Příspěvky uživatele - 150.232

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co je to za strom?, 7.12.2016
Magnólie to, dle mě, není. Ale listy jsou hodně podobné...
Rhododendron - škůdce?, 5.12.2016 Obsahuje fotku
To doporučené množství hlístic by mě docela zajímalo. Mám tím zasaženou celou plochu cca 2000m2   zahrady. Ano, některé rostliny v kontejnerech trpí hodně (jedna Kamélie mě skoro uhynula). Ale i požer rostlin v zemi není zanedbatelný. Viz... celý příspěvek >
Rhododendron - škůdce?, 4.12.2016
Už se mě rozlezl po celé zahradě. Doufal jsem, že se časem jeho rozvoj zredukuje, ale je to naopak čím dál horší a chutná mu stále více rostlin. Už se mě pustil i do Kamélií... Se zásahem neváhejte.
Fíkovník, 3.12.2016
Je to fíkovník (dotyčný zřejmě ještě neviděl mladé listy). Jen je otázkou, jaký je to typ fíkovníku (aby u nás plodil - tedy aby to byla adriatická skupina).
Rhododendron - škůdce?, 3.12.2016
No jo, typický lalokonosec. V poslední době je to čím dál častější škůdce. Doporučuji jen parazitické hlístice. Postřiky se mě neosvětčili a dokonce jsem si tím zlikvidoval jednu rostlinu.
Proti zamrzání jezírka, 1.12.2016
Polystyrénový "plovák" není jen nějaký kus polystyrenu. Má to poměrně specifický tvar, aby to fungovalo, jak má. Originál stojí, tuším, do 200,-Kč...
Proti zamrzání jezírka, 30.11.2016
Vyzkoušel jsem všechno možné (kromě kuliček). V současné době již několik zim používám hlavně slabý vzduchovací kompresor (asi za 200,-Kč), kdy na hraně mělčiny a hloubky nechávám probublávat vzduch z dvou malých kamenů. Zapojeno přes spínací hodiny... celý příspěvek >
Co na střechu?, 27.11.2016
Zimolezy obecně potřebují přes sezónu hodně vody a vlhčí vzduch (v suchých podmínkách jsou masově napadány mšicemi). Zmiňovaný Lonicera henryi je vhodný maximálně do polostínu a není úplně mrazuvzdorný (chráněné stanoviště). Největší nezmar je... celý příspěvek >
Buxus - je to škůdce či choroba?, 23.11.2016
Dík za upozornění, Pořád to hlídám a trochu se utěšuji, že v Čechách je tomu moc zima. Ale vzhledem k průběhu posledních zim, by mohl mít i u nás tento škůdce nějakou naději...
Fleky na listech oleandru, 22.11.2016
Uvedené úvahy o přelití ale platí jen při letnění. Na zimovišti je vhodné zalévat oleandr jen minimálně, zejména v chladu. Co je konkrétní příčinou vzniku flíčků nevím. Po přesunu na zimoviště je částečný opad listů normální. Je to i reakce... celý příspěvek >
Postup pri prohloubeni jimky, 22.11.2016
Jestli se skruže pohybují i po 40 letech, tak je něco uděláno špatně. Na hornině tolik nezáleží, skruže drží výborně i v suchém písku (můžete přes ně jezdit buldozerem a neklesnou ani o centimetr). Jediné, v čem se mohou rozpohybovat je zvodnělý... celý příspěvek >
Postup pri prohloubeni jimky, 22.11.2016
Skruže si v žádném případě sedat při podkopání nebudou. To by stávající jímka musela být stará tak max dva dny, pak by snad naděje byla. Prohloubení probíhá tak, že se dovnitř vloží skruže o menším průměru (po vykopání příslušného prohloubení).... celý příspěvek >
Jílovitá voda ze studny, 19.11.2016
Pokud je špatně zhotovený vrt (např. perforování v celé hloubce pažnic) nebo je použito na čerpání vody vibrující čerpadlo (vibrační nebo šnekové), řešení neexistuje. Může pomoci vyměnit čerpadlo a nebo nový, pořádně udělaný, vrt. Není to nic... celý příspěvek >
Kdo poradí co je to za květinu, 18.11.2016
Pokud je v tom umělecká nadsázka (málokterý umělec ví co vlastně kreslí), mohl by to být klidně i tamaryšek...
Tomel pro republiku, 18.11.2016 Obsahuje fotku
Pěkná úroda. Při mém květníkovém pěstování si mohu dovolit jen pár plodů na rostlině. A pořádně se vybarvují na zimovišti až kolem Vánoc. Letos jsem je musel uklízet ještě s minimálním opadem listů, takže mám teď na zimovišti svinčík...
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika