Příspěvky uživatele - 112.7

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Borovice, 28.5.2013
K tomu prosychání borovic densiflor mohu říct, že se to týká především cv. Henry Bud, ostatní běžně dostupné Umbraculifera nebo Alice Verkade jsou odolnější.
Borovice, 28.5.2013
Návodů je na webu více. Nebál bych se trochu zaexperimentovat, maximálně se Vám stane, že borovice bude jeden rok stát a nové pupeny vytvoří až v roce příštím. Nemám sice mnoho zkušeností, ale mne se zdá, že nejlépe tvoří nové pupeny borovice pinus... celý příspěvek >
Modřín na kmínku, 27.5.2013
Doporučil bych Larix "Stiff Weeping", jehličí je jemné a husté, dle mého soudu nejhezčí převislý kultivar. Poněkud vzdušnější (řidší) je "Puli"... Raději Stiffa...
Určení keřů / stromů, 5.5.2013
Domnívám se, že 3 by mohl být acer platanoides palmatifidum, ale chtělo by to ještě detail květu...
Sakura menšího vzrůstu. Existuje taková?, 27.4.2013
Zvolte prunus serulata amanogava, je to sloupovitá sakura. Může dorůst i 6 m výšky a 1,5m průměru, navíc může být roubována na kmeni ve výšce i 2 m, takže rozšiřující se koruna nevadí průchodu. Jak se říká: "Zahrady velké nemáme, ale vysoké jsou... celý příspěvek >
Mrazuvzdornost okrasných javorů, 25.4.2013
Jap.javory a nadmořská výška - s tím mám tuhle zkušenost: U rodiny na Slovensku jsem v cca 900 m.n.m., v jedné podtatranské dědině na jižním svahu Vysokých Tater, vysadil javor RED PYGMY. Bohužel hned první jaro přišly mezi 6. - 9. 5. 3 mrazivé noci... celý příspěvek >
Acer palmatum naroubování jiného javoru, 23.3.2013
Děkuji za odpověď. Vzhledem k tomu, že skleník nemám, zbývá tedy jen pokus v období červenec/srpen. Silnější rouby - to by neměl být problém,  javory, které chci množit jsou už starší, takže je kde brát.  Každopádně ještě jednou díky za... celý příspěvek >
Listnatý strom max. 4 m výška i šířka světle zelené až žluté listy, 8.3.2013
Doplním přesné znění stromu pod č. 5 - Acer pseudoplatanus 'Simon Louis Freres', je velmi zajímavý barevným listem, kde je zelená, žlutá, bílá a odstíny červené. Plné slunce ale snáší hůře.
Magnolie do zahrady, 16.2.2013
Neporadím přímou radou, jen si dovolím připomenout, že magnolie je solitér a nemá ráda v okruhu několika metrů konkurenci. Na zahradě, ve výšce cca 300 mnm, od severu nechráněnou - je to větrná poloha, mám kultivar Suzane, roste pomalu, kvetla poprvé... celý příspěvek >
Strom do dvora, 10.2.2013 Obsahuje fotku
Fraxinus ornus meczek- jasan
Strom do dvora, 10.2.2013
Dnes jsou k dispozici kultivary stromů, které mají vlastnosti splňující podmínku "že moc nenarostou". Vysazují se tedy tam, kde není moc místa, např.: městské ulice, nebo obecně tam kde není a nebude moc místa, jak v horizontálním tak vertikálním... celý příspěvek >
Strom do dvora, 10.2.2013
Pro tyhle typy výsadeb zeleně v městském prostředí bych doporučil buď jasan - Fraxinus ornus Meczek nebo javor - acer platanoides Globosum.
Acer palmatum naroubování jiného javoru, 8.2.2013
Mám na zahradě několik vzrostlých semenáčů zelenolistých japonských javorů - cca 2 m (standardní 5,7 lobé listy, některé s pilovitým okrajem). Protože na jejich bujný vzrůst není prostor, zvažuju jejich "přeroubování" na jiné kultivary (mám různé v... celý příspěvek >
Poznáte dub?, 29.11.2012
Jenom bacha na místo, kde ho chcete vysadit!!!  Tenhle doubek totiž může, v příhodných podmínkách, mít i 20 m výšky a 15 m šířky. Tak bacha, ale jako palivové dřevo pro další generaci, proč ne. Dneska jsem pod jedním 20 m dubem posbíral 7... celý příspěvek >
Japonsky javor usycha, 23.10.2012
Dobře, větev jste odstřihl. A jak tedy vypadá? Dá se poznat, zda je pletivo schnoucí (suché) nebo je tam nějaký zbytek vody. Zkuste střihnout nějakou zdravou větvičku třeba na jiném stromu, ten rozdíl musí být patrný. Nicméně postup pak stejný: vše... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika