|
Ako vypestovat rukolu?, 19.5.2013 no to je otázka co vám to žere... slimáci? dřepčíci? jiní brouci? zkuste nejprve třeba pokusně rukolu přikrýt bílou textilií, to pomůže proti broukům, pokud ji dobře po stranách upevníte
rukolu můžete zasít celoročně, takže zkoušejte dál :) |
 |
Rajčata ze středozemí, 18.5.2013 loni jsem zkoušel asi 10 odrůd zejména z Itálie, San Marzano a další
a už to nikdy dělat nebudu... zdejší podmínky prostě standardně nejsou na tyto odrůdy ideální, dozrála mi jen část rajčat a spousta dozrát prostě nestihla...
není rajče jako... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata ven?, 18.5.2013 Tady je to Norsko, například pro Kolín. Vychází mi nejlépe a hlavně, několikrát denně to mění a je to kolikrát hodně aktuální. Ideálně, když ráno vstanete a chcete vědět jak přes den bude :) už na druhý den je to kolikrát poslední dobou VŠUDE i dost... celý příspěvek > |
 |
Ktery Weber vybrat, 18.5.2013 pokud na uhlí, tak pak tedy jedině kotlíkový typ jež umožňuje i nepřímé grilování, to je supr věc
vesměs jsou rozdíly ve velikosti a nebo pak ve způsobu např. zachycení a vynášení popela, atd... to už ale není tak zásadní a může to znamenat... celý příspěvek > |
 |
Rajčata ven?, 18.5.2013 dneska je v MF Dnes krásný článek na titulní stránce proč jim poslední dny vůbec nevychází předpověď a jak to kolikrát i ze dne na den jde šejdrem
prý nějaké tání ledovce nebo co... |
 |
Ktery Weber vybrat, 18.5.2013 Prostudujte si toto téma, myslím že ten plynový zvážíte :) sám ho mám myslím už tři roky a neměnil bych ani vteřinu
|
 |
Úrodný rok, 17.5.2013 to je 10 dní daleko, to klidně může být třeba nakonec i tropická noc... už jste s tím strašením jak Mirek |
 |
Neoseeds.cz, 15.5.2013 tak letos mám tristní výsledek některých semen od osiva-semena.cz
bazalka snad jedno semínko z dvaceti, Chilli nevylezlo ani jedno a petržel italská obrovská a roketa zatím skoro 4 týdny bez žádné reakce...
na druhou stranu jejich cuketa nebo... celý příspěvek > |
 |
Jak vám plodí už starší sloupové jabloně?, 15.5.2013 už jsem našel asi řešení do budoucna, ono to svádí tam ty jablíčka nechat, ale je to samozřejmě špatně na tak malý stromek
K zabránění nástupu alternance (střídavá plodnost) je důležité provádět každoročně probírku. Na každém plodonoši by měl na... celý příspěvek > |
 |
Jak vám plodí už starší sloupové jabloně?, 15.5.2013 ty dlouhé boční výhony by se měly stříhat, co mi teda radili při prodeji
Řez:
Na středně vzrůstné podnoži je výška bez řezu 3-4m. Výšku lze redukovat zakrácením terminálu na 2,5 - 3m, přičemž v místě řezu mohou narůst 2-3 nové terminály.Tyto... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kveten 2013 - kadeřavost broskvoní, 14.5.2013 teď už to smysl nemá |
 |
Co do skleniku, 12.5.2013 už všechno co tam sám pěstuji tady zaznělo
pokud to je málo, tak co třeba bazalka? já tam bazalku pěstuji vždy u kraje kam se už nic nevejde a roste mi přes metr vysoko a loni jsem měl pocit, že výrazně ubylo mšic, ta vůně z bazalky byla v celém... celý příspěvek > |
 |
Je to koniec?, 9.5.2013 asi jsem v tomhle divný, ale z principu den starý postřik je pro mne prostě už konečná
jak to vůbec je? fungicidy event. pesticidy?
takový mospilan, ridomil nebo třeba calypso? |
 |
Rajčata ven?, 9.5.2013 ještě mám vše schované, ale přiznávám, že letos ta předpověď vypadá za poslední roky asi "nejbezpečněji" co se mrazíků týče!!!
o víkendu půjde všechno ven |
 |
Postrik proti pilatce, 9.5.2013 nechci se přít s odborníky, ale na postřik proti pilatce bude za pár dní už jaksi pozdě, ne?
a Horizon se používá buď na počátku kvetení a při dokvétání, což teď skončilo, a nebo před sklizní |
 |