Příspěvky uživatele - 224.18

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Ovocné stromky do 850m, 24.4.2012 Obsahuje fotku
Ještě k Vašemu pozemku u lesa, doufám, že stromky budete mít za plotem. Pokud ne, co nejrychleji na ně instalujte pletivo buď plastové nebo drátěné a skobami upevněte k zemi. Mám rozsáhlý neoplocený pozemek u lesa v 650mnm a dokud nechráněné stromky... celý příspěvek >
Ovocné stromky do 850m, 24.4.2012
Já pěstuji doma v Budějicích broskvoně Earliglo, Redhaven, Fairhaven, Cresthaven a dřive jsem měl i Redwin. Všechny odrůdy mají zvonkovitý typ květu a tak vcelku spolehlivě odolají jarním mrazům. Sklizeň je průběžně od poloviny července do začátku... celý příspěvek >
Co je to za strom či květinu?, 22.4.2012 Obsahuje fotku
Podle mě je to lokvát, neboli mišpule japonská. Subtropický strom. Já měl semena z Kanárů, odkud je i foto. Naše mrazy nevydrží, takže jsem stěhoval. Když už měly rostliny tak 1,5m, napadla mi je štítenka a tak jsem se s nimi rozloučil.
Co s rajčatami?, 21.4.2012
Tak ještě jednou: rostliny umístit hned za okno a za nimi nainstalovat zrcadlo, které odráží a násobí množství světla pronikající zvenku oknem. Já užívám staré velké zrcadlo nebo malé zrcadlové tabulky(35*35cm), které prodávají v nábytku. Rostliny... celý příspěvek >
Co s rajčatami?, 20.4.2012
Takhle se rajčata vytáhnou, když mají poměrně dost tepla a málo světla. Dříve jsem je měl taky vysoká, než mě napadlo postavit za ně staré zrcadlo. Teď už se neotáčí za sluncem, jsou nižší a silnější.
Třešeň a meruňka na stejném stromě, 20.4.2012 Obsahuje fotku
Proč to nezkusit? Já jsem měl v minulosti na slivoni očkovanou Redhaven a roubovanou Zelenou renklódu a plodily obě.
Identifikace plevele, 20.4.2012
Moc děkuju za informaci. Ani nevím, jak se k nám dostal, ale v současnosti už se rozlezl zhruba na asi 250 m2 a každé jaro mu to moc sluší. počkám, až odkvete a pak teprve posekám. Do dalšího jara pak o něm nikdo neví.
Identifikace plevele, 20.4.2012 Obsahuje fotku
A co je tohle za rostlinu?
Roubování, 19.4.2012
Já bych určitě počkal, na to je času dost. Třeba za rok.
Jak zastřihnout smrčky, 19.4.2012
Nesázejte na podzim, ale na jaře. Aby Vám smrčky vydržely zimu, musely by mít kořenový bal(neporušené kořeny s hlínou), na jaře se běžně vyskladňují z lesnických školek a sází jako prostokořenné a obvykle je nejlepší termín v průběhu dubna.
Do jakého stáří/výšky lze kácet smrky bez povolení?, 19.4.2012
U stromů rostoucích mimo les je, tuším, možnost bez povolení(jen na ohlášení) pokácet stromy, které ve výšce130cm nad terénem mají obvod kmene do 80cm. Na výšce a stáří nezáleží.Ale obvykle to bývá tak, že kde není žalobce, v tomto případě udavač,... celý příspěvek >
Rozkvétání slivoní, 17.4.2012
Protože doba kvetení slivoní je zhruba 2 týdny a do té doby Vlaška určitě rozkvete.
Kdo zná tento druh plevele?, 16.4.2012 Obsahuje fotku
Po zahradě se plevel rozlézá rychle, protože květní stvol rostlin dosahuje až 1m výšky a obsahuje značné množství semen, která se do podzimu všechna rozsypou po okolí. Dokonce jsem tuto rostlinu viděl na poli pěstovanou jako biopalivo. Podle Vašeho... celý příspěvek >
Plachta na kopřivy, 15.4.2012
Tak já jsem tuhle plachtu nahradil zakrývací plachtou s kovovými oky z prošívané plastové fólie. Užívám rozměr 2*3 nebo 3*4m a běžně stojí okolo 100kč. Pokud to jde, tahám je po zemi(trávě), případně i na těch zádech a hodí se mi na odtažení klestu... celý příspěvek >
Odolná švestka Chrudimská - bývalá Vaňkova, 15.4.2012 Obsahuje fotku
Před 10 lety jsem zkusmo narouboval kopulací na odkopek roub pravděpodobné Vaňkovy Úrodné ranné. Vloni měla poprvé slušnou úrodu, a to v polovině července. Snímek je z 19. 7. 2011, J. Čechy 380mnm.
Další diskuze:  1617181920  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika