|
Nejranější rajčata?, 17.8.2011 ... a taky Vám rostlina o to dříve ukončí vegetační období. Co nejrannější výsadba samozřejmě ano, samozřejmostí je také běžná výsadba dalších která následuje. První plody venku jsem začal sklízet v květnu ale rostlina je již měsíc v rajčatovém nebi,... celý příspěvek > |
 |
Granny Smith, 17.8.2011 Dovolím si zopakovat svůj dotaz na opylovače, děkuji. |
 |
|
 |
Melounoviště 2011, 11.8.2011  Blahopřeji a skromnost klidně nechte stranou, melouny se na horách zas až tak běžně nevyskytují, je to i výsledek Vaší péče o ty velké bobule! . Vyzloušejte např. Sugar Baby který je hodně raný. Já osobně mám ve větší oblibě ty strakaté ale zdá se mi... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2011, 9.8.2011  Dalším kusem je raná maďarská odrůda Szigetcsépi 51 F1(řekl bych že to bude nějaký klon Sugar Baby), při váze zhruba 5 kg ji nemohu nic vytknout, ani ty praskliny. |
 |
Melounoviště 2011, 9.8.2011 Pokud máte kupované tak tam většinou bývají odrůdy Crimson a ty jsou pozdnější. Má být tento týden hezky a tak bych ještě chvilku počkal, jinak ten plod již vypadá zrale, zkuste "zapíchnout" nehet do kůry, pokud je tvrdá měl by být OK (bez záruky). |
 |
Melounoviště 2011, 9.8.2011  Přikládám foto rozkrojrného plodu, kvalita není nic moc bo to bylo focené brzy ráno za šera. Meloun je sladký, křupavý ale zase jsou tam ty trhliny. |
 |
Neznámá choroba rajčat?, 8.8.2011 To dělají tyčkové odrůdy když jim vylamujete vlky, nic to není. |
 |
Nejchutnější rajčata, 8.8.2011 1* |
 |
Odrůda rajčete, 6.8.2011 To ano, ale skutečnost je mnohdy jiná. Podívejte se tady. Mirek |
 |
Odrůda rajčete, 5.8.2011  Samo, to spíše má ironie se nesetkala s pochopením . Přidávám snímky nějakých dvaceti-třiceti odrůd které jsou určeny na sušení (ty protáhlé), na protlak (hlavně černé a masité) nebo na vyhození (ty přebytky). Něco na upečení a na salát, k přímé... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Usychá vrchní část papriky, 5.8.2011 Jistěže, v každém případě. Pokud do květináče papriky tak jen nějaké maloplodé. |
 |
Odrůda rajčete, 5.8.2011 Podle toho nádherného "čumáčku", nevšiml jste si na obrázku? |
 |
Odrůda rajčete, 5.8.2011 Háďátko rajčatové, nebezpečný škůdce, ochrana proti němu neexistuje |
 |
Plisen rajcat?, 4.8.2011 To nemyslíte vážně? Navíc si dávejte bacha na relativně zdravé plody. Nejlépe je rozkrojit je, nějaké to svinstvo může být i uvnitř aniž by byla plíseň na povrchu plodu znatelná. |
 |
Plisen rajcat?, 4.8.2011 Prubněte Ridomil Gold MZ Pepite, předloni mi pomohl. |
 |