|
Příspěvky uživatele - 72.86
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Pajehličník přeslenatý, japonský deštníkovec, 31.5.2012 Milá Janino,
pajehličník máte hezký, to ano. Nezdá se vám ale, že ty tři druhy dřevin (pajehličník, modřín a cypřišek) máte strašlivě blízko u sebe? Odhaduji to dle fotografie na 1 metr mezi všemi dřevinami, což je vzhledem k tomu, že každá... celý příspěvek > |  | Korejská jedle - rezne jehličí, 31.5.2012 Schnutí jehličí, zpravidla v celé horní partii stromu, je myslím si dost častý problém Jedlí korejských, a to i pěstovaných ve volné půdě. Sám mám stromek cca 10 let starý, který mohl být nyní již 2 m vysoký, kdyby mu před 3 lety neuschnula horní 1/3... celý příspěvek > |  |
|  | Černý bez a výrobky z něj (s cukrem)?, 14.5.2012 Bez černý je zdravý, ať už se jedná o květy či plody. Zásadní kámen úrazu výrobků z něj je to, že do vyráběných marmelád, džemů či sirupů přidáváte cukr a to nemalé množství (zpravidla na 20 květů či 1 litr plodů 1kg cukru). To je prostě... celý příspěvek > |  | Ambroň zmrzl, 10.5.2012 To by mě tedy moc zajímalo, jak se dá taková uhynulá dřevina reklamovat. To snad ani nejde a řekl bych, že se to ani neděje. Lidé jaksi automaticky oželí mnohdy i "pár" stovek za dřevinu, než aby se šli hádat s prodejcem, který zákonitě musí úhyn... celý příspěvek > |  | Ambroň zmrzl, 9.5.2012 Je vidět, že honba za ziskem se nevyhýbá ani podnikatelům v zahradnictví a prodeji okrasných dřevin.
Jejich praxe je taková, že stromky dovezou z Itálie či podobných klimaticky "stejných" lokalit jako je ČR a takovéto naprosto... celý příspěvek > |  | Thuje smaragd - co jim chybí?, 20.4.2012 Abych nezapomněl, ještě je pořádně zaliju před zimou, tak v polovině až na konci listopadu, jak dovolí venkovní teploty. O zmrzlou vodu v sudech totiž nestojím. :-) |  | Thuje smaragd - co jim chybí?, 20.4.2012 Mám dobrou zkušenost s obdivuhodnou regenerací živého plotu z Tůjí Smaragdů, který byl dva roky po sobě silně napaden hmyzím škůdcem - Molovkou zeravovou (více o ní na odkaze níže). Tůje v plotě byly od země až do výšky cca 1 metru hodně... celý příspěvek > |  | Sršni na fialovém šeříku Charles Jolly, 7.12.2011 Pane, velmi dobře a správně jste se vyjádřil o sršních. Díky!
Jen nevzdělanec se sršní bojí a likviduje jejich hnízda i tam, kde ho bezprostředně neohrožují. Zde doplňuji, že sršně si takřka ve 100% budují hnízda na... celý příspěvek > |  | Pinus aristata - umístění, 28.7.2011 Oprava opravy: Tak fungicidní postřiky Borovic se provádějí v době rašení, tzn. od dubna do června (co 14 dní, celkem stačí 3-4 postřiky). |  | Pinus aristata - umístění, 20.7.2011 Pozor!!! V minulém příspěvku jsem se pěkně seknul, za což se omlouvám. Postřiky borovic proti sypavkám se provádí sice co 14 dní, ale ne na jaře, nýbrž od července (v nižších polohách snad již od června) do října! Takže ještě dnes udělám... celý příspěvek > |  |
|  | Thuja - smaragd, 19.7.2011 Samozřejmě, že v těch 20 zahradnictvích nebyla vždy "skladem". I přesto, že bych tak musel kupovat "zajíce v pytli" (objednat a počkat až ji dovezou), mi vždy sdělili cenu kolem 6 tis. (za strom výšky do 2 m). Skladem byla pouze... celý příspěvek > |  | Thuja - smaragd, 18.7.2011 Pokud mi je pán xxx.xxx.182.227 schopen nabídnout Aristatu podstatně levněji, nechť tak učiní a ne jen hloupě kritizuje.
4000,-Kč nejsou malé peníze, ale ve 20 oslovených zahradnictvích mi nikdy nenabídli cenu nižší než 6000,-Kč. Proto... celý příspěvek > |  | Poraďte skalku, 18.7.2011 Pro ty, kterým se zdá 4000,-Kč za zmíněnou Borovici hodně, podotýkám, že jsem zjišťoval její cenu (pro stejné parametry) nejprve u asi 20 zahradnictví v ČR, kde mi nikdy nebyla nabídnuta za méně než 6000,-Kč. Proto upřednostňuji nákupy... celý příspěvek > |  | Pinus aristata - umístění, 18.7.2011 Borovici osinatou, výšky 1,5 m, krásně větvenou, mám vysazenu již 3 roky na celodenně osluněném stanovišti (na vrcholku skalky, kterou co do objemu tvoří 1/2 hlíny a 1/2 vápencových kamenů, s podložím tvořeným tlustou drenážní vrstvou,... celý příspěvek > |  | Thuja - smaragd, 15.7.2011 Přistydlé?
Pokud budu pod Zeravy udržovat permanentní bažinu, určitě jim to svědčit nebude. Ale budiž jim dopřáno více vody než-li třeba Borovicím. Ostatně každý jehličnatý živý plot má na vodu vyšší nároky. S tím Cereritem se... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|