|
Jaká nemoc plodů rajčat?, 6.9.2011 Nevím, ale pokud jsou vpořádku při utržení tak pár dní taky tak vydrží, nesetkal jsem se s tím ještě. |
 |
Jaká nemoc plodů rajčat?, 5.9.2011 A když je trháte tak jsou v pořádku? Za jak dlouho Vám to udělají? Prohlédněte si je pořádně při trhání, noční teploty by na to neměly mít vliv. Rajče když dáte do ledničky takse mu nic nestane. |
 |
|
 |
Co sa deje s uhorkami?, 2.9.2011 Hadovky ve skleníku i foliáku to vzaly šmahem stejně jako nakladačky, jen o měsíc později. |
 |
Co sa deje s uhorkami?, 2.9.2011 Přesně tak, je po sezoně a navíc i plíseň porost zlikvidovala (i ve skleníku). |
 |
Jací škůdci na paprikách, 29.8.2011 Ten list nebude sežraný ale rozpadá se mu pletivo patrně díky sviluškám. Stejně tak i ty pavučinky jsou jejich důsledkem. Já používám Vertimec 1,8 EC |
 |
Perenospora na plodech, 25.8.2011 Je sice horko a sucho ale i hodně rosy a vlhka v noci, réva je napadena totálně bez rozdílu. Paľo, strapce máte nádherne, gratulujem. Co nebylo ještě sklizeno tak likvidují vosy a sršni. |
 |
Granny Smith, 22.8.2011  Přikládám fotku prvních dvou plodů této odrůdy, lokalita Břeclav, těžká a mokrá půda, letos naštěstí žádná velká voda. Výsadba předloni na podzim, podnož M9,ROU0. |
 |
Melounoviště 2011, 22.8.2011 a co teprve XXL!!! |
 |
Melounoviště 2011, 22.8.2011  S těmi co rostou venku a přežily nepřízeň počasí to vypadá velmi dobře. Mají spoustu nových plodů a rostoun jako z vody. Na velkých plodech se začíná "podepisovat" ostré slunce, na jejich slupce ze začínají objevovat "popáleniny".... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2011, 22.8.2011 Kolik zjara tak to už nevím, samozřejmě byla rezerva, ven jsem vysadil něco více než devadesát a do skleníku-foliáku dalších deset + dva cukrové. Až na vyjímky bylo vše roubováno, dalších zhruba čtyřicet jsem rozdal nebo vyhodil (tady už byla většina... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Burčák 2011, 18.8.2011 Dopoledne jsem spraskal půl slaďoučkého melounu a už jsem na tom prkýnku byl dvakrát, jednou tak tak. Co se týče burčáku tak mám oči na štopkách a při mých popojížďkách po rajonu hledím na dveře od sklípků jestli už náhodou nemají to sladké mňam... |
 |
Burčák 2011, 18.8.2011 Já mám taky první úrodu stolních již zkonzumovánu, samozřejmě že může být ze šťávy dovezené např. z Maďarska, pokud by tomu tak bylo klidně si dám ale... nějak jim nevěřím, má to celý den na slunku a ono to "nejede", těch turisů co tu... celý příspěvek > |
 |
Škůdce na libečku, 18.8.2011 Máme něco podobného na nové rostlině taky, podle mne mokro a hnusně. Nově vyrašené listy už vypadají zdravě. |
 |
Nejranější rajčata?, 17.8.2011 Rada není z ostravska bo su z Břeclavi, to moje žena chodila ve "štramplách", já v "punčocháčách". Byla u nás babi o víkendu (ta je od Beskyd, FM-FnO) a sazenice rajčat jí plíseň letos zdecimovala totálně, až na nějakou vyjímku... celý příspěvek > |
 |
Nejranější rajčata?, 17.8.2011 Byl jsem na zahradě v neděli a plíseň žádná, možná nějaké náznaky ale zaschlé, u baráku vůbec nic. Plíseň mám všude možně jen ne na rajčatech. Dnes pojedu na zahradu, v podnělí byla průtrž ale jinak je docela jasno a horko, k ránu jen 12°C. Plody... celý příspěvek > |
 |