toho obaleče. Poslední léta mne ale ten... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 7.5.2012 Myslel bych, že až do června bude klid a pak se teprve chytí nějaký ten obaleč pionýr. Já to ale dělám trochu jinak bez lapače. Když přijde jejich čas (od půli června, někdy ale i dřív), tak si počkám na vhodnou chvíli na kladení, tou je klidný a... celý příspěvek > |  | Ořešák uřezání větší větve, 7.5.2012 Mám zkušenost s odříznutím cca 20-25 cm větve pozdě napodzim, kupodivu to dopadlo dobře. Řezalo se samozřejmě těsně u kmene. Teď ve vegetaci bych v tom problém neviděl vůbec, ono část kořenů živících tu větev stejně odumře. Důležitý je, aby se rána... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|