Příspěvky uživatele - 228.74

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jakou bezsemenou vinnou révu?, 7.6.2010
Venus, pokud se jedná o americkou bezsemennou odrůdu Venus a ne o slovenskou bezsemennou odrůdu Venuša, je k houbovým chorobám i mrazu relativně odolná. Letos přežila loni vysazená zimu bez problémů, avšak mráz ji zničil narašené pupeny, ale to může... celý příspěvek >
Odrůda Rinot, 3.6.2010
Ze stránky ÚKZÚZ: Rinot Rinot je bílá moštová středně raná odrůda, plná zralost začíná v druhé dekádě září. Dospělý list středně velký až velký, pětiúhelníkovitého tvaru, profil čepele rovný. Hrozen středně velký až velký, řídký až středně... celý příspěvek >
Co vaše réva?, 3.6.2010
Každý si musí vyzkoušet, jak mu v jeho podmínkách daná odrůda půjde. Někde může být Kodrjanka super, já jsem si vyhodil. Přirom u mne perenosporou netrpěla vůbec. O Krystalu neuvažuju že bych ho vyhodil, -24°C vydržel bez problémů, jako kdyby... celý příspěvek >
Kyselina giberelinová a stolní odrůdy, 31.5.2010
Nevím, proč by se mělo na giberelin zapomínat. Giberelin se používá u révy pro ovlivnění bezsemennosti stolních odrůd. Po jeho aplikaci na konci období květení se u klasických stolních odrůd se semeny vyvíjejí bobule jen o málo menší, ale většinou... celý příspěvek >
Jakou bezsemenou vinnou révu?, 19.5.2010
Kišmiš lučistyj je sice výborná bezsemenná odrůda, ale je relativně hodně citlivý na houbové choroby a ani k mrazu není dvakrát odolný. Sám bych ho doporučil k pěstování jen v teplejších oblastech nebo na zdi, kde ho ostatně mám i sám.  Kišmiš... celý příspěvek >
Jakou bezsemenou vinnou révu?, 19.5.2010
Nadmořská výška je dost velká, takže asi hlavně americké odrůdy Somerset Seedless, Vanessa, Venus, Mars, Jupiter nebo Kišmiš záporožskij, Rusbol ulučšenyj. Také by možná šla moravská bezsemenná novošlechtěni jako je BV 47-1-6, ale nemám je... celý příspěvek >
Nová réva Cerason, 7.5.2010
Seznam moštových odrůd révy v registračním řízení ÚKZÚZ ACOLON BLAUBURGER BV 12-141 (VESNA) BV 19-88 (SAVILON) C 2-306 (SVOJSEN) CABERNET CORTIS CABERNET DORSA CERASON EC 28 x MM 18/1(MERY) JAKUBSKÉ L 3.9.25 (ERILON) L-3-10-34... celý příspěvek >
Krystal - rada, 20.4.2010
Solaris je na vlastních kořenech poměrně bujný, na SO4 je u mně klidnější, spon mám 1 m. Jiný spon bych neřešil, metr by měl u moštové odrůdy stačit, aby se neořetěžovala, 2 m bych dal jen některým stolním odrůdám Talisman, AT-6-3-sk apod.
Šlechtění révy vinné, 18.4.2010
U nás šlechtí ing. Michlovský, Lubomír Glos, prof. Kraus,  ŠS Polešovice něco málo Lednice, co si jen tak narychlo vzpomenu.
Šlechtění révy vinné, 18.4.2010
Šlechtění nových odrůd révy se provádím křížením stávajících odrůd, případně kříženců. Réva může mít květy oboupohlavní (ty se v případě křížení musí kastrovat) nebo samičí (používají se i kvůli této vlastnosti např Vostorg krasnyj, Talisman,... celý příspěvek >
Ošetření staré zanedbané révy, 18.4.2010
V tomto na řez pozdním čase bych raději byl opatrnější,  keře révy už tlačí mízu, takže aby se teď řezem neudělalo víc škody jak užitku.
Výsadba révy vinné, 17.4.2010
V řadě 0,8-1,5 m, řady cca 2 m od sebe.
Je to správně?, 6.4.2010
Pokud byly výhony přes dva metry, nechápu, proč se nenechaly na kmínky 70-80 cm vysoké a nějaké očko na nich. Pokud se zakracuje, tak u slabých keřů, které nestihly dostatečně první rok narůst a zakracuje se na spodní dvě očka těsně nad zemí, určitě... celý příspěvek >
Kniha, 6.4.2010
Vše není v žádné knize, ale výše zmiňované Pěstování révy vinné v zahradách je asi nejlepší, pokud Vás zajímají jen stolní odrůdy, stačí Pěstujeme stolní odrůdy révy vinné od stejnéjho autora.
Řízkování, 6.4.2010
Mikrotenový pytlík bych raději oddělal, nebezpečí napadení plísní je velké. Zakořeňuji řízky v PETkách v 1-2 cm vody bez přikrytí, nestává se, že by řízky s lístky zaschly.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika