|
Panašovaný břečťan, přísavník a vinná réva, 29.7.2010 No dobře, nějaký komentář připíšu třeba já: (a očekávám, že se ještě někdo další přidá)
1. réva bez opora poleze nejspíše po svahu oběma směry - jak dolů, tak nahoru. Bude z toho ale dost šílená změť výhonů, plodit bude také, ale špatně by se... celý příspěvek > |
 |
Problémy s ptačím zobem, 28.7.2010 vypadá to na padlí: vyhledejte si přípravky, které na něj účinkují a podle návodu některý z nich použijte - opakované postřiky; dost možná to bude každoroční záležitost.
Josef. |
 |
|
 |
Nevím název pokojovky, 27.7.2010 Některá z bromélií, snad guzmánie.
Josef. |
 |
Prosím o identifikace trvalky, 26.7.2010 Ano, souhlasím se zahradníkem na cestách a jeho názorem, že je to popelivka.
Josef. |
 |
Skalka - ničení skalky škudcem, 23.7.2010 Jsem přesvědčen, že původce Vašich problémů není neškodný slepýš.
Nevrtá vám tam spíše krtek či myšovití hlodavci? Nebo ještě něco jiného? - Nerozhrabují Vám ji ptáci - kosi, sojky apod.?
Myslím, že slepýš bude spíše užitečný a mnoho škodlivého Vám... celý příspěvek > |
 |
Jaký kvetoucí keř, 23.7.2010 Co třeba "nepravý jasmín" - správně tedy pustoryl - Philadelphus?
Ještě upřesněte: vzdálenost 20 m je celková délka, kterou potřebujete zakrýt? a a prostor 6-10 m je šířka prostoru, který budou mít keře k dispozici? a jak vysoké... celý příspěvek > |
 |
Prosím, kdo pozná tento keř? (1), 23.7.2010 Také jen napovím: ačkoli je na listu toho keře ploštice, jméno má cosi společného s mouchami. A plody jsou jedlé.
Josef. |
 |
Prosím, kdo pozná tento keř? (2), 23.7.2010 Vajgélie to není.
Jenom napovím, že je to popínavka s jedlými červenými bobulemi, které mají tonizující (povzbuzující) účinky...
Josef. |
 |
Identifikácia, 22.7.2010 Opět plně souhlasím s Hančou. Rozlišovací znaky obou druhů v hlavě nemám a tak to nyní ani neurčím přesně.
Josef. |
 |
Rada - jak likvidovat škumpu, 22.7.2010 Kyselinou nikoli, ale roundupem či garlonem.
Josef. |
 |
|
 |
Zkratky latinských jmen rostlin používaných v projektech, 20.7.2010 Mé tipy na vyluštění některých zkratek:
MPU - možná Malus purpurea - červenolistá okrasná jabloň.
HQUE - hortenzie dubolistá - Hydrangea quercifolia
RGLA - možná škumpa střihanolistá - Rhus glabra Laciniata
CSRE - skalník vrbolistý plazivý -... celý příspěvek > |
 |
Název rostliny, 20.7.2010 Plně souhlasím s Hančou.
Josef. |
 |
Jak daleko od sebe sadit Juniperus horizontalis, 19.7.2010 Nasázel bych je při horním okraji svahu (cca 0,5 m od horního okraje Vašeho prudkého svahu) asi po půl metru od sebe. Jako plazivá rostlina budou "vysílat" své výhony převážně dolů.
Jejich vzájemné "konkurence" se nebojte. Prostě... celý příspěvek > |
 |
Co to je? Plevel nebo něco jiného?, 19.7.2010 To největší, co na obrázku je, je semenáč pajasanu žláznatého - Ailanthus altissima.
Je to dost velký strom s měkkým křehkým dřevem (nedávný - loňský či předloňský - případ pádu stromu na školáky ve Zlíně); snadno se množící jak semenem, tak... celý příspěvek > |
 |
Co jsem to zakoupila?, 16.7.2010 To jsem rád, že jsem se trefil. tak velké zkušenosti s ní nemám, ale je vcelku nenáročná. V tom polostínu asi tolik nebude prosperovat a nejspíš míň pokvete.
Josef. |
 |