|
Rajče de Barao, 1.6.2013 Není se co divit, vždyť je to rajče původem z Brazilie. Genetika se asi nedá obejít, i když se pěstuje a semena jsou pravděpodobně z Ruska. Takový asi největší přehled o odrůdách rajčat lze získat z webu Taťány Kouchnarevovy-Kanada Vancouver.
Já... celý příspěvek > |
 |
Vyhony na vijane za plodmi, 1.6.2013 Vyštípnout.
Mrř Big |
 |
|
 |
Předpisy EU, 1.6.2013 Dle předpisů EU nesmíte ze zemí mimo EU (např.USA, Rusko, Srbsko atd.) přivézt více jak pět balíčků semen. Tato semena musí být v originálních baleních (od firem). Mé přátele i mne zajímá, jaké máte zkušenosti s příjmem poštovních zakázek z těchto... celý příspěvek > |
 |
Získání semen rajčat, 1.6.2013 Díky. Pokusím si to pohlídat a jak dají seznam tak do toho půjdu.
Mr Big |
 |
Získání semen rajčat, 1.6.2013 O semena z Gengelu mám taky zájem. Chci se totiž příští rok zaměřit zejména na české odrůdy rajčat. Doufám, že dáte v průběhu sklizně vědět, jak se Vám tyto staré české odrůdy líbí. Předem děkuji.
... celý příspěvek > |
 |
Získání semen rajčat, 31.5.2013 Skromný dotaz. jaké ty rarity máte?
Mr Big |
 |
Získání semen rajčat, 31.5.2013 Souhlasím, že je to smysluplné jen u nehybridních odrůd. Rajčata jsou samoopylivá. Aby nedošlo k nechtěnému opylení jinou odrůdou, tak je třeba dodržovat ochranné vzdálenosti nebo květ izolovat. Ano lze použít např. sáček z netkané textilie, který se... celý příspěvek > |
 |
Noční teploty pod 10°C - co rajčata?, 30.5.2013  Zatím to roste.
Mr Big |
 |
Škůdce v rajčatech, 29.5.2013 Jen doplním - herbicidy např.Roundup.
Mr Big |
 |
Rajčata ven?, 28.5.2013 Mráz u nás nebyl, minimální teploty 3°C. Jsem maximálně spokojený.
Mr Big |
 |
|
 |
Rajčata ven?, 28.5.2013 Napsal jste to pěkně. Je jisté, že je něco jiného pěstovat rajčata u Břelavi, v Brně jako já a na vysočině v nadmořské výšce 550 m n.m. Ale každý z nás chce ve svých podmínkách dosáhnout ty nejlepší výsledky a být spokojený. Rajčata to je taková... celý příspěvek > |
 |
Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 28.5.2013 Dnes jsem byl na zahradě, mám tam volně dvě Datterina. Jedno od 20.4. a druhé od 9.5. Jsou to suvereně nejhorší rostliny. Už jako semenáčky nebyly schopny shodit helmu z děložních lístků. Zzatím kvete jen jedno´(to starší), vijan má... celý příspěvek > |
 |
Ruční pumpa, 28.5.2013 Asi jste udělala to nejlepší co jste mohla. Přeji úspěch a díky za tuto zprávu. Ať se daří.
Mr Big |
 |
Ruční pumpa, 28.5.2013 Neberte to Rony tak vážně. Každý máme nějaké zkoušky a nějakou tu praxi v tomto oboru.O to tu snad ani nejde. Ale prospekt náhradních válců není nic nového. Opravdu to nemyslím ve zlém.
... celý příspěvek > |
 |
Rajčata ven?, 27.5.2013 Já mám všechno venku a pro jistotu jsem tam čtyři dny nebyl. Zítra uvidím, ale myslím si že rajčata budou lepší než loni v této době (loni sucho a vysoké teploty u nás).
Mr Big |
 |