|
Rajčata ven?, 31.5.2013 Tento rok je v háji už od ledna, červen to moc pokazit nemůže.
Já s písničkou jdu jako ptáček,
tralalala, lalalala lá;
ptáčku - vyleť až nad obláček,
tralalala lalalala lá.
Zazpívej tam sluníčku,
tuhle naši písničku,
ať na cestu... celý příspěvek > |
 |
Škůdce v rajčatech, 31.5.2013 Mě se taky vloni začaly kroutit rostliny již v kelímcích ale narozdíl od Vás účinek herbicidů nevylučuji protože jsem přidal kupovaný kompost.
Co si představujete pod pojmem kvalitní značkový substrát? Tu jednu hromadu ze které se plní do různých... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co vaše réva? (2013), 30.5.2013 Podařilo se mi dnes dostat se díky dešti "normálně" z práce domů a tak jsem stihl ještě otevřenou drogerku kde jsem hodlal zakoupit prášek proti brablencům a bílou barvu na zastínění skleníku. První na co jsem mezi regály narazil byla akce na... celý příspěvek > |
 |
Škůdce v rajčatech, 29.5.2013 Jenže tohle není "každé svinování listů", to je degenerace listů. |
 |
Škůdce v rajčatech, 29.5.2013 Pole s obilím stříkáte tak aby Vám nezarostlo plevelem, slámu pak použijete někde ve stájích a hnojem pohnojíte půdu ve skleníku, nebo je to jinak?
Přesaďte rajče do půdy která nebyla hnojena hnojem nebo kompostem a uvidíte jak se jeho stav za... celý příspěvek > |
 |
Škůdce v rajčatech, 29.5.2013 Další příklad, těsně u Valtic je pole s kukuřicí, je malá ale místy pruhy s červeným zabarvením, ti, co ji stříkali by potřebovali nakopat. Nakonec to skončí někde v siláži nebo na hnoji. Dobrou chuť.
|
 |
Škůdce v rajčatech, 29.5.2013 Je to poškození zbytky herbicidů v půdě. Jakou a odkud tam máte zeminu? Máte tam hnůj nebo kompost, máte svůj?
Zrovna dnes lítala letadla a stříkala pole, kam myslíte že přijde ta sláma po sklizni? Ta sláma z obilí která už nyní má v sobě... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 29.5.2013  Réva má nasazeno na květ tak jako nikdy předtím, nejvíce se předvádí Kodrjanka a Arkadia, ale ani ostatní nezůstávají pozadu, běžná jsou tři květenství na výhonu a není problém najít i čtyři, letorosty mají běžně více než metr a rostou i do síly.... celý příspěvek > |
 |
Škůdce v rajčatech, 29.5.2013 Jestli je pan ftipálek, tak potom to co máte na rajčatech je špatný ftip. |
 |
Škůdce v rajčatech, 29.5.2013 Teď nedávno se to tady řešilo, prohlédněte si diskuse o rajčatech. |
 |
|
 |
Roubování melounů a okurek 2012, 29.5.2013 To je divné, to uhnívání roubů. To vypadá že roub nesrůstá, pokud se stane že nesroste a je v mikroklimatu ve vlhku (ve Vašem případě pod sáčkem), tak roub dokáže z toho vlhka žít. Pokud není dokonalé spojení roubu s podnoží, tak je roub již... celý příspěvek > |
 |
Paprika v skleníku: choroba nebo škůdce?, 28.5.2013 Já nevím, já prostě nic co je stříkané nějakým herbicidem do kompostu nedávám. Po zkušenostech s výše uvedenými problémy jsem prostě vloni ani letos trávník ani plevele nestříkal. |
 |
Rajčata ven?, 28.5.2013 Dělal jsem ho na míru a má rozměry 190*330 cm, výška je nějakých 170 cm u hřebene, chodník zapuštěn 40 cm hluboko a je určen primárně pro rajčata. Rozměry jsem musel přizpůsobit jednak rozměrům skel která jsem měl a hlavně minimálnímu rozměru místa... celý příspěvek > |
 |
Rajčata ven?, 27.5.2013  Rajčátka máte pěkné a vytahují se protože se mají ve skleníku dobře, mají světlo a teplo, stejně tak jako ty moje. Mám ve skleníku 13 rostlin = 13 odrůd a jelikož nasazují první květenství hodně vysoko, tak jsem nechal každé rostlině u země jeden... celý příspěvek > |
 |
Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 27.5.2013  Tak jsem to Datterino dnes prohlídl a zdokumentoval. První vijan je jako vějíř ale další vypadá že už bude jen jeden stonek se dvěma řadami plodů. Podobné vlastnosti jsem si všiml i u odrůdy Cherry Roma.
|
 |