Příspěvky uživatele - 46.234

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Opět olej pro 2T, 27.2.2010
dobrý den, pánové vaše diskuze nad oleji me tak pobavila až mě bolí pajšl, na to lze s prominutím říc jen jedno řidte se radami výrobce každého produktu, a jestli je olej modry nebo zeleny neřešte snad jen v záruce kde se někteří výrobci chrání,... celý příspěvek >
Jmelí, 27.2.2010
Omlouvám se, máte pravdu- až za Horním Benešovem.Nízký Jeseník jde až kousek před Opavu a ty jabloně podle silnice plné jmelí jsou úžasné.Jen by mě zajímalo jestli na podzim mají odpovídající násadu jablek.
Jmelí, 26.2.2010
Loni jsem jel v dubnu do Opavy po 11 od Skřítku a úplně mě ty jabloně podle silnice fascinovaly.To jsem nikde jinde neviděl.Musel jsem zastavit a fotit.Možná má na to vliv nadmořská výška Nízkého jeseníku a ptactvo které roznáší semena ale je to fakt... celý příspěvek >
Poradí někdo, kde se dají sehnat kvalitní rouby?, 15.2.2010
Ještě jsem neslyšel že by se prodávaly rouby.Každý zahradník který roubuje si rouby řeže sám v tomto období za bezmrazého dne a uschová je v chladném sklepě do písku.Já sám si je dělám každý rok ale chce to ve svém okolí zjistit kdo má dobré odrůdy a... celý příspěvek >
Mačeta vs. sekyrka, 10.12.2009
Už více jak 10 let používám na zahradě a v lese brazilskou mačetu Tramontina.Je sice těžší do ruky ale nadělá lepší práci než Fiskars který je lehčí.Syrové bukové větve 10 cm na tři záseky, smrkové větve držím v ruce a oholím je jedním tahem.Broušení... celý příspěvek >
Sekvojovec mamuti, 3.12.2009
Vedle Penny v Březinově ulici-ta Sequoi se nedá přehlídnout-nikdo jiný tam nemá jehličnany.
Sekvojovec mamuti, 2.12.2009
Sequoiadendron mám u baráku, je nádherně solitérní a vypěstoval jsem jej před 22lety z větvičky za pomocí stimulátoru.Má výšku 10m a obvod kmene 20cm nad zemí 80cm.Na jaře jj musím trochu prořezat a zkusím další řízky.Byblím v Žamberku což je dost... celý příspěvek >
Stříhání starších stromů, 1.12.2009
Tak akorát na mě-pil jsem ještě za tmy ráno kafe, vypadla elektrika a pak z okna vidím jak si švestka lehá.Byla to docela síla.
Stříhání starších stromů, 1.12.2009
Mám u baráku asi 16 letou čačanskou najbolju kterou jsem litoval prořezávat a vyrostla koruna veliká převeliká.Letos bylo asi 70kg švestek a byl to pěkný strom až do 15.října kdy u nás v Žamberku napadlo 20cm sněhu na hustě olistěné stromy.Švestka se... celý příspěvek >
Ořešák v nadmořské výšce cca 650 m?, 26.11.2009
Vlašskému ořechu nevadí ani tak takováto nadmořská výška, ale to jestli neroste v mrazové kotlině.Nad Vrchlabím jsou v 700 metrech naprosto zdravé plodící ořešáky ale ve strání otočené na jih.Taky jsem zasadil před léty pár ořešáků na zahradě okolo... celý příspěvek >
Hledám pěkný strom, 24.11.2009
Pěkný strom který je naprosto efektní a hlavně z něj nepadá listí je Sequoiadendron giganteum.Mám 20 letý u baráku a má nádherný habitus a je vysoký zhruba 10 m.
Plevel, 21.11.2009
Záleží na rozloze zahrádky-já bych volil motyku, překopat,vybrat i s kořeny a nacpat do kompostéru.Kopřivy jsou dobrý materiál na kompost.Rozhodně jdou kopřivy likvidovat rychleji než bršlice.
Spadlý strom - právní odpovědnost za škodu, 21.11.2009
Vážení, řešíte zda kácet krajové stromy v lese aby nespadly na cizí pozemek.Nějaký dendrolog dá souhlas s kácením a nikdo neuvažuje o tom že smrky krajáky mají uplně jinačí kořenový systém-jsou náraznikové a drží vítr.Jsem majitel lesa a vím co umí... celý příspěvek >
Sázení vrby, 15.11.2009
Já bych je zasadil teď a nečekal na jaro, vrba snese všechno.Jediny problém je blízko lesa jako mám já na mých dvou zahradách a to jsou srnci.Ty potvory se potřebují drbat a za tím účelem likvidují kůru na vrbách, modřínech a douglaskách.Jediná... celý příspěvek >
Malá úroda jablek, 8.11.2009
Letos byla na východě Čech opravdu bída.Mám extenzivní sad starých odrůd které pěstuji bez jakékoliv chemie a zatímco loni byly asi 2 tuny jablek tak letos s bídou 4 metráky.Zkoušel jsem vysadit pár nových odrůd ale bez postřiku uhynuly.Mám Coxovu... celý příspěvek >
Další diskuze:  678  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika