|
Ovocné stromky do 850m, 24.4.2012  Ještě k Vašemu pozemku u lesa, doufám, že stromky budete mít za plotem. Pokud ne, co nejrychleji na ně instalujte pletivo buď plastové nebo drátěné a skobami upevněte k zemi. Mám rozsáhlý neoplocený pozemek u lesa v 650mnm a dokud nechráněné stromky... celý příspěvek > |
 |
Ovocné stromky do 850m, 24.4.2012 Já pěstuji doma v Budějicích broskvoně Earliglo, Redhaven, Fairhaven, Cresthaven a dřive jsem měl i Redwin. Všechny odrůdy mají zvonkovitý typ květu a tak vcelku spolehlivě odolají jarním mrazům. Sklizeň je průběžně od poloviny července do začátku... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co je to za strom či květinu?, 22.4.2012  Podle mě je to lokvát, neboli mišpule japonská. Subtropický strom. Já měl semena z Kanárů, odkud je i foto. Naše mrazy nevydrží, takže jsem stěhoval. Když už měly rostliny tak 1,5m, napadla mi je štítenka a tak jsem se s nimi rozloučil.
|
 |
Co s rajčatami?, 21.4.2012 Tak ještě jednou: rostliny umístit hned za okno a za nimi nainstalovat zrcadlo, které odráží a násobí množství světla pronikající zvenku oknem. Já užívám staré velké zrcadlo nebo malé zrcadlové tabulky(35*35cm), které prodávají v nábytku. Rostliny... celý příspěvek > |
 |
Co s rajčatami?, 20.4.2012 Takhle se rajčata vytáhnou, když mají poměrně dost tepla a málo světla. Dříve jsem je měl taky vysoká, než mě napadlo postavit za ně staré zrcadlo. Teď už se neotáčí za sluncem, jsou nižší a silnější. |
 |
Třešeň a meruňka na stejném stromě, 20.4.2012  Proč to nezkusit? Já jsem měl v minulosti na slivoni očkovanou Redhaven a roubovanou Zelenou renklódu a plodily obě. |
 |
Identifikace plevele, 20.4.2012 Moc děkuju za informaci. Ani nevím, jak se k nám dostal, ale v současnosti už se rozlezl zhruba na asi 250 m2 a každé jaro mu to moc sluší. počkám, až odkvete a pak teprve posekám. Do dalšího jara pak o něm nikdo neví. |
 |
Identifikace plevele, 20.4.2012  A co je tohle za rostlinu? |
 |
Roubování, 19.4.2012 Já bych určitě počkal, na to je času dost. Třeba za rok. |
 |
Jak zastřihnout smrčky, 19.4.2012 Nesázejte na podzim, ale na jaře. Aby Vám smrčky vydržely zimu, musely by mít kořenový bal(neporušené kořeny s hlínou), na jaře se běžně vyskladňují z lesnických školek a sází jako prostokořenné a obvykle je nejlepší termín v průběhu dubna. |
 |
|
 |
Do jakého stáří/výšky lze kácet smrky bez povolení?, 19.4.2012 U stromů rostoucích mimo les je, tuším, možnost bez povolení(jen na ohlášení) pokácet stromy, které ve výšce130cm nad terénem mají obvod kmene do 80cm. Na výšce a stáří nezáleží.Ale obvykle to bývá tak, že kde není žalobce, v tomto případě udavač,... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétání slivoní, 17.4.2012 Protože doba kvetení slivoní je zhruba 2 týdny a do té doby Vlaška určitě rozkvete. |
 |
Kdo zná tento druh plevele?, 16.4.2012  Po zahradě se plevel rozlézá rychle, protože květní stvol rostlin dosahuje až 1m výšky a obsahuje značné množství semen, která se do podzimu všechna rozsypou po okolí. Dokonce jsem tuto rostlinu viděl na poli pěstovanou jako biopalivo. Podle Vašeho... celý příspěvek > |
 |
Plachta na kopřivy, 15.4.2012 Tak já jsem tuhle plachtu nahradil zakrývací plachtou s kovovými oky z prošívané plastové fólie. Užívám rozměr 2*3 nebo 3*4m a běžně stojí okolo 100kč. Pokud to jde, tahám je po zemi(trávě), případně i na těch zádech a hodí se mi na odtažení klestu... celý příspěvek > |
 |
Odolná švestka Chrudimská - bývalá Vaňkova, 15.4.2012  Před 10 lety jsem zkusmo narouboval kopulací na odkopek roub pravděpodobné Vaňkovy Úrodné ranné. Vloni měla poprvé slušnou úrodu, a to v polovině července. Snímek je z 19. 7. 2011, J. Čechy 380mnm. |
 |