Příspěvky uživatele - 249.198

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Ako strihať?, 20.3.2011 Obsahuje fotku
Ještě ne. Bylo deštivo a sníh ale udělám to. Můžu ale ještě vložit foto jak vypadá část obrostu po jarním rašení.
Ako strihať?, 20.3.2011
Už nevím o jaké foto se jedná. Upřesněte.
Ako strihať?, 20.3.2011 Obsahuje fotku
Mne můžete vyčítat cokoliv ale nedostatek řezu ne. Nicméně nevím jaký radikální řez se dá uplatnit u švestek stáří 10 až 15 let. To se nechám poučit. To ohýbání také moc nepomůže, protože to vyraší v oblouku a navíc při velkém sadu nebo ve... celý příspěvek >
Jak ostříhat mladou jabloň, 19.3.2011 Obsahuje fotku
Dovolil jsem si udělat velmi zjednodušené schéma jak reaguje na řez stromek. Když víme jak reaguje, tak musíme ten řez korigovat aby jsme tu jeho reakci potlačili a je to znázorněno tou modrou čárkou.
Jak ostříhat mladou jabloň, 18.3.2011 Obsahuje fotku
Zkuste to takto a uvidí se. Zakrácením na rovnováhu se snažíme přinutit rozvinout chybějící kosterní větev základního řádu a to z těch čípků ponechaných vlevo. Pupeny musí těsně u řezaného místa směrovat ven z koruny. Ta vodorovná větev vpravo nevdí... celý příspěvek >
Jak ostříhat mladou jabloň, 18.3.2011
Však už ostříhaná je a špatně.  A co ta kovová trubka, víte jak to studí  "u nohou" jako plechové ponožky.
Ako strihať?, 17.3.2011 Obsahuje fotku
Nemyslel jsem konkrétní normu. V knížce není norma uvedena ale četl jsem to v jiné (pro velkovýsadbu) a tu už jsem zlikvidoval neboť se sadem brzy končím z důvodu ubývajících sil, chuti a absolutného nezájmu o ovoce.  Dneska prší a tak jsem... celý příspěvek >
Ako strihať?, 16.3.2011
Abych dostál svým slovům zítra zdokumentuji "položení" dvou nezvládnutelných stromů a to jsou švestky Stanley. Nafotím ve stoje a položené. To že tak vypadají je chorobou a řezem se to nedá napravit. Odumírá níže položený obrost (monília laxa) a... celý příspěvek >
Ako strihať?, 16.3.2011 Obsahuje fotku
Pravděpodobně středový výhon není terminál. Terminálem je až tehdy, je-li převýšn a má" vůdčí roli". Ta kniha se jmenuje "Rez a tvarovanie ovocných drevín". Autorem je Doc. Ing. Ivan Hričovský a R. Petrovič Kudriavec. Má 353... celý příspěvek >
Ako strihať?, 16.3.2011
Promińte mne to jsem jenom pokročilejší amatér a "chytrý" jako knížka přede mnou "třídění školkařských výpěstků podle počtu a délky výhonů v koruně do jakostních tříd". Tak např. broskvoně s kotlovitopu korunou. I. jakostní třída... celý příspěvek >
Ako strihať?, 16.3.2011
Názor mám zhruba stejný. Je to chyméra domnívat se, že nějakou slabší větev položenou nízko při už zakládajícím se patře o téměř metr výše přinutíme aby popojela více v růstu a zesílila. Dokonce ani když se horní větve odkloní výrazného pokroku... celý příspěvek >
Ako strihať?, 15.3.2011 Obsahuje fotku
V tomto stavu doporučuji začít znovu se založením korunky. Stromek už rozhodl, že si korunu vytvoří hodně vysoko a není tudíž šance nějakým jiným a mírným řezem dosáhnout rovnováhy. Takže kořenů už má dostatek a když ten spodní obrost odřežemě tak,... celý příspěvek >
Ako strihať?, 14.3.2011
Osobně bych ten stromek tolik neřezal. Když nevíme jak, tak zkusíme klasicky a tím se nic moc nepokazí. V prvních letech výchovního řezu je potřeba dosáhnout rovnováhy ve vývoji. To znamená raikálně potlačit - zkrátit nebo dokonce odstranit ty větve,... celý příspěvek >
Ako strihať?, 13.3.2011
Broskev typem rodivosti tvoří výjimku mezi peckovinami a pois řezu by vydal na několik stránek. Už jenom to, že při pěstování rodivého obrostu je potřeba rozlišovat mezi jalovými výhony (jenom olistění) a rodivými, které mají trojí povahu, pravé... celý příspěvek >
Jak ostříhat tuto jabloň?, 12.3.2011
Podle mého soudu je strom tak vitální, že mu zánik nehrozí. Ovšem náprava není jednoduchá, protože pokus o radikální zmlazovací řez byl udělán špatně. Přidávám foto z mé zahrady, kde jsem u několika stromů provedl radikální zmlazovací řez a nyní to... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika