|
Sklizeň rajčat 2013, 17.7.2013  To zralé Stupické na talíři mi připomíná spíše Bejbino, žebrovité Bejbino jsem ještě neviděl. Tmavé rajče těžko říci, v odrůdách se moc nevyznám, podobný je na Black Ethiopian, možná na Black Princ. Přidávám foto mého Kumata, na dalším je Mini Kumato... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 16.7.2013 Zalívám ve skleníku každý den navečer, v květináčích (8-10 litrů) každý den ráno, odpoledne a navečer tak aby substrát byl stále vlhký. Rajčata na záhonech nakrytých černou PE folií zalívám tak 1-2x za týden, ostatní skoro každý den. Namulčované... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sklizeň rajčat 2013, 16.7.2013  Další zrající odrůdy |
 |
Nejchutnější rajčata, 16.7.2013  Tomatoberry Garden - má nejchutnější odrůda, to není rajče to je umělecké dílo, v originále i v první generaci kopie. |
 |
Co vaše réva? (2013), 16.7.2013  Z toho padlí už začínám být bezradný, v neděli ráno jsem postříkal Karathanem i přímo na střapce a dnes se mi zdá že je to ještě horší, jako by postřik neúčinkoval nebo ještě nezabral, není přece možné aby se po důkladném ošetření a doslovném omytí... celý příspěvek > |
 |
Květák a Brokolice, 15.7.2013 Přísada se v zahradnictví dostane koupit ale už tam mnohdy nemají názvy odrůd. U brokolice mi byly doporučeny hybridy a tak zkusím ještě vysít a přepikýrovat. Vyvýšený záhon dokáži utěsnit bílou netkanou celkem spolehlivě. |
 |
Co patří a co ne do kompostu, 15.7.2013 Ještě že existuje plevel, toho je hodně a je naprosto zdravý. |
 |
Hnědý spodek rajčete, 14.7.2013 Docela se divím že to máte na kulatých plodech, mě se to projevuje převážně u odrůd s protáhlými plody.
Wuxal nemá žádnou OL, je to hnojivo. |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 14.7.2013  Další sklizeň ze záhonu - Volšebnyj Kaskad. |
 |
Hnědý spodek rajčete, 14.7.2013 Hnojivo Wuxal Kalcium co nejdříve, postřik na list dle návodu, já dávám každý týden. Letos začínám po zkušenostech z let minulých ošetřovat "dlouhoplodé" odrůdy již preventivně.
PS: To krásné zelenočervené rajče vypadá jak vyšlechtěná nová... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co patří a co ne do kompostu, 14.7.2013 Já bych otázku otočil, proč to do kompostu dávat? Rostliny rajčat ani brambor, zvláště pokud jsou napadeny plísní, bych v životě na kompost nedal, bez ohledu na to co píší na jiných stránkách. Včera jsem tu dával fotky napadených rajčat neznámou... celý příspěvek > |
 |
Minikiwi - sežrané, 14.7.2013 Fotku nemáte? |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 13.7.2013  Začaly mi na záhoně dozrávat odrůdy z balení Plum-mix. |
 |
První broskvoně dozrávají, 13.7.2013 Počasí dozrávání celkem přálo, plody jsou menší ale není to jen "obalená pecka". |
 |
Choroba rajčat?, 13.7.2013 ...které mohou splývat a vytvářet souvislé plochy, především podél žilnatiny nebo na okrajích listů...!!! To by sedělo. |
 |