|
Odrůdy paprik, 19.2.2010 Léta jsem pěstoval bílou papriku, vynikající chuti. Teprve až přezrávala, začala nabírat načervenalou barvu. Bohužel jsem semínka přes veškerou snahu neudržel.
Nevíte náhodou o jakou odrůdu šlo? Pěstování jsem převzal po otci před 10ti lety a tedy... celý příspěvek > |
 |
Odrůdy paprik, 19.2.2010 Corno i Ozarowskou jsem začal zkoušet před třemi roky. Po prvním roce jsem řekl, že už nikdy více, ale když jsem na podzim rostliny likvidoval, ukázaly se pěkné plody. A tak jsem jim dal ještě šanci. Musí být na ně ten správný rok, např. loni, kdy... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ako zlikvidovat neziaduci vinic, 11.2.2010 Otázka je, o kolik hlav se jedná. Při malém množství vykopat kolem hlavy půlmetrovou jámu a všechny kořeny odstranit. Při větším množství (já jsem takto likvidoval 250 hlav) odrýt z boku asi 30 cm a pak ještě níž přeseknout ostrým rýčem kořen a... celý příspěvek > |
 |
Za kolik prodat slivovici, 10.10.2009 Jenom poznámka: slivovice či jiné produkty z pěstitelského pálení se nesmí prodávat, jsou určeny jen pro vlastní spotřebu. Na tyto pálenky je nižší spotřební daň a prodejce se vystavuje možnosti postihu, i když najdete spousty veřejných inzerátů.... celý příspěvek > |
 |
Zpracování kořeninové papriky, 9.9.2009 Nevím jakou používáte papriku. Já Karkulku (má tvar kozích rohů a roste špičkami vzhůru), která po usušení a namletí na tříštivém kafemlýnku perfektně barví, rozhodně víc než kupovaná. I. |
 |
Myš - jak se jí bavit?, 4.9.2009 Pokusím se vám popsat past, kterou používal můj otec a já v tom pokračuji při návštěvě nezvaného hosta, snad to bude srozumitelné:
Připravíme si dřívko silné 2 mm, vysoké cca 2 cm, dlouhé 8 - 10 cm. Jeden konec mírně seřízneme a na takto upravenou... celý příspěvek > |
 |
Voda z bazenu na zahradu?, 4.9.2009 Skvělé fundované příspěvky. Proto se přidám s dotazem: vypustit na zahradu, i když byly používány chlorové tablety? Předem díky. I. |
 |
Co ještě z přebytků paprik?, 29.8.2009 Na oleji zesklovatím cibuli (mám ji rád hodně), přidám na kostky nakrájené papriky a 1 ostřejší baraní roh, osolím, okmínuji a asi 10 minut podusím (zase - mám papriku raději tvrdkavější). Přidávám grilovací koření, ale to lze nahradit něčím jiným... celý příspěvek > |
 |
Likvidace okurkovych a rajcatovych listu napadenych plisni, 14.8.2009 Chtěl bych oživit tento dotaz. Opravdu nemáte nápady, co s tím? I. |
 |
Měření lihoměrem, 13.8.2009 A kromě lihovaru, dají se ty tabulky někde získat? I. |
 |
|
 |
Bofix, 11.8.2009 Bofix jsem ještě nezkoušel. Ale mám poměrně dobrou zkušenost se Starane. Plácám to sem proto, jestli se někdo nepřipojí se svou zkušeností. Myslím, že to zlikvidovalo i tu pampelišku, ale když vidím na zahrádce jak poletuje chmýří, bude to asi boj na... celý příspěvek > |
 |
Rajče - postřik - prevence?, 2.8.2009 Ptal jsem se na jiném místě, ale bez valné odpovědi: chybí mi také 5 dnů do konce OL. Můžu utrhnout rajče dnes a konzumovat je až po skončení OL? I. |
 |
Rajče - plíseň startuje, 22.7.2009 Jak je to prosím s OL? V zoufalství jsem po Ridomilu postříkal rajčata Acrobatem s OL 21 dnů. Můžu plody utrhnout za 14 dnů, ale konzumovat je až po 21 dnech?
Všem postiženým přeji pevné nervy. I. |
 |
Nádoby na vodu - které jsou opravdu nezávadné?, 29.10.2008 Mám na zahradě několik plechových 200 lt sudů na zálivku. Nemáte někdo zkušenost, nápad, radu, abych je na zimu nemusel vypouštět a mráz je neponičil? Díky. Ivo |
 |
Uložení destilátu do země, 18.9.2008 Od narození dcery jsem každý rok ukládal 2lt skleněný demižonek (pokud se pálilo). Demižonek jsem zazátkoval a zátku zalil (vždy) pečetním voskem. Uložil nastojato ve viném sklípku. Nedávno jsem dal zeťákovi to druhé nejdražší, co mám, první byla... celý příspěvek > |
 |