|
Příspěvky uživatele - 232.216
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zkusenosti se zakladanim mensiho sadu, 25.6.2012 Jabloň je plastická ovocnina a nemá problémy s hojením ran po reze. Napriek tomu by som zvolil aj u slabých kmienkov prvý spôsob. Ak je zdravý koreňový systém, koruna si v krátkom čase vytvorí dostatok asimilačnej plochy. Po odstránení ponechaných... celý příspěvek > |  | Choroba vinné révy, 25.6.2012  Všetky 3 Vaše Kodrjanky pochádzajú, Mirku, z rovnakej sadenice, alebo z odlišných zdrojov? Ak áno, znamenalo by to, že nie všetky klony sú rovnako odolné. Som zvedavý na môj Black Magic alias Kodrjanka od Juralu. Zatiaľ je zdravá, ale tento rok sa do... celý příspěvek > |  |
|  | Choroba vinné révy, 25.6.2012  Zdravím Vás Mirku! Konečne u nás svieti slnko. Včera večer v obci Brodské pri rieke Morave bola búrka a silné krupobitie. Komu nezmrzol vinohrad 18.5., tomu ho zničil ľadovec. Môj vinohrad je iba 10-12 km na východ, dúfam, že krúpy nedoleteli až... celý příspěvek > |  | Zakoreňovanie, 25.6.2012 Dobrý fígel! Treba ešte podotknúť, že musíte občas zeminu v PETke zavlažiť, aby Vám mladý koreňový bal nepreschol, takže je dobré, keď nie je vinohrad ďaleko od bydliska. Tento princíp používali u nás v minulosti pri zakoreňovaní ťažko množiteľnej... celý příspěvek > |  | Preočkovanie vinnej révy - prevrublovanie resp. navrublovanie, 25.6.2012  V tomto roku bolo nutné začať s očkovaním neskôr- až v 2.polovici apríľa. Dlhodobý deficít srážok spôsobil, že miazga v kmeňoch začala prúdiť až niekedy po Veľkej noci. Posledné horúce dni neuveriteľne silno podporujú rašenie naštepených očiek.... celý příspěvek > |  | Choroba vinné révy, 25.6.2012 Zdravím do Poštornej, Mirku! Tento rok boli ideálne podmienky nielen pre dozrievanie ovocia v záhradkách, ale vďaka vysokej vzdušnej vlhkosti a vďaka horúčavám sa urýchlil aj vývoj patogénov na viniči. Zrejme to chcelo už v máji aspoň kontaktný... celý příspěvek > |  | Prve merunky už dozrievaju, 24.6.2012  Ako správne naznačil Petr, v tejto "divokej" jarnej sezóne s teplotnými excesmi smerom hore aj dole prakticky všetko ovocie u nás dozrieva najmenej o týždeň skôr. Leskora bývala zrelá na prelome 6. a 7. mesiaca. Teraz v priebehu týždňa stačila... celý příspěvek > |  | Rozlámaná koruna angrestu, 24.6.2012 Odstrihávať výhonky napadnuté padlím je jedna vec a odtrhávať postihnuté plody je vec druhá. O chvíľu zistíte, že už nemáte čo odtrhávať. Huba sa neviditeľne šíri a postihuje zdravé pletivá. Fungicídny zásah v tomto štádiu už Vám spravidla nič... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|