|
Má CubCadet uzávěrku diferenciálu?, 2.12.2007 Zdravím majitele CubCadetů (1020 nebo 1023) a prosím Vás o ktárkou odpověď na následující dotaz: Má CC 1023 uzávěrku diferenciálu? V prospektu z UK píší že ano, ale uživatelský manuál, co je na síti, o takové možnosti zarytě mlčí stejně jako weby... celý příspěvek > |
 |
Zahradní traktor s radlicí klouže. Co s tím?, 30.11.2007 Možná hloupý dotaz: Z čeho jste vyrobili tu zátěž? Představoval bych si tak sto kilo. Napadá mne udělat takový plechový "truhlík" a do něj naskládat kanystry s vodou. |
 |
|
 |
Plíseň sněžná teď? A jak na ni?, 24.11.2007 První sníh roztál a mně se zdá, že mám v trávníku plíseň sněžnou. Kola o průměru 40 až 60 cm, mezi stébly trávy bílá plíseň na některých místech jsou stébla již hnědá.
Má smysl ještě teď dělat nějaká opatření? |
 |
Jaké sněhové řetězy pro travní traktor?, 14.11.2007 Jo, to vypadá dobře. Jen nevím, zda volit šikmou stopu nebo žebříkovou? |
 |
Jaké sněhové řetězy pro travní traktor?, 14.11.2007 Pro zimní údržbu budu zřejmě potřebovat sněhové řetězy na traktor MTD. Ty z ceníku MTD se mi zdají dost "řídké" i drahé (2.500,-) Kč.
Nemáte někdo zkušenosti a dobrý tip? Mám rozměr 18x9,5. Děkuji za vaše názory.
--VT |
 |
Ultrazvukový odpuzovač zajíců, 10.11.2007 Mám nově založenou zahradu u lesa. Právě jsem dokončil výsadbu stromů a keřů a stále bojuji s okusem. Sice jsem zahradu oplotil, ale zajíci mají mimořádnou chuť na mladé stromky a keře. Což o to, stromky se dají chránit pletivem kolem kmínku,... celý příspěvek > |
 |
Tráva v kompostu - pořád se lepí, 20.10.2007 Založil jsem asi před měsícem nový kompost. Hlavní složkou je posekaná tráva (zavadlá) smíchaná s koňským hnojem. Měl jsem to naházeno volně na hromadě a občas přihodil šlupky z kuchyně. Dnes jsem si koupil ohradník, instaloval jej a přehazoval... celý příspěvek > |
 |
Doporucte hnojivo na podzimni hnojeni, 1.10.2007 Já používám
http://www.agrolinz.cz/cz/WBP_LINZER_PRO_CZ_12_06.pdf
v dávce 20g/m2. Cena za metrák byla kolem 1.000,- Kč, v maloobchodní sítí (takové ty bauhausy, haumarkty, bau...) bude vyšší. Tam ale spíše uvidíte hnojivo Expert... celý příspěvek > |
 |
CubCadet 1023 - jak poznam naplnění koše?, 30.9.2007 Dobrý den,MTD má tradičně mizerný manuál i k tak drahému výrobku, jakým je CubCadet 1023. Při sekání se mi náhle ozval zvukový signál. Polil mne pot a okamžitě jsem vypl zapalování. Myslel jsem si, že traktor nemaže. K mémo velkému překvapení bylo... celý příspěvek > |
 |
Vertikulátor SOLO 518 - opotřebení nožů, 26.9.2007 Prosím majitele tohoto stroje o radu: Koupil jsem jej minulý týden, o víkendu projel zahradu (cca 2000m2 - tak 4 hodiny) a při čištění jsem s úžasem zjistil, že nože jsou dost opotřebované. Je tohle normální anebo dělám někde chybu? Snažil jsem se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jaké hnojivo po podzimní vertikulaci., 22.9.2007 Jsem novopečený majitel vertikulátoru SOLO 518. Skvěla mašinka. Teď přemýšlím, čím to pohnojit. Mám v tuto roční dobu použít již podzimní hnojivo (zvýšený obsah draslíku) anebo standardní s vysokým podílem dusíku? |
 |
Zahradní traktor CubCadet, 22.9.2007 Prosím majitele CC1020/1023 o radu: Koupil jsem si CC1023 a první hodinu práce plná spokojenost. Jen jeden dotazů:
Při práci se na displeji zobrazuje počet motohodin. Vedle tohoto čísla vlevo mi bliká nějaký divný symbol. Jelikož v manuálu o tom... celý příspěvek > |
 |
Je olej 5W-40 lepší než 10W-30?, 20.9.2007 Dobrý den,od dnešního dne jsem šťastným majitelem vertikulátoru Solo 518. V návodu k motoru je předepsán olej 10W-30/API SG nebo lepší, ale prodejce mi radil Castrol s plnou syntetikou 5W-40/API SM. Kvalitatovní třída API SM je vyšší, než ... celý příspěvek > |
 |
Marunaka - hlava, 18.9.2007 Já tam mám hlavu, kterou mi prodal Toninger v Brně. Je to nějaká Honda. Má kovový závit, je to poloautomat. Naprostá spokojenost. Původní plastový nesmysl jsem vyhodil. |
 |
Krystalon podzim pro Magnolii a Buxus?, 12.9.2007 Mohu použít zálivku krystalonem podzim (NPK 6-12-36) pro Magnolii? Mám v plánu na podzim vyhrabat, vylepšit rašelinou a zalít podzimním krystalonem. Nejsem si ale jist, zda je NPK použitelné i pro rostliny, které mají rády kyselou zeminu (magnolia,... celý příspěvek > |
 |