|
Příspěvky uživatele - 44.75
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Vlašský ořech - nemoc listu (fotky), 17.6.2013 Jukněte SEM. |  | Úprava lehce zanedbaných korun, 17.6.2013 Asi nejdůležitější obecná zásada: když si zdravý strom sám vytvořil přirozený objem koruny, tak tento objem už lze jen velmi obtížně zmenšit. Objem koruny totiž nezávisí na řezu, ale hlavně na vitalitě zvolené podnože a výživových podmínkách dané... celý příspěvek > |  |
|  | Karešova nebo kaštánka, 17.6.2013 Já bych se na základě letošní třešňové sezony moc neunáhloval. Díky atypicky studenému květnu v našem kraji mám všechny druhy třešní přibližně ve stejné fázi zralosti, rané i pozdní. Navíc úroda bude slabá. Plodů je pár a jsou celkově jakési "seschlé... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2013), 14.6.2013 No to je záhadička záhadičkovatá. Keř napřed žloutne, usychá a shazuje listy, pak ale najednou začne rašit ze spících pupenů někde "dole na kmínku"...
Jestli je keř roubovaný, raději koukněte a zkontrolujte, jestli ty nové výhony raší z... celý příspěvek > |  | Choroba na révě, 13.6.2013 Hmm, díky pane KUKY. Někdo tady před nedávnem uváděl, že mu Nissorun na hálčivce zabral. Já jsem si myslel, nebo spíš doufal, že když je přípravek na "svilušky", tak že je účinný i na hálčivce a vlnovníky, neboť jsou to vše saví roztoči, stejně jako... celý příspěvek > |  | Vylamování květů u mladých stromků, 12.6.2013 Já přidávám jako smáčedlo běžné kuchyňské saponáty (např. Jar). Do dvou litrů jíchy přibližně tak 1 cm3. Máte vy ekologičtí bijci s tímto produktem v dané koncentaci nějaký problém? Není to možná fukčně tak dokonalé smáčedlo jako ony profi... celý příspěvek > |  | Choroba na révě, 12.6.2013 Proč Nissorun nepomůže?
|  | Choroba na révě, 12.6.2013 Bude to pravděpodobně hálčivec révový. Chem. prostředky např. Sanmite, Nissorun. Nasazení dravého roztoče je z hlediska ochrany životního prostředí a ekologie určitě lepší, avšak efekt jeho účinku je dlouhodobou mnohaměsíční záležitostí. Pro... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2013), 11.6.2013 Pane Mirku, Vámi očekávané letošní jednodenní léto Vám upřímně závidím. Jelikož u nás právě zvolna končí zima, předpokládám, že pokud to půjde dál tímhle tempem, za několik málo dní k nám dorazí rovnou podzim. Loďku k cestě do viničky už sice mám... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2013), 11.6.2013 Když jsem záměrně napsal slovo "nejčastěji" znamená to, a doufám, že si to i každý vnímavý čitatel tak vyložil, že múčnatka (= padlí) logicky může zaútočit i v jiných časových obdobích vegetace. To znemená například i začátkem... celý příspěvek > |  |
|  | Co vaše réva? (2013), 10.6.2013 Já se statečně přiznávám, že nevím. Z těch dvou fotek jsem odpozoroval asi toto: keř zjara narašil, pak zastavil růst ve fázi květenství, dál nepřirůstá, listy bledé neduživé, žilnatina žlutá, vidím tam už i jeden zcela zaschlý letorost... Vy... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2013), 10.6.2013 Ony malé průhledné, jakoby voskové kuličky, jsou běžný fyziologický jev, který se projevuje při rašení révy. Někdo tomu také říká "výpotky". Tyto kuličky se ve větší míře vytváří a na rostlinách dočasně zůstávají, když réva raší v uzavřeném prostru,... celý příspěvek > |  | Opylení bez včel, 7.6.2013 Situace z opačného koutu republiky: Na zahradě mi roste pět třešní čtyř odrůd těsně vedle sebe. V blízkém okolí cca do 100 m jsou další 3 třešně. V minulých letech mé stromy nakvétaly postupně, nejprve raná odrůda a po ní s několikadenním zpožděním... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2013), 7.6.2013  Jo, je to padlí. To je daň za to vytrvale vlhké a na Moravě i relativně teplé počasí. Ta Afrodita (co ta se Vás už mrška natrápila) bude asi pěkná citlivka. Přípravků je hodně, například Falcon (používám), Zato, Folpan, Discus, atd... Další... celý příspěvek > |  | Halčivec révový nebo vlnovník révový, 4.6.2013  "... ted jsem v nejake situacni zprave cetl ze proti tady tem skudcum je zbytecne zasahovat, ze fatalni skodu nezpusobuji... "
Nutno rozlišovat, není roztoč, jako roztoč. Vlnovník opravdu skoro žádné velké škody nenatropí. Znám pěstitele,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|