|
Uschnutí jabloně, 21.6.2011 Když je zahrádka u potoka, tak prý je dobré zakopat u plotu pásy plechu vysoké 30 cm. Hryzec obvykle dělá nory jenom tak 10 cm pod povrchem a toto jej odradí. Hryzec nemá takovou hrabcí schopnost jako krtek. Často využívá chodeb po krtkovi a dokoce... celý příspěvek > |
 |
Uschnutí jabloně, 21.6.2011 Existuje hryezc vodní a hryzec zemní, proto jeden je vázán na potok. Hryzce jsem zlikvidoval během jednoho roku do sklopných pastí, tak počítám 15 kusů, včetně dvou lasiček jako predátorů. Stromky mne sežrali 2 a to na podnoži M9, vysazeno jem měl v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Uschnutí jabloně, 20.6.2011 Hryzec zlikviduje kořeny během pár dní ale většinou si troufne jen na mladé stromky, protože kořeny asi 1 cm průměru nakouskuje tak aby je natahal do spižírny (asi 8 až 10 cm). To na kůře nezanechá žádné stopy jenom stomkové listí rovnoměrně po celé... celý příspěvek > |
 |
Odstranenie kmienkov, 18.6.2011 Mne udivují tyto rady, jako že se dřevo nezmáčkne. I dřevo potřebuje chirurgii a ne amputaci. Pro budoucí kmínek se nechá jedna téměř kolmo rostoucí větev aby byla co nejdelší letos a co nejvyvinutejší, proto zbytek taky odřežeme. Pak následující rok... celý příspěvek > |
 |
Odstranenie kmienkov, 18.6.2011 Nestříhat ale řezat těsně u letorostu (střihem se mačká a odchlipuje kůra), zahladit nožem a zavoskovat. Dobře si to prohlédněte a zvolte nejlépe vyvinutý letorost a to nemusí být nejvyšší. Řezat se má hned nebo už se mělo dávno a ne po metrových... celý příspěvek > |
 |
Bluefree za Jojo, 9.6.2011 Potvrzuji, že Jojo je i pro mne největším zklamáním. Jediné co se mne líbilo na něm tak na první pohled pěkně vyvinutý a rovnoměrně zbarvený list. Monílie mne stromky zlikvidovala. Ještě tento rok jsem je ořezal (napadené větve) ale stromky jsou... celý příspěvek > |
 |
Zlomený angrešt, co s tím?, 5.6.2011 Cokoliv jde spojit pokud ke zlomení nedošlo vlivem nějaké nemoci. Postup je následovný. Pečlivě složit dohromady (pomoc jiné osoby je nutná), přiložit tak 20 cm dlouhý hranolek 1x1 cm a pečlivě obvázat elektrikářskou páskou spolu s hranolkem... celý příspěvek > |
 |
Briggs and Stratton Quantum, 5.6.2011  Co mne škola dala a nedala to nechme stranou a omlouvám se, že jsem si Vás dovolil obtěžovat. Stroj Dakr 55 BL zakoupený někdy v roce 2002 je takový "konstrukční omyl". Mne to stálo 21 tisíc abych doma zjistil, že pojezd přes rohaté kolečka... celý příspěvek > |
 |
Briggs and Stratton Quantum, 5.6.2011 Děkuji za osvětlení principu, člověk se učí celý život. Určitě by se mne "rozsvítilo, " kdybych to celé rozdělal. Nevím ještě jak mám chápat pojem regulátor otáček, to jako to táhlo mění předstih zapalování nebo má nějakou jinou konkrétní... celý příspěvek > |
 |
Briggs and Stratton Quantum, 4.6.2011 Děkuji za reakci. Pokuste se mi ozřejmit co ovládá to táhlo na kterém je zavěšena ta zelená pružina, jeíž význam nemůžu pochopit jakož i to nejisté vracení táhla. Nač je tam pak dorazový šroubek. S tou černou páčkou si poradím úpravou bowdenu,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Briggs and Stratton Quantum, 4.6.2011  Může mne někdo pomoci s odkazem na nějaký obrázek, kde by bylo jasné jak mají být správně sestaveny pružiny na páčkách ovládajících karburátor. Nastartuji a hned to zdeche. Mám dojem, že se něco nevrací a pohledem pod kryt mne ani není na první... celý příspěvek > |
 |
Tragédie jménem Monília laxa, 2.6.2011 "My ji řežeme jak vrbu". Zatím to vypadá, že jo. Někdy dám foto. |
 |
Vrba kroucená - nemoc?, 1.6.2011 Když si zadáte do okénka vyhledávání "Tragédie jménem monília laxa", tak tam jsem popisoval stejnou chorobu (asi) u okrasné vrby, kterou mám vedle stromů napadených chorobou monília laxa a lonský rok byl velmi deštivý a chladný a tak mne taky... celý příspěvek > |
 |
Hryzec, 28.5.2011 Hryzec se dá poměrně snadno chytit do sklopné kovové pasti a bez návnady. Past je větší než na myši je to na taková asi 8x14 cm a s větším nástražním plechem a když tam není tak nějaký větší přichytit nýtem nebo malým šroubkem. Co je důležité tak... celý příspěvek > |
 |
Jedná se o šarku?, 24.5.2011 Příznaky šarky jsou ty světlejší skvrny v tmavé zeleni. Obavy však nemusíte mít ovoce to nepostihne. Když jsem narouboval čačanskou na napadený strom švestky domácí, tak ty fleky na listech byly excelentní ale na plodech nic. |
 |