Příspěvky uživatele - 170.26

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kam odložiť kôstky broskýň na zimu?, 21.10.2012
Bez stratifikace snad některé vyklíčí, některé přeleží v půdě a vyklíčí příští rok a některé vůbec nevzejdou. Proto stratifikujeme. Větší keramický květináč, trochu jemného písku (přidával jsem trochu Fundazolu), prosypat jím pecky a uložit do... celý příspěvek >
Jakou broskvoň?, 21.10.2012
Mám čtrnáct odrůd broskvoní v nadmořské výšce 450 m. Chcete-li jednu, doporučil bych vám ENVOY. (úžasně úrodná, chutná a odolná) Zraje před odrůdou Red Haven. Red Haven považuji za takový mezník mezi rannými a pozdnějšími.
Knížka pro zahrádkáře, 21.10.2012
Spíš se podívejte po antikvariátech. Kdysi vydávalo Státní zemědělské vydavatelství drobné knížečky s odborným a srozumitelným obsahem. Dnes je dostanete za pár korun. 1000 dobrých rad vás provede celoroční činností na zahradě. Pokud bych mohl... celý příspěvek >
Hledám zvláštní jabloň, 21.10.2012
Dovolím si opravit název Boikovo jubilejní, nikoliv obrovské. Pavel Skála
Bláhova a coxova reneta - srovnání, 21.10.2012
Bláhova oranžová reneta je kříženec Coxovy a Wagenerova. Zde můžeme hledat podobnosti.  Pavel Skála
Škůdce na listech hrušní, 18.10.2012
Jedná se dvoubytnou rez, která v létě žije na listech hrušní a přes zimu na jalovci. Pozor - pouze na jalovci činském a ten nepatří ani do lesa. Čínským jalovcem je třeba Chvojka klášterská. Neplést s Thujemi ani s naším pichlavým... celý příspěvek >
Jak sklidit první plody rajčat co nejdříve, 15.6.2012
Do předpěstování sadby vám mluvit nebudu. Každý máme svůj způsob. Rajčata vysazená ve foliovníku spolehlivě ochrání před zimou překrytí bílou netkanou textilií. Starý zahradnický způsob urychlení zrání plodů spočívá ve zkrácení několika rostlin... celý příspěvek >
Stříhání meruněk a broskvoní, 15.6.2012
Žádný řez vám nepomůže k trvalému zmenšení koruny. Čím víc budete řezat, tím víc to poroste. Už při výsadbě je třeba volit odrůdu více, či méně vzrůstnou. To všeobecně. S meruňkami nemám zkušenosti. U nás se nedaří. Broskve stříhám zásadně v... celý příspěvek >
Postrikovac, 30.5.2012
Mám elektrický zádový postřikovač italské výroby (dlouho už mimo provoz). Po provozních zkušenostech ho nemůžu doporučit. Nejde ani tak o obsah nádrže (může se naplnit třeba polovičním množstvím) ale nosíte ssebou stále akumulátor cca 4-5kg a potom... celý příspěvek >
Jak se jmenuje květina?, 16.4.2012
Ta květinka je drobná cibulovina - Ladoňka sibiřská - Scilla sibirica. V zemi má cibulky, které se dají rozsadit jakmile zečne nať žloutnout.
Uprava koleček, 26.11.2011
Zemědělské potřeby (Z-markety) prodávají tyhle kolečka s plastovou velkoobjemovou korbičkou, nebo samotné korbičky.
Ruční secí strojek Agrozet Roudnice, 26.11.2011
Dovolím si připojit se k diskuzi. Starý secí strojek z Roudnice (s dřevěnými klečemi) taky vlastním a užíval jsem ho k setí větších semen jako je řepa do uvláčené půdy. Návod k němu taky nemám a vaše rady mi přišly vhod. Strojek na konci serie... celý příspěvek >
Podzimní postřik proti kadeřavosti, 26.11.2011
Jenom doplním. Když je teplota alespoň +8 st. C.  Skála
Cesnek roste do nati, 26.11.2011
Dobrý večer. K tomu, proč v Austrálii roste česnek do nati asi moc diskutovat nemůžu. Pravděpodobně má náramné podmínky (půda, teplo, vlhko, výživa). Mohutná nať by se měla obrazit ve výsledku, tj. v paličkách při sklizni. Mohutná nať by taky mohla... celý příspěvek >
Jarní výsadba, 17.11.2011
Má prosím někdo zkušenost s výsadbou jarního česneku na podzim?  Koupil jsem pěkný česnek JAPO II a doma zjistil, že je to odrůda jarního česneku. Podzimní vysadit na jaře není problém, ale nevím co by udělal jarní česnek v zemi přes zimu.... celý příspěvek >
Další diskuze:  1234  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika