|
Příspěvky uživatele - 224.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Lze broskvoň přesadit, 15.4.2012 A bylo by vhodné pokusit se přesedit broskvoň i s neporušeným kořenovým balem, tj. obrýt v prům. aspoň 0.5m, podložit ze strany igelitem, převalit a přenést, pak by mohla mít ještě v témže roce několik plodů. |  | Rezistentna odroda broskyne?, 15.4.2012 Na Redwin vzpomínám velmi rád. Plody dozrávaly začátkem července, jednou dokonce koncem června. I ta chuť, v době, kdy byly všude jen třešně, byla úžasná. Pravidlem ovšem bylo, že nejméně 1. polovině plodů praskly pecky ještě před dozráním plodů a do... celý příspěvek > |  |
|  | Stará hrušeň - odrůda?, 15.4.2012 Ještě bych doplnil, že by stálo za pokus zkusit v některé vědecké knihovně půjčit Vaňkovu Lidovou pomologii díl 2. 100 hrušek. Vydáno 1936. Tam je popsáno a vyobrazeno100 tehdejších odrůd a tam máte velkou šanci opravdu Váš strom najít. |  | Co je příčinou?, 15.4.2012  Zajímavý typ, děkuji. Stříkám léta jen Kuprikolem, letos v polovině a na konci března, ale stromek má od výsadby dosti omezenou plochu pro růst kořenů, menší, než je současná plocha koruny a i v minulosti měl částečně náběh na chlorózu. Je možné, že... celý příspěvek > |  | Rozlišení květů Redhaven a Fairhaven, 15.4.2012  A Vám, Josefe, ať se daří také. |  | Rozlišení květů Redhaven a Fairhaven, 15.4.2012  Nejspíš máte pravdu, ale já už se nezměním. Navíc ten stromek roste v jedné řadě s angreštem, rybízem, ale i jabloněmi na M9, viz foto Mc Intosh roub. 1999, takže nemám v úmyslu ho pustit výše. |  | Stará hrušeň - odrůda?, 15.4.2012 Já typuji na hrušku Jakoubku. Máme ji nazahradě ve Vých. Čechách, je v poněkud horším stavu, než Vaše, ale stejně tlustý kmen, stejně rozložitá koruna, stejné plody. Jakub má svátek 25. července a v té době začíná zrát. |  | Rozlišení květů Redhaven a Fairhaven, 15.4.2012  Broskvoňi je 10 let, od počátku jsem jí chtěl sklízet bez štaflí a dnes je vysoká asi 1,5m a každoročně musím u ní protrhávat plody, aby se úplně nepoložila. Řez dělám proti všem zásadám na přelomu srpna-září, ale loni z 9. na 10. 7. 2011 byly u nás... celý příspěvek > |  | Rozlišení květů Redhaven a Fairhaven, 15.4.2012  Fairhaven ještě zblízka |  | Rozlišení květů Redhaven a Fairhaven, 15.4.2012  Tak to se divím, neboť Redhaven i Fairhaven mají mít květy zvonkovitého typu a u mě na zahradě opravdu mají. Zato Váš Fairhaven má květy miskovité. Nebo se mýlím? |  |
|  | Rada z časopisu - mísy pod stromy, 15.4.2012 Naprostý souhlas. Jen zkusím doplnit, že tráva odebírá nejen vláhu, ale i živiny. |  | Jak na krtka, 13.4.2012 I když nesouhlasím se zabíjením krtků, nejlepší zkušenosti mám se sklapovací pastí pod názvem Past čelisťová na hraboše a hryzce. Dá se sehnat okolo 50Kč/kus. Pravda, hryzce jsem nechytil nikdy. Krtek ale u nás už není žádný. Podmínkou však je,... celý příspěvek > |  | Co je příčinou?, 13.4.2012 No, děkuji Vám všem za pomoc a radu, ten Roundup mě samotného napadl také, ale to by muselo jedině fouknout od sousedů a nechci nikoho vinit. Ale možné to je. |  | Mulčování pod stromy, 12.4.2012 Pro fialinku: podle mých zkušeností by mulč měl být raději tráva posekaná rotační sekačkou, málo často sekaná vysoká tráva má zatvrdlé stonky a hůře se rozkládá a proto jí pak po zimě u stromu zůstene příliš. Co s vysokou trávou nevím, ale rotačkou... celý příspěvek > |  | Co je příčinou?, 12.4.2012 No, počkám ještě a uvidím, jak se to bude vyvíjet a dám vědět. Na mráz moc nevěřím, v zahradě mám ještě další Redhaven, Fairhaven a Cresthaven a vše OK. A kupodivu pondělní mráz v JČ nebyl zásluhou částečné oblačnosti tak silný, jako jinde. |  |
 |
|
|
|