Příspěvky uživatele - 78.10

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Omlazení sadu, 23.10.2012
Já se domnívám, že obecně vzato se význam hnojení přeceňuje. Minimálně co se týče vzrůstných ovocných stromů na semenné podnoži. Nechci působit jaký nějaký spiklenec, ale je to jako se spoustou jiných věcí, které se všeobecně dělají a myslí se že... celý příspěvek >
Zná někdo co je to za odrůdu?, 23.10.2012
Dle mého taky Coxova, mrkněte na výhony, pro Coxovu jsou typické menší šedé listy a delší ale tenké výhony.          Ing. Fidla
Omlazení sadu, 23.10.2012
Stálo by za to, pozvat si nějakého odborníka pomologa, který by vám určil, jaké odrůdy tam máte, pokavad to tedy nevíte. S přeroubováním bych byl opatrný, ony ty tehdejší odrůdy samozřejmě nebyly špatné, rozhodně nemám pocit že by ty nové byly nějak... celý příspěvek >
Hledám zvláštní jabloň, 22.10.2012
Domnívám se že se nejedná o žádnou někde popsanou odrůdu. Ušlechtilé žluté i Šampaňská reneta jsou odrůdyjejichž použití je i stolní a chu´t v ideální zralosti aspoň dobrá. Nejedná se o žádný Grávštýn, ale špatná nejsou. Pisatelka píše že jablka jsou... celý příspěvek >
Wealthy?, 22.10.2012
Souhlasím, habitus stromu je opravdu idaretový. V tom případě bych ale doporučil nesklízet dřív než v půlce října.            Fidla
Bláhova a coxova reneta - srovnání, 22.10.2012
Miloš Vysloužil kdysi zmiňoval, že druhým rodičem bláhovky mu přijde spíše Oldenburgovo a ne Wagner. Bohužel nezmínil¨, jaké znaky ho k tomu přivedly.  Dle mě se v bláhovce najdou spíš znaky svědčící pro Matčino, kuželovitý tvar plodu, barva,... celý příspěvek >
Wealthy?, 22.10.2012
Rovněž se domnívám že se nejedná o odrůdu Wealthy. Ta bývá zploštěle kulovitá bez hran, typická je hluboká kališní jamka. Habitus stromu je výrazně převislý a plody nebávají až tak červené, jakkoliv existuje mutace Wealthy red. Chuť je navinulá, není... celý příspěvek >
Hruška zimní Pařížanka a Pastornice, 17.10.2012
Je to tak, té podzimní pauzy by byla škoda. Za sebe hlasuju pro Avranšskou. Z těch zimních by bylo zajímavé zkusit nepříliš rozšířené, ale jakostní odrůdy Nelisova zimní, či Kolmarská... celý příspěvek >
Hruška zimní Pařížanka a Pastornice, 17.10.2012
Tak žádná Koporečka či Oliver de seerres to není, ale kterápak hrušeń ano. Ale kvalita plodů tady lehce přes 200 m.n.m bývá dobrá, o bezchuti či řepovitosti nemůže být řeč. Spíš jsem tady měl problém s křivicí jejíž chut mi vždy přišla málo výrazná,... celý příspěvek >
Hruška zimní Pařížanka a Pastornice, 16.10.2012
Typická Pastornice protáhlejší jistě je a má i více vychýlenou stopku, viděl jsem však i stromy pastornic jejichž ovoce bylo protáhlé méně.Další poznávací znaky jsou hodně velký list a krásný jehlancovitý habitus. Co se týče chuti a kvality dužniny... celý příspěvek >
Co dát na zahradu 10x7m, 500 m.n, 16.10.2012
Hrušeň na žilience? To asi těžko...
Malinové holovouské, 16.10.2012
Pravda není to plnič sklepů jako třeba Albrechtovo. Tady na Opavsku asi nikdy nebylo příliš rozšířené, vím o jednom stromu. Na jaře jsem ho lehce prořezal a zmladil, strom se odvěčil opravdu krásnou úrodou vyrovnaných a krásně vybarvených plodů. zdá... celý příspěvek >
Matčino, 15.10.2012
Kromě Breuhanova je typické velice žlutou dužninou odrůda Gustavovo trvanlivé, což je jedna z odrůd u které bych vzhledem k jejím kvalitám čekal větší rozšíření než je skutečnost. Z novějších Dvořákův Dukát, ale to už spíš snad... celý příspěvek >
Co dát na zahradu 10x7m, 500 m.n, 15.10.2012
Navrhuju jdeden velký strom, buď treadiční letní odrůdu hrušně Solanku, která se perfektně hodí do vyšších poloh, nebo podzimní odrůdu jabloně Grávštýnské. plodnost můžete očekávat tak za 20 let a opravdu kvalitní grávštýny tak za 50, ale Vaši... celý příspěvek >
Jablko Ontário - dvouletá perioda plodů, 15.10.2012
Mno Ontario je odrůda, která má alternaci takříkajíc v genech, dá se snad částečně omezit, když v roce kdy čekáme větší úrodu provedeme hlubší řez a tedy následkem menší úrody bude stroemk méně vysílen a založí květní pupeny i na další rok. Ale jak... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika