|
Zakaz pestovani vlastnich seminek, 13.5.2013 Když může projít opatření na ohřívaný guláš a nevadí veřejné týrání býků v arenách... |
 |
Co vaše réva? (2013), 13.5.2013 Zdravím Vás Wimpi! To si snad s těmi teplotami děláte apríla? Když už by to pomrzlo letos tak to už by snad muselo každý rok, ani mne nenapadlo schovat boxy s melouny. Včera večer přišly pásy lijáku a dnes se ochladilo parádně, studený severák celkem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Spomienka na minulý ročník, 13.5.2013 Buďte pozdraven Paľo, obdobná situace nastala i u mne a budu muset přistoupit k hodně velké redukci květů a výhonů, jen mám obavy udělat to naráz. Kolik tak výhonů na hlavě najednou vylamujete, případně v jakých rozestupech? |
 |
Odrůda vinné révy Dóra, 13.5.2013 Tady máte odkaz na atlas révy a Dóra je v něm tady. |
 |
Hokaido - problém, 13.5.2013 Já mám zatím všechny tykve a cukety v malých kontejnerech venku na dvorku, když je vysazuji tak kompletně i s balem aby se neporušil kořenový systém. Sazenice pak rostou v pohodě dál, stejný postup jako s rajčaty nebo paprikou. Klasické dýně na jádra... celý příspěvek > |
 |
Co do skleniku, 12.5.2013 Okurky hadovky. |
 |
Dosavadní klady a zápory letošní ovocnářské sezóny, 12.5.2013 Tady sedí včely v osušce s nohama v lavoru s teplou vodou a sosají heřmánkový čaj, asi nemají deštníky. |
 |
Dosavadní klady a zápory letošní ovocnářské sezóny, 12.5.2013 Jabloně, hrušně, broskvoně, nektarinka, angrešt, rybíz aj., vše nádherně odkvetlo a je obsypáno plůdky, jen ta samosprašná třešeň Samba stojí za velký kulový. |
 |
Pěstování rajčat 2013, 12.5.2013 Máte pravdu, Děvočka je, co se úrodnosti týče, možná ještě lepší než Ildi. Finik Krasnyj bych přirovnal spíše k Nastě Sl.. |
 |
Co vaše réva? (2013), 12.5.2013  To jsem ještě neviděl, má to puchýřky a zespod bílé fleky? Já mám spíš děravé listy a to je zase práce Hálčivce révového. Bohužel jsem letos neprovedl postřik Sulkou. |
 |
|
 |
Pěstování rajčat 2013, 12.5.2013 Proč ne Finik? Já k červenému a žlutému letos ještě přidal i oranžový. Pokud chcete něco na sušení tak vynikající byl Lel.
Ještě nemám vysazeno a tak zvažuji že bych dal keříčkové odrůdy v řadě kolem obrubníků, navezl hlínu na růvek a nastlal na... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 12.5.2013 Moc pěkné, blahopřeji! Vypadá to že tato odrůda bude kompaktní a skvěle se hodící pro pěstování v nádobách. Já je mám ještě malé, teprve kvete, možná nějaký malý plůdek. Tvarově se plod podobá Tomatoberry, pokud by tak i chutnalo tak by to bylo... celý příspěvek > |
 |
Choroba rajce, 12.5.2013 A že Vy si nedáte pokoj a nedokážete se oprostit od těch věčných invektiv vůči mé osobě. Já nejsem naštětěnej, ani jsem tu dramaticky nevykřikoval, já jen obyčejně psal.
Co se týče toho kompostu tak jsem ho rozvezl po některých... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 12.5.2013 Děkuji Vám oběma, musím to tedy ještě prohlídnout. |
 |
Co vaše réva? (2013), 12.5.2013 Teď to tady ale vypadá spíše jak v deštném pralese .
Ještě nesmím opomenout zakořeňování řízků. Zakořeňuji v perlitu a používám gelový stimulátor. Letos jsem jim přitopil zespod pomocí 15W topné rohože a musím konstatovat že zakořeňování proběhlo... celý příspěvek > |
 |