|
Příspěvky uživatele - 160.145
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Poraďte prosím odrůdu meruňky, 18.7.2017 Dobrý den, jsme s manželem sami dva, ale chtěli bychom si na naši minizahradu nasadit alespoň jeden ovocný stromek, a to meruňku.
Půda je spíše propustná, písčitější, poloha asi 250m nad mořem, stanoviště převážně slunné, s menší časovou... celý příspěvek > |  | Kana/dosna, 4.5.2017 Dobrý den, koupila jsem si hlízy červenolisté kany a v dubnu zasadila do květináčů. Hlízy vyrašily, na jedné mám už první list velký asi 10 cm. List je ovšem zelený..Zčervená ještě, nebo mi prodali jinou odrůdu?? |  |
|  | Muchovník, 2.5.2017 Dobrý den, chtěla bych si na zahradě zasadit muchovník místo staré broskvoně, kterou musíme zlikvidovat. Slyšela jsem, že se dá koupit i jako stromek, ale také že existuje více odrůd různé kvality plodů. Máte někdo tento stromek nebo keř? Která... celý příspěvek > |  | Vzdálenost živého plotu od pletiva, 6.4.2017 Dobrý den, tůje smaragdy jsem sázela asi 1m od plotu. Za tůje i kus před ně jsem dala textilii a vyšší vrstvu mulčovací kůry, kterou dosypu asi 1x za 3 roky v menším množství. Nemám vůbec žádný problém s plevelem, sekačkou tam vůbec nemusím a tůje ze... celý příspěvek > |  | Dracena Marginata, 18.2.2017 Já jsem do toho substrátu žádný písek nepřidávala, když je to substrát pro palmy... Jde mi o to, jesli mám hned po přesazení kytku zalít, nebo raději nechat pár dní tak, jak to je...
|  | Dracena Marginata, 18.2.2017 Dobrý den, asi v polovině listopadu jsem koupila v Hornbachu vzrostlou Dracenu (Marginata). Má 5 kmínků různých délek. Postavila jsem ji k oknu na světlo do obýváku. Vypadala do vánoc dobře, ale v polovině ledna začaly žloutnout listy. Zalévala jsem... celý příspěvek > |  | Vzrostlé borovice - nemoc?, 14.7.2016  Dobrý den, asi před 10 lety jsme koupili rodinný domek, u kterého byly tři již poměrně vzrostlé borovice. Nevím, jaký je to druh, snad nějaká "náletovka", ale v blízkosti domu máme les ze stejných borovic. Během 10 let borovice ještě hodně vyrostly,... celý příspěvek > |  | Mladé růže Amadeus a Laguna, 7.7.2016 Pětičetné listy tam jsou, to už jsem zjistila... Tak že já šmiknu jen přímo ten květ a jinak to nechám být... Díky moc... |  | Mladé růže Amadeus a Laguna, 7.7.2016 Dobrý den, to je mi jasné... ale...ty keříky jsou malé, mají výhony tak asi 40 cm dlouhé a na jejich koncích jsou květy. Dle "chytré knížky" by se měly odkvétající květy odstřihnout nad prvním pravým listem, což je tak 25 cm nad zemí..a o to mi... celý příspěvek > |  | Mladé růže Amadeus a Laguna, 6.7.2016 Dobrý den, nedávno jsem si koupila 2 pnoucí růže-Amadeus a Laguna. Jsou to ještě malé keříky, byly koupeny v konteinerech na prodejní výstavě. Mají již květy, jsou nasazeny u nově vyrobených opor.
Protože s růžemi teprve začínám, tak bych se... celý příspěvek > |  |
|  | Dolomitický vápenec do kompostu, 30.6.2016 Máme na zahradě založený menší kompost o ploše asi 2,5 m čtverečního. Do kompostu dáváme klasicky vše, co máme- trávu, drcené větve, zeleninový a ovocný odpad z kuchyně. Vždy, když posečeme trávu, přidáme trochu zahradní zeminy. Máme však doma asi 3... celý příspěvek > |  | Přehnojení nebo nedostatek železa?, 5.6.2016  Dobrý den, jak poznám, že je kytka přehnojená? Mám hořcový stromek, vlastně teď už keřík. Po zimě jsem ho přesadila, pěkně rostl, zaštipovala jsem ho a začaly se objevovat květy, tak jsem ho přihnojila (kristalon plod a květ). Hnojivo jsem namíchala... celý příspěvek > |  | Písek z filtrace do kompostu?, 15.5.2016 Děkuji za odpově |  | Písek z filtrace do kompostu?, 15.5.2016 Dobrý den, po 10 letech jsme měnili písek v bazénové filtraci. Předpokládali jsme, že písek bude silně znehodnocený, popřípadě "spečený" a hrudkovitý, slepený od vápenných usazenin. K našemu překvapení byl písek sypký, čistý, jako nový... dle našeho... celý příspěvek > |  | Omezení růstu, podpora kvetení, 31.3.2016 Pátrala jsem po internetu, ale je to pro mě složité a pro běžného zákazníka asi neprodejné, běžně se něco takového asi sehnat nedá...:-( |  |
 |
|
|
|