|
Příspěvky uživatele - 220.182
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Ako spravne pestovat cibulu a cesnak?, 13.7.2012  Pal'o, normálně jsem dávala česnek vždy tak 8cm hluboko, ale letos mi sem tam nějaký vymrzl. Navíc jsem cca před měsícem na i-dnes četla rozhovor s velkopěstitelem česneku p.Rešem, že ho právě z těchto důvodů dává do země tak, aby jeho horní špička... celý příspěvek > |  | Wistarie mi poprvé kvete, 12.7.2012 Nekopejte!! Vydržte!! Ona se vám odvděčí! Lída
|  |
|  | Ako spravne pestovat cibulu a cesnak?, 12.7.2012 Cibule a česnek nesnáší čerstvé hnojení, sázejí se do druhé tratě (druhý rok po hnojení hnojem). Česnek se sází většinou na podzim do hloubky 8-12cm, cibule zjara tak, aby byl vršek těsně pod povrchem půdy. Dávají se do řádků vzdálených cca 20-25cm,... celý příspěvek > |  | Česnek bez stroužků, 12.7.2012 Sázela jsem je zjara do řádků asi 3,5 cm od sebe. Přes zimu by měly být v chladnu a suchu, aby nevyschly (třeba v papírové krabičce v ledničce). Pokud byste je musela mít v teple, je lépe je vysít už na podzim, pak ale mohou některé... celý příspěvek > |  | Střihání ostružiníku, 11.7.2012 Dávám kompost, zjara trochu cereritu, letos jsem přihodila zbytek uleželého staršího hnoje... mám Thornfree. Lída |  | Jaky je rozdil mezi cuketou a tykvi, 11.7.2012 Tykev = dýně + cuketa + patizon Lída |  | Lílie - co s odkvetlými lodyhami, 11.7.2012 Pokud jsou zelené, odstřihnout jen vršek lodyhy se semeníky, protože vyživují cibuli. Když pak zhnědnou, ustřihnout tak 1-2cm nad povrchem země. Pokud je necháte přes zimu na místě, odstraní se zbytek již uvolněné lodyhy zjara, pokud je budete... celý příspěvek > |  | Jabloň usychá, dírky v kůře - škůdce?, 11.7.2012 Prozatím bych odřízla jen usychající větve, na starých stromech se toto černání kůry a usychání větví objevuje - už tu o tom bylo psáno (postřik Kuprikolem zjara a po opadu listů na podzim). Napadení škůdcem je podle mne až druhotná... celý příspěvek > |  | Střihání ostružiníku, 11.7.2012 Také to dělám tak - odplozené pryč už na podzim (stejně pak uschnou), nové stříhám až zjara - jen zmrzlé konce, jinak bych se připravovala o úrodu ;-)) Lída |  | Česnek bez stroužků, 11.7.2012 Spodek je kulatější, špička nahoře. Nechat v chladnu a suchu do jara, aby nevyschly, na jaře sázet asi 3cm hluboko do řádků. Do podzimu udělá jednoduché hlavičky, pokud je na podzim opět zasadíte, narostou už pak normální hlavičky se... celý příspěvek > |  |
|  | Rozmnožování růží, 10.7.2012 Zdenulo, ten odkvetlý zbytek květu (bez okvětních lístků) nechávám, on pak odpadne sám... Včera jsem také dávala asi pět řízků :-)) Zdraví Lída |  | Ruj vlasatá, 10.7.2012 Zkuste zahradnictví Liska u Slaného. Lída |  | Určení rostlin, 10.7.2012 ps - u té vaší Imperaty máte pořádně statné listy, ta moje je tak pevné nemá, má je slabší (jako mají třeba prosa) a nemám ji v trsu, spíš roste tak po dvou-třech lístcích plošně... Lída |  | Určení rostlin, 10.7.2012  Ta moje Red Baron se začíná barvit hned jak raší, mívá tak 1/3 červenou. Na podzim pak zčervená téměř celá - přikládám foto z podzimu 2010. Ale zelená varianta existuje také, myslím, že ji měli Najmanovi - ta by měla být spíš světlounce zelená. Fotku... celý příspěvek > |  | Ruj vlasatá, 10.7.2012 Moje červená je za 15,-Kč z trhu - je to Royal Purple ... Teď už má cca 2m. Lída |  |
 |
|
|
|