|
Magnolie - hnědnutí listů, 28.7.2016 Z fotek se toho moc nedá poznat - jsou dost nekvalitní a ještě otočené. Zatím to vypadá spíše na následky sucha. Nedostatek železa se u magnólií projevuje hnědými fleky na listech, které se stáčejí do kornoutu.
Nedostatek železa se řeší... celý příspěvek > |
 |
Lagerstroemia, 28.7.2016 Žarošky jsou jiná liga, to nemůžete srovnávat. I tak si myslím, že tam dlouhodobě nepůjde. Prožil jsem tam na stavbě dva roky života (v Uhřicích) a viděl místní zimy... |
 |
|
 |
Zeolit / Zelbride - jaký rozdíl, 24.7.2016 Ano, omlouvám se. To jsem spletl, jak říkáte... |
 |
Záměna postřiku, 24.7.2016 Firma Monsato je i výrobcem známého postřiku z doby Vietnamské války. Docela by mě zajímalo, jestli je nějaký rozdíl v receptuře (nikde jsem o tom nenašel zmínku).
Já používám Roundap jen k udržování přechodů mezi kůrovou plochou a trávníkem. Na... celý příspěvek > |
 |
Zeolit / Zelbride - jaký rozdíl, 23.7.2016 Výše uvedený text považuji za naprostý blábol.
Jen v kostce k několika hlavním bodům:
- pórovitost nemá na mechanickou filtraci postatný vliv
- pokud by skutečně absorboval znečišťující látky, postupně by je zase uvolňoval do procesu... celý příspěvek > |
 |
Skimmer azuro, 23.7.2016 Doplňování piva bývá v horkých dnech dost náročné... |
 |
Skimmer azuro, 23.7.2016 Méně v bazénu šplouchat.
Lze to řešit ještě tak, že na otvor ve skimeru se postaví plný pulitr piva. Chce to ale zajistit pravidelné doplňování. Prázdný pulitr voda nadzvedne (vlastní zkušenost). |
 |
Zeolit / Zelbride - jaký rozdíl, 23.7.2016 Zeolit se většinou používá jako jedna z náplní do biologického filtru jezírkových filtrací pro svoji velkou plochu pro osídlení bakteriemi.
Používat ho místo písku do pískových filtrací mě přijde trochu zvláštní. Vzhledem ke svoji porézní... celý příspěvek > |
 |
Trubač (Křivouš obecný) deformace listů, 15.7.2016 To je zajímavé. Mám Campsisů několik a je spíše problém s nadměrným růstem a odnožováním. V čem je to zasazeno?
Za pět let by měl mít několik metrů... Flava kvete trochu později, oproti oranžovým kultivarům. Má dostaek vody? |
 |
Jak se pozná, že kořeny hnijí?, 15.7.2016 Nevím jak ovocné dřeviny, ale loňské léto mě uschl Larix kaempferi "Diana". Jednalo se o již skoro 4 metry vysoký stromek, cca 11 let v zemi. Terén skoro rovný, podloží jílové.
Nedosahovaly k němu závlahy a těch několik kýblů vody zmizelo v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Náhrada za jalovec, 14.7.2016  Lído, to je věčný boj. Na každé druhé zahradě mě říkají, že mají rez z thůjí.
Pro zajímavost uvádím rez na japonské Nijisseiki (i když se mě ten stromek moc nezdá, jako japonská hrušeň).
|
 |
Určení druhu - jehličnan, 13.7.2016 Jestli ten dřevěný plot vlevo není vyšší, jak 2 metry, je celková výška rostliny kolem 5 metrů... |
 |
Bobkový list, 10.7.2016 Dle všech doporučení by se na "vaření" měli používat minimálně jednoleté listy. Mladé nemají dostatek esencí. |
 |
Opadané plůdky po odkvětu, 8.7.2016 Mám o tři metry vedle Williamsovu a ta roste bez problémů (rez už beru jako normální součást pěstování). Místo Radany chci zasadit dvě hrušně japonské. Tak zjišťuji, jak moc si mám pohrát s výsadbovou jámou, případně s meliorací (to jsem zatím dělal... celý příspěvek > |
 |
Opadané plůdky po odkvětu, 8.7.2016 V jiném vlákně bylo podobné hnědnutí listů, jako jsem vkládal na obrázku, označeno jako spála růžokvětých. Po pravdě se mě moc nezdá, že by se to takto masivně projevovalo zrovna na hrušni. Vedle mám několik keřů hlohyně (která je v ohrožené skupině)... celý příspěvek > |
 |