|
Co vaše réva? (2012), 4.9.2012 Dobry den Standa,
nevoni hrozny po jahodach? |
 |
Co vaše réva? (2012), 28.8.2012  Tohtorocna kvalita hrozna je zatial vyborna. Vdaka velmi teplemu pocasiu hrozno dozrieva priblizne o 2 tyzdne skor. Napriklad Onyx, ktory dozrieva koncom septembra je uz teraz celkom sladky a ma muskatovu chut. Aj bezsemenna Luna a Uran, ktore... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Stará hrušeň - odrůda?, 24.8.2012 Dobry den pan Vyslouzil,
precital som zopar knih a tiez aj nemecke a holandske weby (napr. wur.nl), ale tuto hrusku som tam nenasiel. Po ine roky dozrieva zaciatkom zari. Pritrpku chut nema, ale je jemne aromaticka. Oproti odrode Williamsova ma... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2012), 24.8.2012 Je to slnecny upal. Mate poskodene aj listy, ktore vam usychaju. Bobule aj listy poskodilo infracervene ziarenie (Upal vinica) a UV-B ziarenie (Spala vinica). |
 |
Stará hrušeň - odrůda?, 21.8.2012  Prosim Vas,
neviete, aka je to odroda hrusky? Vek stromu je min. 50 rokov. Duzina je zrnita, dost sladka. Tohto roku dozrela asi o 2 tyzdne skor. Podla tvaru plodov som si myslel, ze je to odroda Merodova, ale viacere vlastnosti... celý příspěvek > |
 |
Chloróza Révy?, 18.8.2012 Podla mna ide o nedostatok horcika a nie o nedostatok aktivneho zeleza (chloroza). Pri nedostatku horcika su postihnute starsie listy pri chloroze su najprv postihnute vrcholove listy az potom starsie. Nedostatok horcika mohla a nemusela sposobit... celý příspěvek > |
 |
Co právě sklízíte v r. 2012?, 14.8.2012  Dnes som obral asi 1/4 urody jablone Borovinka (Charlamowski). Velka cast plodov kvoli suchu opadala. Dozrieva nerovnomerne. Chut je priemerna s vyraznou prevahou kyselin.
|
 |
Clappova červená, 1.8.2012 Dakujem Vam pan Mikes. Praskanie plodov na strome som nikdy nezaznamenal. Jedinou nevyhodou je to, ze skoro hnilickuje, inak je to velmi dobra odroda. |
 |
Co vaše réva? (2012), 31.7.2012  Bobule odrod Diamant, Negra, Opal a Pannonia zacinaju maknut, ale niektore zacinuju aj praskat. Po obdobi sucha prisli vydatne dazde. Len v 28. tyzdni naprsalo 91 mm zrazok. Co je 1/6 dlhodobeho priemeru. Extremne boli aj teploty. 6.7 bola max.... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2012, 31.7.2012  Plody odrody Crimson sweet sa zacinaju pomaly zvacsovat. Ich rast sa zastavil v dosledku chladneho pocasia. Najnizsia teplota bola rano 14.7 a to 13,8°C. Najvacsi z nich meria 18 cm (pozdlz). Taktiez zacinuju rast aj plody odrody Piel de sapo.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Clappova červená, 31.7.2012  Dobry den,
dnes som uz obral vsetky plody odrody Clappova cervena, pretoze velmi rychlo dozrievaju a opadavaju. Opadane plody sa nedaju jest, pretoze prasknu a zacnu hnit, neposkodene prezrete plody su mdle. Tvrdsie plody su po 1 az 2-dnovom... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2012), 26.7.2012 Pane Mirku, nie ste jediny, kto kupil zajice v pytli. Tiez som si na webe klivia.com objednal 4 odrody vinica po 2 ks, ale predali mi uplne ine odrody okrem jednej. Maju v tom riadny bordel alebo nespolahlivych dodavatelov. S tymto zahradnictvom som... celý příspěvek > |
 |
Existuje odolnější meruňka? MS kraj, 17.7.2012 pochybujem, ze su to jeho vypestky, presne take iste fotky a popisy su na webe zahradnictva z Limbachu. Pan ma asi blizko k tej firme. Podla mna ide o reklamu, ktora zavadza. Tieto odrody su az prilis dokonale, samozrejme az na cenu. Kdyz ptacka... celý příspěvek > |
 |
Neznama odroda, 12.7.2012 Nerobim si legraci, aj ked ste mi nepomohli, cenim si Vasu ochotu. |
 |
Neznama odroda, 12.7.2012 Obom Vam dakujem za cas a nazory. Podla toho co som cital na webe, tak to moze byt Cegledi orias. Najvacsie plody mali hmotnost 110 g, v priemere 70 g. |
 |