Příspěvky uživatele - 249.198

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jaro a strom jako v lednu, 18.4.2011
Podobně jsem dopadl se třemi švestkami a jednou třešní. Na některých se značí rozvinutí asi 10 až 20% pupenů. Jěště loňského roku rodily. Foto dodám tak za týden aby to bylo lépe vidět. Příčina u mne je jasná, monília laxa a to jsem v minulém roce 2x... celý příspěvek >
Jak zastříhnout slivoň, 18.4.2011
Když se zakracuje terminál asi u špičáku  (v tomto případě asi moc), tak se musí některé pupeny vyslepit a to se nestalo. Opravit to jde ale stromek je nějaký nízký na švestku.
Rez čerešne, 16.4.2011
Skoro by to bylo ono ale neodstřihávejte ty slabé a odkloněné větve u spodku. Ty nikdy nějak neohrozí tvar koruny, nebudou konkurovat, významně nezesílí ale pomáhají stromku v růstu a fotosyntéze, takže je zbytečně o tyto větve strom připravit. Třeba... celý příspěvek >
Rez čerešne, 16.4.2011 Obsahuje fotku
Stromek je v dobré kondici a bude reagovat na hlubší řez velkými přírustky. Posílám neumělé foto. Obrázek naznačuje 2 způsoby, vlevo je méně řezu a vpravo více a určitě to přinese lepší výsledky. Řezané místa zavoskovat. Zkuste dát foto po řezu a... celý příspěvek >
Rez čerešne, 15.4.2011
Už minulý výchovní zásah byl špatný v tom smyslu, že byly řezané větve na stejnou výšku. Terminál měl být vyšší. Když teď do tohu hluboce nezasáhněte budete mít z toho koště u kterého se budou předbíhat strmě nahoru dvě koruny. Takže vybrat silnou... celý příspěvek >
Hryzec vodní, 13.4.2011
Hryzce se dají chytat do sklopných kovových pastí jak na krysy. Žádná návnada, jen přistavit ke kolmo zkopnuté díře. Když je otvor zahrnut hlínou je to krtek. Chytil jsem takto asi 15 hryzců a zbytek otrávil zplynovacími tabletami PH4 a od té doby... celý příspěvek >
Kdo poradí jak na špačky, 13.4.2011
Mohu potvrdit, že "ptačí svět", který řádí v mém sadu a mám jej před okny je tak přemnožen, že na pěstování některých druhů ovoce jsem rezignoval. například lískové ořechy, skoré třešně nebo kamčatský zimolez. Sem tam zaznamenám nějakého... celý příspěvek >
Čačanská slivoň, 12.4.2011 Obsahuje fotku
Vypadá to čím dál hůře s odrůdou JOJO a to jsem lonského roku 2x stříkal ale stejně nikdo to nedělá kolem. Letos udělám průmět zarodenou JOJO a letošní stav při květu a už se toho bojím. Zatím jsem udělal 2 snímky a je to hodně poškozené, dokonce se... celý příspěvek >
Jabloň - kotlovitá koruna, 11.4.2011
Nikdy jsem to u jabloní nezkoušel ale můžu tlumočit, co říjakí jiní (literatura). Kotlovitá koruna u jabloní se "může" jenom když je slabě vzrůstná a krátké předpokládané životnosti. Dalším zajímavým faktem je, že se snaději zatížením ulomí... celý příspěvek >
Monilióza, 10.4.2011
Zdá se, že "monília laxa" je větší problém než jsme si schopni připustit. Pečlivě to dokumentuji a i když meruňky nepěstuji, tak jsem v šoku jak to účinkuje na dřevě šlechtěných švestek, je to prostě k pláči. Nepomohly ani loňské 2 postřiky... celý příspěvek >
Jaký tvar koruny u meruněk?, 9.4.2011
Považí znám dobře (narodil jsem se tam) ale meruňky spolehlivě jdou od Nového Mesta n/V. Hodně záleží na odrůdě a podnozi. Za mých mladých časů se sadily dvě Maďarská a Trnavská a to tedy byly stromy (po čase).
Jaký tvar koruny u meruněk?, 9.4.2011
To je pro mne úplná novinka, tak krátká životnost a nebude to  těmi "horšími" kraji.
Jaký tvar koruny u meruněk?, 8.4.2011
Příroda to má dobře "vymyšlené" a drtivá většina stromů se při růstu podřizuje terminálu. Z terminálu je vždy možné založit vyšší patro a u stromů vysokých i několik pater a někdy je možné ještě na nějakou dobu spodní patro odřezat a strom... celý příspěvek >
Zmlazení višně, 8.4.2011
Vyholování višní může být dvojí. Chorobou jako třeba moníliový úžeh a pak obráží pouze konce a nebo přímo vlastnostmi stromu. Některé višně - plody by se neměly trhat ale střihat aby tam kousek stopky zůstal, protože jinak při česání se utrhne i... celý příspěvek >
Jaký tvar koruny u meruněk?, 7.4.2011
V mé celkem odborné knize se píše: Nejčastějším pěstovatelským tvarem v záhradkách i ve velkovýrobě je volně rostoucí koruna, přičemž pěstitelé v období výchovného řezu zabezpečí dominanci středního výhonu. V období rodivosti tuto roli postupně... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika