Příspěvky uživatele - 150.232

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co to je za strom?, 17.11.2016
Ale magnólie skoro nic nežere (tedy po letošním roce bych mohl nafotit pár zajímavostí...)., bere se to jako jejich výhoda... A tohle, beze sporu, ožrané je...
Hlohyně, 5.11.2016
Tak přesně tohle je jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl celý plot z hlohyně v délce skoro 10 m zlikvidovat (když už konečně po více jak 15 letech začíná vypadat dobře). Nyní to ještě zvládnu, ale co za pár let? Za sezónu (jen při jarním střihu) jsou... celý příspěvek >
Elektrický ohradník proti vydrám a kočkám, 3.11.2016
Většinou se dávají minimálně dva, protože díky přesahu fólie bývá okraj jezírka uzeměný. Takže jeden drát + a druhý -.  Záleží ale na uspořádání okraje jezírka. Dnes už vím, že z tohoto důvodu se správně dělá hrana jezírka minimálně 15 cm... celý příspěvek >
Elektrický ohradník proti vydrám a kočkám, 2.11.2016
Bral jsem ten nejslabší a stačí to.
Elektrický ohradník proti vydrám a kočkám, 1.11.2016
Kolem jezírka je to dnes nutnost. Používám přes 5 let koupený ohradník a od té doby bez ztráty rybičky. Náklady cca 2.500m- Kč. Od firmy, která se zaobírá zemedělskými doplňky. Nelze sem napsat odkaz...
Kořeny tůjí, 1.11.2016
Toto se odvíjí od regionu a tím i použitým druhem skruží. Pokud jsou na zapažení studny použity dělené skruže (tzv. segmenty), může je rozrušit úplně všechno. Rozpadají se samy od sebe a na studny se nikdy neměli používat. Je-li studny zapažena... celý příspěvek >
Bananovníky, 30.10.2016
To je přirozená reakce rostliny na velký rozdíl teplot. Zimovzdorné banány se (pokud jsou v květináči a nebo vykopané) zimují v teplotě 10 -12 stupňů a klidně ve tmě. Pak se nemusí skoro zalévat. Pokud je prostředí vlhké (sklep) je dobré stříknout... celý příspěvek >
Paulownia zazimovanie, 24.10.2016
Já bych to upřesnil. Kmen poroste do určité výšky pořád rovně. To že omrzne, neznamená, že se začne větvit. Až v určité výšce začne zakládat na korunu.  S 2 až 3 metrovým kmenem můžete klidně počítat. Spíše jsou problémy, když chcete korunu v... celý příspěvek >
Paulownia zazimovanie, 23.10.2016
Kolegové, co mají Paulownii zasazenou, ji nechrání vůbec. Nevyzrálá část zmrzne (cca polovina ročního přírůstku). Z dřevnaté části (které postupuje vzhůru) naroste každý rok přes 2 metry nového dřeva. Spíše jsou problémy s příliž velkou výškou.
Dřín japonský (cornus kousa) - který, aby se dal schopně jíst?, 22.10.2016
Letos mě Kousa poprvé dozrála a byla výborná. Problém s chutí je trochu jinde. Informace lze u nás získat v podstatě jen na jediných stránkách, které se zaobírají "žravými " rostlinami. Hledejte, sem to napsat nejde...
Výběr dřeviny pro živý plot, 20.10.2016
Ono se to trochu odvíjí od požadované konečné výšky plotu. Brabant se většinou používá na vyšší a tedy i širší ploty. Snažit se ho držet v 1,5 metru je barbarství. Zapojují se oba zmíněné druhy. Smaragd se sází s menší roztečí a nemusí se pak... celý příspěvek >
Čištění UV lampy, 17.10.2016
Magnety nic neodbourávají. Jejich působením se mění fyzikální vlastnosti minerálů. Konkrétně "vodní kámen" by se pak neměl tolik usazovat (dle výrobců by se neměl usazovat vůbec) na povrchu součástek. Mám v jezírku také tvrdou vodu, ale k čištění... celý příspěvek >
Nashi, Hosui, Kumoi, 8.10.2016
Našel jsem jen firmu z Uherského Ostrohu. Za pár dní by měli uvolnit do prodeje prostokořené stromky. Dnes jsem objednával...
Zahradní hadice zakopaná v zemi, 6.10.2016
Nevydrží v zemi, je to nesmysl. PE hadice, určená do země, je několikanásobně levnější a v podstatě nesmrtelná. Navíc jsou na ní k dostání levné tvarovky PPS, kterými lze jednoduše provést celý rozvod. Napojení na zahradní hadici se řeší tzv, vodními... celý příspěvek >
Mrazuvzdornost fíkovníku a olivovníku, 4.10.2016
Kryty z igelitu začíná každý. Materiál ale stejně časem degraduje a pavučinovka je většinou jen na jednu sezónu. Takže to za několik sezón stojí víc, než kdyby se rovnou koupili desky polykarbovátu (který nyní na zimní kryty doporučuji nejvíce).... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika