|
Rajčata se příliš vytahují, 10.4.2013 Ano.
Mr Big |
 |
Rajčata se příliš vytahují, 9.4.2013 Problém s vytahováním se sazenic rajčat byl včera řešen na americkém webu Tomatoville. Expert na pěstování rajčat Carolyne Male doporučila mimo jiné i toto řešení: Zbrzdit růst sazenic odstraněním spodních listů (tím se sníží listová plocha a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sušení ovoce, 9.4.2013 Omlouvám se, že reaguji až teď. Jednu dobu jsem také uvažoval o tom, že bych se pokusil udělat nějaká uzená rajčata, ale k uzení jako takovému jsem se ještě nedostal, i když na přání syna (že by si chodil na zahradu něco vyudit a při... celý příspěvek > |
 |
Obří masitá rajčata, 9.4.2013 Jsem rád, že se tady na webu konečně objevil někdo, kdo má zajem pěstovat bifteková rajčata. Já jsem loni pěstoval Beefmaster VFN F1, Cuor di Bue (od Seva Seed) a Brutus (již třetí rok a nikdy žádná velká úroda). Pro mě bylo loni nejlepší Cuor di... celý příspěvek > |
 |
Mrazy v březnu 2013, 3.4.2013 Největší průšvih je, že mě manželka brzy vyhodí i s mými sazenicemi. Ona totiž rajčata nejí. Mr Big
|
 |
Rajčata se příliš vytahují, 3.4.2013 Souhlasím
Mr Big |
 |
Rajčata se příliš vytahují, 2.4.2013 Já jsem to nezkoušel. Pochopitelně při každém přesazování k nějakému poškození kořenů dojde, i když přesazuji s celým kořenovým balem.Nemám žádné problémy s vytahováním, Jen letos jich mám nějak moc. Počítám že tak za měsíc budou sazenice připraveny... celý příspěvek > |
 |
Rajčata se příliš vytahují, 2.4.2013  Skočil jsem udělat pár obrázků. Na prvním jsou sazenice u okna, na druhém na skříni pod stropem (3 1/2 dne-takhle vypadají stropy v paneláku z r.1979), na třetím na nice (2 dny) a na čtvrtém klony Philovy pod oknem (5 1/2 dne prakticky bez světla).... celý příspěvek > |
 |
Rajčata se příliš vytahují, 2.4.2013 Růst rajčat také závisí na množství živin v substrátu a na množství vody (ne jen na teplotě a světle jak je na tomto webu stále zdůrazňováno). Čím více vody a živin tí více roste a protože není přiměřené světlo tak se vytahují (při 18 °C rajčata v... celý příspěvek > |
 |
Výsev kedlubny, 2.4.2013 Já za oknem při 18 °C vypěstuji skoro všechno, jen ne košťáloviny. Po prvním přesazení odejdou.
Mr Big |
 |
|
 |
Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 1.4.2013 Je úplně jedno na kolik výhonů rajče vedete, pokud vyštipujete všechny zálistky tak je rostlina energeticky na tom stejně. Každý vyštípnutý zálistek je pro rostlinu šok (čím větší zálistek tím větší) a zejména zbytečná ztráta energie, kterou... celý příspěvek > |
 |
Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 1.4.2013 Ten obrázek jsem přidal jen proto, že mám vypěstované sazenice Black cherry a chtěl jsem je pěstovat tak jako všechny indeterminantní odrůdy, tj. na jeden výhon. Je vidět, že to jde i jinak. Na to, z čeho je ta klec jsem se nezeptal, protože jsou to... celý příspěvek > |
 |
Vzdálenost mezi dvěma ořešáky, 31.3.2013 Doporučuje se vzdálenost 10-15 m. Blázen to asi nebyl, ale se sázením ořešáků se moc nepatlal (stejně jako já v roce 1973). Myslím si stejně jako pan Petr, že je lepší vysadit jeden pěkný ořešák (myslím tím samosprašný Mars) než utrácet peníze... celý příspěvek > |
 |
Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 30.3.2013  Trochu inspirace pro pěstitele rajčete Black Cherry
Mr Big |
 |
Paradajky - skorý výsev, množenie odrezkami, 22.3.2013  Kvůli jiné činnosti jsem trochu zanedbal svá rajčata- ošidil jsem zejména jejich zálivku. Tak jsem to šel napravit a na jednom klonu (2. generace) Philovy F1 z loňského roku jsem našel rozkvetlé květy.Přitom jaro je v nedohlednu.
... celý příspěvek > |
 |