Příspěvky uživatele - 44.75

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co vaše réva? (2013), 9.8.2013
No tak Mirku, když budete chtít, vložte sem fotky té Vaší neznámé odrůdy v plné zralosti, fotky listů v detailu a přidejte všechny ucelené poznatky, které jste u ní vypozoroval. To by bylo, aby se na to nepřišlo, co to je. Pamatuji se, že jste ji... celý příspěvek >
Broskve nedozrají, 9.8.2013
Nemyslím si, že je u mladých stromků broskvoní problém si zapěstovat libovolný tvar koruny a dokonce již zapěstovaný tvar zásadně změnit. Obtížné už je to ale u starších stromů, zejména u těch s dlouhými větvemi, ve spodní části vyholenými,... celý příspěvek >
Zhnedlý zakoreňovaný odrezok, 8.8.2013
Se zakořeňováním zelených, nevyzrálých řízků asi moc lidí mít zkušenosti nebude, protože standardně se zakořeňují dřevité řízky. Takže jste možná jedním z průkopníků této metody. Jestli to hnědnutí je projevem hniloby a nebo se jedná o proces... celý příspěvek >
Broskve nedozrají, 8.8.2013
Léto ještě neskončilo a broskvoň vysazená na Domažlicku může spokojeně zrát až do poloviny září. Teoprve pak zpravidla zde přichází nejisté počasí s prvými přízemními mrazíky, které může vegetační fázi stromu ukončit. Takže zbývá ještě téměř... celý příspěvek >
Nemoc na listech, 7.8.2013
Na těch dvou malých listech nahoře je vlnovník révový. U těch dvou větších listů dole jsou patrné problémy s nedostatkem vláhy a s výživou, což jsou fyziologické poruchy.
Čačanská rodná, Katinka, 7.8.2013
Tyhle obalené rukávy, které stvořila sama příroda a ne reklamní agent zásilkové firmy ve fotografickém editotu vždy nadchnou oko. (Jenom pane rostislavíku ten váš foťáček, či mobil, by asi zasloužil HW upgrade, neboť převládající fialové odstíny... celý příspěvek >
Blumeriella jaapii - mohou se plody zpracovat?, 7.8.2013
Jestli byla tahle houbová choroba na stromě letos a vy neuděláte zásadní účinná protiopatření, bude na něm s nejvyšší pravděpodobností i příští rok. Jinak zdá se mi, že současná vedra masivní útok této zákeřné choroby dočasně pozastavila.
Vinič v 763 mn.m, 7.8.2013
Jistě, ale jak si vysvětlíte stav než se tam někam dolů pro vodu kořínky puklinami dostanou a než si ji najdou? Od podzimu do jara, v těchto končinách dejme tomu prší a je chladno, ale zhruba od června do konce září  - totální... celý příspěvek >
Což alpská réva v kamení, tam alespoň relativně často prší. Ale co já už vůbec nechápu, jak může růst réva na příklad na chorvatském pobřeží, či na zdejších ostrovech. Tam je jenom bílý šutr, skála, šutr, v létě skoro vůbec neprší... celý příspěvek >
Ano, VJK,  připouštím, že by to mohlo by to být i z důvodu zimního vymrznutí kmínku. Jenže …. kmínek zpravidla bývá teplotně odolnější než pupeny a dále sděluji, že mně odešly i bezkmínkové rostliny a například i jednoleté - dvouleté sazenice,... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 6.8.2013
V každém případě Vaše signalizace pane KUKY, jsou zlatem nevyvážitelné a tak budu rád (a myslím si, že nebudu zdaleka sám), když v nich budete pokračovat i v příštím roce. Já, přiznám se,  jsem si z nich letos bohužel moc poučení nevzal a teď... celý příspěvek >
Boruvka z lesa, 22.7.2013
Je kouzelné sledovat, odkud kam tahle diskusní větev za tak krátkou chvíli přirozenou cestou slouzla. Od borůvek rovnou k mazivu na řetězy!
Choroba révy, 22.7.2013
Jestli se to projevuje postupně od nejstarších listů k mladším, je to problém ve výživě.
Co vaše réva? (2013), 22.7.2013
Tak to je normální provokace! Já mám jen takový hrášíčky .
Vertikutace v létě, 22.7.2013
Vertikutace, to je vlastně takové "zmlazení a očista trávníku".  Před provedením vertikutace je nutné provést velmi nízkou šeč. Bezprostředně po vyčesání vertikutátorem vypadá trávník vždy několik dnů dosti zbědovaně, je zcela obnažený. Při... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika