|
Příspěvky uživatele - 72.149
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
První klobásky, 16.12.2011 Aby se maso v klobásách nerozpadalo, je nutno směs míchat za studena tak dlouho, až se lepí tak, že když zvednete ruku otočenou dlaní dolů, tak vám hrouda směsi z ruky neodpadne. Trvá to tak půl až třičtvrtě hodiny.
Kobásy se na strojku plní... celý příspěvek > |  | Sušení jablek, 9.12.2011 Vypadlo mi tam slovo snížením.
F.O. |  |
|  | Sušení jablek, 8.12.2011 Sušení je zbavení vody. Té se mohu zbavit jedině tehdy, když snížím relativní vlhkost vzduchu. Toho dosáhnu zvýšením teploty vzduchu, nebo tlaku vzduchu (vakuové sušičky). Pokud budu mít konstantní teplotu vzduchu v uzavřeném prostoru, dosáhnu stavu... celý příspěvek > |  | Řetězová pila?, 22.11.2011 Mám Narex, ale synovi jsem koupil Dolmar 2135. Obě pily používám. Kromě toho, že D-M má motor v ose, je také rychlejší. Narex plast, Dolmar odlitek z AL slitiny. Řetězku má Dolmar normální, narex 3zubou. O napínání řetězu není třeba mluvit. Přitom... celý příspěvek > |  | Je Dolmar kvalita, 17.11.2011 Pokud vím, 4510 se dodává v kompletu bez strunové hlavy. Jen s "trojzubcem". Pokud jste to koupil s hlavou, asi to asi zkompletoval prodejce a samozřejmě použil hlavu z jeho pohledu levnou.
Na rozdíl od Vás mám s výrobky Dolmar velmi... celý příspěvek > |  | Co proti hnilobě jablek na stromě a uskladněných, 5.11.2011 Nejlepší bude změnit způsob skladování. Jablka transormované do lahví se nekazí. Je ale pravda, že štrůdl se z toho upéct nedá.
F.O. |  | Problém se zelím, 1.11.2011 My do zelí dáváme jen kmín a sůl a někdy (když máme) tak jablka ze staletého stromu která jsou drobná, sladká a tvrdá. Stalo se nám jednou, že bylo zelí hodně štiplavé - bylo to ale zelím, které vyrostlo za sucha bylo hodně suché a tvrdé. Bylo... celý příspěvek > |  | Rucni nuzky Bahco, 23.10.2011 Vyndám čelist a braosím na kameni. Ty staré, které se používají na stříhání uschlých kitek a pod, často v zemi, lehce přebrousím na kotoučové brusce.
F.O. |  | Čerpadlo Sigma, 16.9.2011 Myslím, že tam je šňůra 6x6mm. Dělá se to tak, že se šňůry navine na kulatinu stejného průměru jako těsněný hřídel. Pak se podélně rozřízne, čímž vzniknou kroužky, které se pak vkládají střídavě do tělesa čerladla. Takto vzniklá ucpávka se mírně... celý příspěvek > |  | Krovinorez 8000m2 - Stihl nebo Solo?, 6.7.2011 Děkuji, myslel jsem si to, ale v popisu měli, že pohoná jednotka je stejná, ale udávají výkom1,7kW oproti 1,9kW proto mě to zmátlo.
F.O. |  |
|  | Krovinorez 8000m2 - Stihl nebo Solo?, 6.7.2011 Dotaz asi na Radka B.
Čím se skutečně liší Solo 142 a 142SB. Pohoná jednotka je stejná, asi by měly být stejné i převody.
Díky F.O. |  | Bruska na řetězy motorových pil, 21.5.2011 Na špatně seřízené profibrusce to může dělat i mnohem více. Neviděl jsem, že by na brusce Oregon servisáci (neviděl jsem ale všechny) seřizovali svorec při proušení řetězů 1,3mm 1,5, 1,6mm. Přitom při úhlu 30°to činí více. Dokonce jsem v servise... celý příspěvek > |  | Douzeni koupeneho uzeneho, 22.4.2011 Asi tady došlo k nedorozumnění. Proti prohřátí v udírně a pak teplé sníst rozhodně nic nemám. Myslel jsem, že se jedná o douzení.
F.O. |  | Douzeni koupeneho uzeneho, 22.4.2011 Pane Kohoutek, plně s Vámi souhlasím. V pořadu Ital v kuchyni ukazovali záběry z výroby "Tyrolského špeku". Jednalo se o velkovýrobnu, kde ale používali tradiční postup. Solení měsíc (v počáteční fázi fermentace při teplotě 23°C), uzení... celý příspěvek > |  | Který přípravek do kompostu?, 12.4.2011 Travu nechat trochu zaschnout, dát na kompost a trochu zahodit hlínou a jiným kompostovatelným materiálem. A pak je důležité- přidat trochu lidského potu. Rovným rýčem odkrájet svisle a přehodit. Tak se to provzdušní a promíchá. Může se stát,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|