|
Odolná pološvestka Tophit, 7.11.2016 Můžete nějak upřesnit, pane Rábku, co máte na mysli? |
 |
Uschnutí slivoně - příčina?, 2.11.2016 Prajem úspešný boj s odhaleným patogénom
Ono to nemusí být tak jednoduché. Myslím příčinná souvislost mezi patogenem a úmrtím stromu. Fredie Mercury zemřel na pneumocystovou pneumonii, ale samotný patogen - Pneumocystis carinii - hlavní příčinou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rozehřátí klobás, 2.11.2016 Když použijeme fyziologický roztok (cca 0,9%), neměla by. |
 |
Rozehřátí klobás, 1.11.2016 nevím proč rozvlažovat.Teplota v uzáku klesne jen když tam klobásy dávám, kapky vody na nich nemám
Nepřemýšlel bych o tom, kdyby se mi to 2x (jednou před lety a jednou loni) nestalo. V obou případech bylo venku kolem nuly, foukal dost silný vítr... celý příspěvek > |
 |
Trnkový kvas - zarazení kvašení, 1.11.2016 K tomu ještě připočtěme, že kvas je roztok (suspenze?) vody a různých dalších látek, z nichž k těm těkavějším (i když ne moc) patří právě líh. Stěhováním, přeléváním a zahříváním kvasu za účelem dokvašení posledních zbytků cukru na alkohol... celý příspěvek > |
 |
Jak pěstovat ozimou cibuli?, 1.11.2016 ten cererit se podle mě do jara pěkně rozloží a bude lépe k dispozici,
Rozloží se spolehlivě, jenže některé jeho složky odplavou do míst, kam pro ně cibule rozhodně nedosáhne. |
 |
Rozehřátí klobás, 1.11.2016 Stejně jednoduchá je horká udírna i v případě uzení masa. Ostatně řada lidí vkládá kusy z láku přímo do udírny, takže ta horká voda úplně nutná není.. A přesto mnozí, možná většina, rozvlažují maso ve vodě.
V návodech na výrobu klobás se píše,... celý příspěvek > |
 |
Jakou podnož pro meruňku, 1.11.2016 Řekl bych, že meruňkové semenáče se schopností najít vodu v hloubce blíží myrobalánům. Navíc se netrápíte s odnožemi. V minulosti se kolem Brna snad ani na jiných podnožích nepěstovaly. Dnešní záplava slivoňových podnoží je dána jednak poptávkou po... celý příspěvek > |
 |
Jablká a chémia v nich, 1.11.2016 Problém je, že pesticidy jsou vlastně všude, přinejmenším v každém jídle. Vše, co sníme, buď někde narostlo nebo před zabitím něco žralo. Pesticidy jsou dnes nacházeny i ve zvěřině (což bych chápal) a v rybách lovených na moři (což se mi chápe hůř).... celý příspěvek > |
 |
Třešeň Sweet Early, 26.10.2016 Já té opylovací hysterii nějak nerozumím. Za mého mládí byly všechny třešně cizosprašné a nikdo to neřešil. Do zahrady jsme si pořídili jeden strom - beztak se z něj všechno nedalo sníst - a třešně na něm uzrály - tedy pokud je neodnesl mráz, špačci... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zasadit Šampion nebo Coxovu renetu?, 26.10.2016 Mně ten neúspěch Anety taky mrzí. Jablka jsou velká, pěkně vybarvená, plodnost vysoká, obrůstá výborně. Navíc nemá tendenci zmenšovat plody na vyšších kmenných tvarech, a to je skvělá vlastnost.. Prostě ideální odrůda, řekl jsem si. Jenže ta chuť je... celý příspěvek > |
 |
Maďarská, 26.10.2016 To je zajímavé, že to máte tak přesně spočítané. U nás, když během kvetení meruněk je kolem nuly, natáhne se perioda až na měsíc. Jsou-li v době květu na teploměru třicítky (taky už to bylo), kvetou skoro všechny naráz a odkvetou za 3-4 dny. |
 |
Zasadit Šampion nebo Coxovu renetu?, 25.10.2016 ANETU jste už odepsali?
Asi tak. Samotná velikost nestačí. |
 |
Hrušně na semenáči, 25.10.2016 korunku zapěstuju jako nižší polokmen (cca kolem těch 130cm) - je 5m dostatečných?
Nižší polokmen je protimluv - něco jako "lehčí kilogram". Polokmen je dán výškou kmene. Velikost stromů a jejich odstup ovlivní šířka koruny a ta nezávisí na výšce... celý příspěvek > |
 |
Kočka a mléko?, 19.10.2016 moja babka krmila macky hlavne mliekom a v celej dedine podobne... asi vsetko macaci mutanti...
Pokud babka všem mackům v dědine zkontrolovala při defekaci tuhost výkalů, tak ano.
Kyselé mléko obvykle kočkám nechutná. |
 |