|
Kopřiva, 15.1.2012 kopřiva chce světlo, aby se listy mohly vybarvit , jinak bude živořit a bude mít slabé vyčouhlé stonky a listy budou bledé neduživé,
dobré je občas rostliny seříznout, aby se víc rozrostly a zesílily
|
 |
Alokázie, 8.12.2011  alokázie je velice náročná na teplotu, zvýšenou vlhkost a přemokření. Ideální je pěstování ve vitríně nebo skleníčku, kde budou její nároky uspokojeny
pokud ji nemůžete dopřát co má ráda, je lepší zvoli jinou květinu
|
 |
|
 |
Prosím poradte, 6.12.2011 pilea nesnáší chlad... jinak ji opadávají listy |
 |
Prosím o název pokojovky, 29.11.2011 je to poděnka, je hrozně moc druhů pokud je na světle její listy se vybarvují jako na fotce mám i úplně fialovou a tuto zelenou |
 |
Prosím o název pokojovky, 28.11.2011  ano, také trvdím to co Olina... také ji pěstuji- je ale lepší zasadit víc výhonů do květináče rostlina je pak bohatší. |
 |
Čím je napadený substrát?, 23.11.2011 ať je to cokoliv, tak bych tu zeminu vyměnila - to je nejjednodušší řešení |
 |
Napadený banánovník, 22.11.2011 Zde je rubrika na banánovníky jistě zde najdete, co hledáte.
|
 |
Neznámá květina z Kréty, 20.11.2011 Tak pánové děkuji a těším se, že vám zase vyfotím nějakou "záhadu" |
 |
Oleandr, 19.11.2011 mám pocit, když nebude mít světlo, že nepřežije... to si povíme na jaře jsem tedy moc zvědavá
oleandry pěstuji několik let, ale ve velkých květináčích a uklízím je do nevytopené garáže, ale jde na ně světlo. |
 |
Co je toto za rostlinu? yuka?, 18.11.2011 já bych ji tedy odřízla a dala zakořenit, takto rozhodně žádnou parádu v bytě nedělá... promiňte mi upřimnost |
 |
|
 |
Croton, 16.11.2011 Já dostala včera sazenici už má kořeny - pěkně vybarvené listy - chce prý hodně světla jinak listy zezelenají, tak se tím budu řídit a nepřelévat- občas osprchovat |
 |
Usychání květin, 14.11.2011 spíš asi pěstujete doma květiny které se pěstují venku... čajovník je venkovní rostlina
|
 |
Prosím o název pokojovky, 13.11.2011 je to vánoční hvězda v tomto stavu vám nepokvete - většinou se tyto květiny pěstují jen pro krásu na vánoce...)
pro další úspěchy v kvetení v dalším roce jsou opravdu náročné... musí se přistiňovat, aby neměly tolik světla a vytvořily ty červené... celý příspěvek > |
 |
Usychání květin, 13.11.2011 tak s tím jsem se ještě nesetkala... tvrdíte, že se o ně staráte jak máte... to je fakt divná věc... jak vám může květina vydržet 14 dní to ji tak nejvíš 2x zaliji... nevím tedy vážně kde děláte chybu |
 |
Jak se jmenuje tato pokojová rostlinka?, 13.11.2011  jsou to vzrostlé sazenice z bamboa/bambusu štěstí... kroucený bambus/který se vkládá i do kytic
mám je taky sazenice vyrostly tolik, že jsem je odřízlla a zasadila do květináče
|
 |