|
Co vaše réva? (2014), 18.5.2014  Porovnání včerejší Arkadie s loňskou z 11.5., znatelný rozdíl tam je. |
 |
Co vaše réva? (2014), 18.5.2014  Vylamoval jsem přebujelé letorosty Originalu a hledal květy. Zlistil jsem že téměř všechny letorosty se rozdvojují a napadlo mne, zda tahle anomálie by nemohla stát za tím nenasazováním květenství. Pak jsem ale objevil dva přímo na takovém šlahounu.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Halčivec révový nebo vlnovník révový, 17.5.2014 Dnes jsem byl na nákupu ve vinařských potřebách a slovo došlo i na to poškození a na Omite + listové hnojivo. Prodavač mi říkal že se ještě nesetkal s tím, že by Omite poškodilo listy révy, a i další účastník se přiklonil k názoru, že to má na... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2014), 17.5.2014  Obavy z mrazů snad definitivně skončily a nastupují jiné, u mne z mokra a chorob. Réva roste jako z vody ale začínají se objevovat první neduhy. Mám takový blbý dojem že nastupuje padlí (viz snímek). Jeden preventivní postřik jsem již dělal již někdy... celý příspěvek > |
 |
Mšice na rybízu, 17.5.2014 Zhruba před hodinou jsem stříkl papriky a okurky proti mšicím a molicím postřikem Rock Effect. Je to nějaký eko-olejový přípravek s ochrannou lhůtou 1 den. Nejsem zastáncem těchto eko-bio přípravků, měl jsem ho doma pro vyzkoušení na duo... celý příspěvek > |
 |
Jak sázet do mlčovací fólie, 16.5.2014 Rukojeť sadbovače zmáčknete, lopatky se roztáhnou, píchnete do země, zavrtíte, povolíte rukojeť a vytáhnete zeminu. Proto nesmí být zemina moc suchá a sypká. Lopatky ji dokáží sice zmáčknout, ale není to to pravé ořechové. Pokud je díra malá tak... celý příspěvek > |
 |
Rajčata, cukety, dýně - máte už vysazené na záhonech?, 16.5.2014 Vichr ve spojení s podmáčenou půdou rostliny doslova vytáhne ze země. |
 |
Nejchutnější rajčata, 16.5.2014 Utrhnout nezralý plod. |
 |
Hnojení broskvoní, 15.5.2014  Letos mi broskvoně žloutnou hodně, a jedná se hlavně o stromky víceleté, rovněž mají celkově malé listy. Mladé stromky jsou všechny bez těchto problémů. Přihnojil jsem siranem??? a ještě se chystám ošetřit hnojivem na list Harmonie-železo. Jen mám... celý příspěvek > |
 |
Jak sázet do mlčovací fólie, 14.5.2014 Pod pojmem vzrostlejší rajčata si představujete co? Tím sazečem se dostanu hluboko i 30 cm což je dostačující, a hlínu kterou vyklopím ze sazeče jen přihrnu nazpět a zaliji, zemina sedne a pak ji jen doplním a dorovnám. Připomínám že mám standartně... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sladkaja děvočka - kde sehnat semena?, 14.5.2014 Tak ten je tyčkový, v květináči ho můžete vést klidně na dva výhony a vlky vylamovat. |
 |
Plzáci, 14.5.2014 Nepostřehl jsem že by je žralo něco jiného, ale pokud je sežere slimák tak jsou na místě uslintané stopy, bo na ně hned účinkuje. |
 |
Netkaná textilie ve fóliaku, 14.5.2014 Pokud objevím takovou kolonii tak jim nasypu trochu Substralu nebo Maxforce. Je to nějaký cukr s hubícím přípravkem který si natahají do hnízd. |
 |
Melounoviště 2013, 14.5.2014 Dobrý den paní Zuzano, zkoušel jsem pěstovat na terase jeden rok ale upustil jsem od toho. I když je terasa součástí baráku, tak je v patře mimo přímou kontrolu a tím pádem hodně "daleko". Měl jsem tam tři skoré odrůdy ale úroda byla jen po jednom... celý příspěvek > |
 |
Jak sázet do mlčovací fólie, 14.5.2014 Položím na záhon folii nebo textilii, udělám kulaté otvory (většinou) nebo říznu křížky a za pomoci sázedla cibule ďůlky jamky na rostliny nebo přísady. Je to velmi jednoduché, jen v případě že je půda suchá a sypká, je to trochu složitější. |
 |