Příspěvky uživatele - 13.246

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Padlí na rezistentních odrůdách angreštu, 8.7.2012
Ja som tento rok s vnímavou odrodou bieleho chuťovo skvelého aromatického egreša neznámej sorty sklamaný. Vlani bez príznakov padlí, tento rok totálne zničený.
Višeň, 8.7.2012
Pán 43.70, ktorý prosí o radu, nemá "bohatě kvetoucí mladý stromek", ale 15- ročnú višňu, ktorá kvitne a nerodí, pričom na okolí, ako uvádza, nie sú opeľovači. Takže otázku správneho opeľenia zrejme cudzosprašného kultivaru by som nepovažoval za... celý příspěvek >
Rez hrušňová, 8.7.2012
Z posledných príspevkov vyplýva, že vnímavosť k chorobe je aj odrodová záležitosť. Smutné je, že európsky typ hrdze začína postihovať už aj ázijské hrušky. Hubové patogény boj s novými fungicídmi nevzdávajú. Našťastie nemám hruškový sad. Nebudem... celý příspěvek >
Postřik na mšice, 8.7.2012
Vlani o tomto čase sme takéto problémy s voškami už nemali. Teplé počasie a u nás aj sucho urýchľujú ich množenie. V minulosti som skúšal výluh z koprív a cesnaku. Na jabloniach efekt nulový. Veľmi sa mi páči príspevok "chodiacej wikipédie"-... celý příspěvek >
Meruňky Pincot a Kioto, 7.7.2012
Zdravím do Bratislavy, Libor! Nečakal som, že v blízkosti Dunaja bude tento rok mrazová kalamita pre marhule horšia ako u nás "na severe". Vyzerá to, že Kioto až tak mrazuodolná nebude. Po chuťovej stránke, zdá sa, podľa skúseností viacerých, budú... celý příspěvek >
Padlí na rezistentních odrůdách angreštu, 7.7.2012
Časť úrody rezistentných odrôd už je dobre 2 týždne zavarená v pohárkoch, prezreté plody Primu, Remarky, Martletu teraz pozobávame a musím priznať, že oproti minulému roku sú výrazne chutnejšie a aromatickejšie. Teplé počasie spravilo pri dozrievaní... celý příspěvek >
Broskvoň Inka, 7.7.2012
Já si zas myslím, že najviac kultivarov je augustových. Tých, čo dozrievajú súčasne s domácou slivkou (koniec septembra) až tak moc nebude. A práve vtedy sú nám vzácne, podobne ako prvé broskyne na začiatku leta, takže človek si nevybíra a je rád, že... celý příspěvek >
Choroba meruňky, 7.7.2012
Domnievam sa, že by mohlo ísť o nedostatok draslíka v pletivách rastliny. Aké hnojenie ste použili pri výsadbe marhuľky?
Ryngle - kvete, ale neplodí, 6.7.2012
Neskúšal ste opadnuté plôdiky rozrezať a pozrieť dovnútra, či nie sú napadnuté? Ak neboli, potom kvety mohli byť aj nedokonale oplodnené, preto sa nedobre vyvinuli a opadli. Máte správneho opeľovača pre Vašu rynglótu?
Odrůda Pinova, 6.7.2012
Som si istý, že Pinova ako odroda je v záležitosti neujatia Petrovho stromku ceľkom nevinne. S ujímaním produktov kúpených v Uh.Ostrohu som nemal problémy. Horšie bolo sklamanie pri prvej úrode. Nesúlad s údajmi na etikete bola slabá stránka tejto... celý příspěvek >
Višeň, 6.7.2012
Višne a sladkovišne sú oproti čerešniam tetraploidné. Väčšina z nich sú samoopelivé alebo čiastočne samoopelivé. Je možné, že práve Vaša višňa patrí do tej menšiny, ktorá potrebuje opeľovača. Bráni Vám niečo, aby ste v blízkosti neplodnej višne... celý příspěvek >
Prve merunky už dozrievaju, 6.7.2012
Ďakujem Stano a Petře! Máte pravdu, Honza o chuti Sylvercot 24.6. písal, aj som jeho poznatky čítal, ale zapamätal som si hlavne: "Podmínky stanoviště hrají u meruněk velkou roli." Takže musím poopraviť názor na prekrásne vyzerajúce plody Sylvercot.... celý příspěvek >
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika