|
Příspěvky uživatele - 1.25
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Síran draselný, 23.8.2012 A aby toho nebylo málo, zjistila jsem teď, že toto hnojivo se používá na hydroponické pěstování.. Bio Bud. Organické hnojivo pro hydroponii je naprostá rarita a musím říct, že je opravdu oproti jiným tekutým organickým docela světlé a bez vůně.... celý příspěvek > |  | Síran draselný, 23.8.2012 Problém bude trochu složitější.. aneb vyplatí se zjistit maximum informací a rozhodnout se až posléze. Vytěsnila jsem z mysli nepříjemnou zkušenost s dárkem.. dostala jsem growshopácké hnojivo na květ, taktéž od zahradníka (pro neznalé upřesňuji, že... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 19.8.2012 Fotografii rostlin z konce června máte dále, později jsem ji neprozřetelně neudělala a teď už to nemá cenu, téměř všechno jsem sklidila, aby mohla rychle dozrát poslední rajčata (stěhování). |  | Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 18.8.2012 Pro jistotu ještě upřesňuji, že tato rajčata pěstuji na jiném místě než jsou ostatní, sprášení jinou odrůdou je v podstatě vyloučené. Tam, kde jsem je kupovala, to bohužel 100% nebylo. Rostlin mám 6, z toho jedna je zřejmě křížená s Pineapple (velké,... celý příspěvek > |  | Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 18.8.2012  Připojuji ještě fotku rostlin - vysívala jsem je na začátku dubna, fotka je z konce června, ještě s malými plody. Výška byla cca 1,2m, pak už jsem je raději zastřihla, aby vyživily to množství plodů. Měla jsem trochu problém se substrátem, z deseti... celý příspěvek > |  | Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 18.8.2012 Ještě doplňuji, že ta největší rajčata měla 400 - 500g a byla žebrovaná, ta na fotce mají cca 200 - 350g a žebrování mají minimální. Rostliny jsou hodně mohutné, bohatě olistěné a zdravé, kmínky mají jako stromy. |  | Síran draselný, 18.8.2012 Děkuji za názor. Minerální hnojiva a postřiky se snažím nepoužívat, jednak s tím a dopady na přírodu nesouhlasím a pak jsem alergik. Ten síran draselný by byl výjimka, ale i tak bych ho chtěla nahradit něčím běžným přírodním. Nachystanou mám... celý příspěvek > |  | Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 18.8.2012  R.A.F. - jedná se o španělskou odrůdu šlechtěnou zhruba před 30ti lety z Marmande, název přímo znamená "odolné proti plísni". Pěstují se i jako delikatesa, v zimě na polích. Rajčata jsou velká - beefsteaky, v lososovo-červené barvě, jemnější chuti.... celý příspěvek > |  | Síran draselný, 18.8.2012 Vermikompost jsem dosypávala v průběhu sezóny párkrát v tenkých vrstvách. Květináče jsou samozřejmě velmi prokořenělé, rostliny jsou již vyhozeny, substrát bude vyžitý. |  | Síran draselný, 18.8.2012 Všechny příznaky splněny. Nejvíc mi samozřejmě vadí chuť plodů.. těšila jsem se na pestrou paletu rajčatových chutí, ale až na jedny to byla monotónní unylost, i na vaření žádná sláva. Coby terasová zahradnice si vermikompost dovolit můžu, přeci jen... celý příspěvek > |  |
|  | Síran draselný, 17.8.2012 Děkuji za reakci. Používám vermikompost, ten je kvalitní a silný. Problémem je, že původní substrát byl opravdu na draslík slabý a odnesly to všechny plody z deseti odrůd. Mám půdu obohatit o vermikompost (ráda bych u něj zůstala) a slepičince už teď... celý příspěvek > |  | Síran draselný, 17.8.2012 Dobrý den,
po odborné debatě se zahradníkem jsem zjistila, že příčinou mdlé chuti rajčat pěstovaných v květináčích na terase je nedostatek draslíku v substrátu. Bylo mi doporučeno do substrátu na jaře přidat síran draselný. Máte s tím někdo... celý příspěvek > |  | Zrání rajčat, 5.8.2012 Žádný spěch :).
Letošní rajčata jsou docela specifická - mám osm odrůd, z každé ta první rajčata za moc nestála, zlepšuje se to až s dalšími plody. Čekám, že opravdu chutné budou až ty po půlce srpna.
Červené (či zralé) rajče se ještě ne vždy... celý příspěvek > |  | Velmi sladká, aromatická rajčata, 21.7.2012 Podmínkou je sladkost, aromatičnost a hutnost (stupické je hodně šťavnaté). |  | Velmi sladká, aromatická rajčata, 21.7.2012 Děkuji za tip. |  |
 |
|
|
|