|
Příspěvky uživatele - 62.91
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Obaleč švestkový - 1. generace, 24.6.2012 Čím na obaleče? Mrkněte sem.
Vybírejte určitě něco selektivního, v tabulce jsou označené symbolem Z (jako zelená). Symbol Ž (žlutá) je u přípravků málo selektivních. Širokospektrální přípravky (červené) jsem tam neuváděl.
Kdy stříkat? To... celý příspěvek > |  | Švestka stará 5 let opět nepokvete, 24.6.2012 Hned se na to lépe kouká .
Osobně bych s tím ale nic nedělal, tedy téměř. Takto velký strom si korunu snadno vytváří sám podle sebe a neosluněné větve časem sám vyholí. Řěz bych už omezil jen na odstraňování silnějších (než tužka) větví... celý příspěvek > |  |
|  | Praskání plodů, 23.6.2012 Zkusil bych i postřik 0,1% roztokem boraxu. Borax se jen blbě rozpouští a je nutné jej nejdřív rozpustit v části horké vody. Pro naše poučení pak třeba i dejte vědět, jaký byl výsledek. Milan |  | Praskání plodů, 23.6.2012 Podle mne je to typický projev nedostatku bóru. Není to na převápněné půdě? To by to mohlo snadno způsobit. Milan |  | Množství závlahy podle plodiny (zalévání plodin), 23.6.2012 Česnek, cibuli, brambory - nezalévat v;bec.
Hrášek, kedlubny, ředkve, kapustu - zalévat normálně, to je hlavně když je to malé a nedokáže si to ještě obstarat vodu z větší hloubky. Kropí se zásadně do hloubky a pak se to nechá nějaký den... celý příspěvek > |  | Identifikacia skodcu, 22.6.2012 No jo, teď už tam ty nožičky vidím také, původně jsem je tam právě že neviděl. Tak to nevím a jsem zvědav, co se z toho vyklube. Milan |  | Identifikacia skodcu, 22.6.2012 Věru, to by skutečně mohlo být ono. Zas jedna zkušenost k dobru . Milan |  | Identifikacia skodcu, 21.6.2012 Ano, to bílé budou určitě zbytky z vylíhlých vajíček. Nedavno jsem viděl velmi podobný obrázek naživo, to ale šlo o cca 10 čerstvě vylíhlých larev slunéček. Ta jsou podlouhlá, tady mne napadají larvy pestřenek? Soudím alespoň podle toho jejich... celý příspěvek > |  | Prosím o pomoc zkušeného elektrikáře, 20.6.2012 Ano, 1,5 opravdu utáhne strunovku, vrtačku a další malé spotřebiče levou zadní. Pokud by se na to ale připojila invertorová svářečka, tak to už by vážně hrozilo její destrukcí.
Pokud ještě chcete zjistit kde je chyba a máte vadasku (zkoušečka),... celý příspěvek > |  | Prosím o pomoc zkušeného elektrikáře, 20.6.2012 Ano, je to přesně tak. Na pevné instalace se používá kabel s plnou žílou, na pohyblivé šnůra se slaněnou žílou. Pokud to nedodržíte, plná žíla se co nevidět ulomí a přizabije to někoho dřív než se kdo naděje. Pokud by se v daném případě mělo jednat o... celý příspěvek > |  |
|  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 19.6.2012 Kuky zdravím. To je určitě mnohem lepší. Já např. v sobotu večer postříkal vše na mšici primorem a v neděli, když jsem při šeření zaregistroval kladení motýlů obaleče, tak jsem raději na nic nečekal a vzal jabloně integrem.
Teď mne ale... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 19.6.2012 Opravdu krásná ukázka zahrady. Z něčeho takového musíte mít jako (spolu) tvůrce určitě obrovskou radost . Je z toho vidět, jak blízko máte k přírodě, gratuluji a zdravím.
Milan |  | Obaleč švestkový - 1. generace, 19.6.2012  Ano, někomu se to ze svého pohledu může zdát zbytečné, jinému ale ne. Pokud např. z důvodu nepřízně počasí je násada plodů již citelně zredukovaná, tak neprovést postřik na 1. generaci by mohlo znamenat odepsání velké části zbylé násady. U nás... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 18.6.2012 Doopravdy to přišlo z Bruselu, účinou látku původního Aztecu triazamát zcela zakázali:
2005/487/ES: Rozhodnutí Komise ze dne 4. července 2005 o nezařazení triazamátu do přílohy I směrnice Rady 91/414/EHS a o odnětí povolení přípravků na ochranu... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 18.6.2012 Zdravím Paľo. Já se vloni i z časových důvodů na postřiky úplně vybodl a se mšicemi to také nebylo nijak zlé. Letos jsem se ale spustil s chemií (vloni nakonec z úrody moc nezbylo) a mšicemi se mi to tu jen hemží . Mospilan zabíjející... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|