Příspěvky uživatele - 72.149

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Uzení domácích klobás, 22.12.2013
1. žádnou pragandu nepoužívám. 2. uzení studeným kouřem neznamená 30°C(to už je moc), ale může být i 15. V žádném případě není dobré udit najednou, ale přerušovaně, přestávka minimálně tolik, kolik se udilo. Kouř musí být velmi slabý. Čím nižší... celý příspěvek >
Uzení domácích klobás, 21.12.2013
Já to dělám takto na 10kg masa (bůček +plece): sůl 200g, sladká paprika150g, pálivá paprika 50-70g, česnek 100g, pepř 25g. část libového masa namelu na jemné šajbě, zbytek na šajbě s otvory 8mm, mohla by být i větší, ale nemám. sůl smíchám s kořením-... celý příspěvek >
Jakou sekeru - prosím o radu, 19.12.2013
Celá odchylka vznikla touto větou: "Finsko je sice severská země, ale ocel dováží..." Tady skutečně snad nešlo o to, jestli je to ocel taková, nebo maková, ale ža byla vyrobena ve finsku. Je ale přece úplně jedno, jesli zpracovává dovezené,... celý příspěvek >
Jakou sekeru - prosím o radu, 19.12.2013
Tady přece šlo o to, jestli se ve finsku vyrábí ocel. To je na tom kousku vidět. Kdyby šlo o to, jaká to je ocel, pak by jistě byla na snímku třída oceli. Nechápu proč diskuse o sekeře pod vánoční stromek končí u dokazování, jestli se jedná skutečně... celý příspěvek >
Uzení domácích klobás, 18.12.2013
My jsme to také tak dělali. Já jsem trochu precisionista a tak jsem pořídil narážku. Udělal jsem k ní ještě nerezovou hubici 14mm a plníme ní také ovčí droby. Kromě toho si říkám, že klobásy se snědí, tak alespoň po nás bude co dědit. FO
Strojkem na maso to jde také, ale máto jednu nevýhodu- maso se více rozmělní, než v narážce. Leta jsme to také dělali mlejnkem na maso a také č.10. Pokud se to dělá jako zábava, tak to baví, nás také. FO
Hlavně nemusím k udírně přivázat psa, aby ji spoluobčané nevykradli. FO
Špek, 17.12.2013
Špek- speck, není jen to co se u nás dříve prodávalo. Může být na př. Bavorský, tyrolský, Švarcwaldský z kýty a jen s malou vrstvičkou tuku. My děláme "slaninu" tak, jak se to dělávalo i několik generací před námi na Slovensku (Liptov). Z bůčku bez... celý příspěvek >
Uzení domácích klobás, 17.12.2013
My jsme zdědili udírnu na půdě- staré stavení, udírna je zděná, odvod mám do komína. Udím velmi lehkým kouřem a po každém udění, cca 6-8hod. udírnu otevřu a místo dvířek nasadím rám se svařovanou sítí a nechám do druhého dne, někdy i déle větrat. Pak... celý příspěvek >
Kysané zelí, 17.12.2013
My máme zelák, který má hodně mělkou drážku a voda spíše vyschne. Ale když stojí rovně, tak trochu vody do sebe může vcucnout. Vnější okraj je výš a je mimo poklop více vody než na vnitřní straně. Po vykvašení by měl být uložen na chladném místě s... celý příspěvek >
Uzení domácích klobás, 17.12.2013
já dělém také kolbásy - "maďarského" tedy slovenského typu.  Podobně, jak píše 13.21 v příspěvku z29.9. Všude se uvádějí recepty, t.j. kolik čeho a p, ale málokdo popíše jak udit studeným kouřem ap. Co se týká, narážky, přestože dělám s... celý příspěvek >
Pomoc při výběru brusky na řetězy, 7.12.2013
1. já jsem nepřekládal použité slovo, ale popsal jsem jak to dělám já a jak to asi myslel autor příspěvku. Co se týká té brusky Hecht, je to kopie brusky oregon. Problémy, které jsem řešil s bruskou Guede 2500 jsem podrobně popsal v jiném vlákně.... celý příspěvek >
Pomoc při výběru brusky na řetězy, 7.12.2013
Já tomu rozumím tak, jak to dělám já. Pokud je jeden (nebo několik málo) zub "nakopnutý" tak samozřejmně nebrousím celý řetěz na jeho délku po nabroušení, ale řetěz brousím a používám až se postupně / autor příspěvku použil priebežně), t.j. po... celý příspěvek >
Pomoc při výběru brusky na řetězy, 6.12.2013
Z výše uvedených pohledů doporučuji Hecht 9230, je kvalotněji zpracovaná než Guede 2500. Stačí jeden kvalitní kotouč 3,2 a jeden na omezováky. Tím 3,2 brousím i velké 3/8. FO
Spoľahlivá farmárka, 5.12.2013
Otázka zněla přesně takto: "Ktoré farmárky od Dolmar, Solo, Husqvarna a prípadne Stihl majú kovové kartre?  Najvhodnejší by bol Solo, má najbližšie servis. Ďakujem" FO
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika