|
Příspěvky uživatele - 62.91
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Plody pod útokem obaleče, 29.5.2012 Nevím, housenky pilatek už musí být snad dávno vylíhlé. Pilatka ale narozdíl od obaleče způsobuje i celkem běžně povrchový žír a ten je často dobře patrný. Takže pokud tam jsou opravdu jen dírky s kopičkou tmavého trusíku, tak to už... celý příspěvek > |  | Slivoň - postřik proti červivosti, 27.5.2012  Tak letos už máme zřejmě první vlnu náletu obaleče švestkového za sebou, viz četnost úlovků na feromonovém lapáku. Dlouho mi trvalo, než jsem lapák sehnal, tak samotný vrchol letové vlny jsem už prošvihl . Milan
Č.B., 400 m n.m. |  |
|  | Zvyšuje bór odolnosť k mrazu?, 27.5.2012 Děkuji Paľovi za zajímavé poučení. Nedalo mi to a hledal jsem o účincích bóru na mrazuodolnost hned jak tu možnost zde Paĺo zmínil. Zajímavé info o věci jsem přitom nalezl v knize "Hnojení v zahradě" od Miroslava Kaliny na str. 77,... celý příspěvek > |  | MF 70 + bubnová sekačka, 26.5.2012 To bude opravdu ono. Na tý mý fotce vidíte krajní žabku nadrážkovanou zboku a ty ostatní tam jsou už nadrážkovaný zespodu. Zkosený bok je pak hladký a lze jej beze všeho i líznout bruskou. Jinak ta vyfocená zubatá kosa je nepoužívaná rezervní, druhá... celý příspěvek > |  | MF 70 + bubnová sekačka, 26.5.2012  To by mohlo bejt ono, raději bych tam ale zavolal. Pro vaší představu přikládám foto obou druhů žabek na kosách. Milan |  | MF 70 + bubnová sekačka, 26.5.2012 Ono u nás jsme původně v MF používali taky ty klasické kosy. Až jednou jsem na té Živitelce objevil tu zubatou a přitáhl to domu. No, div že mě to tehdá děda neposlal zpátky to vyměnit . Pak si jí ale dlouho šetřil jako vzácnost a nakonec si... celý příspěvek > |  | MF 70 + bubnová sekačka, 26.5.2012 Nebudem z toho dělat vědu a hledat odkazy. U nás v Č.B. na hoby a Země Živitelce bývá pán s náhradními díly na MF a u něj jsme to vždy kupovali.
Lišta má prsty a kosa v liště má žabky. Prsty jsou ty statické litěné hroty přišroubované ze spodu na... celý příspěvek > |  | MF 70 + bubnová sekačka, 26.5.2012 No, myslím že se najdou lidi, co to maj doma a rádi se toho zbaví, lišta je lišta. Seče širší řad a hlavně kopíruje povrch. Bubnový nástavec je na MF napevno a jak se vám na nerovném terénu naklápí sekačka, tak vám to pak na straně nechává vysoké... celý příspěvek > |  | Přehled škůdců, 25.5.2012 Mrkněte na toto - Interaktivní databáze chorob a škůdců ovocných plodin
Zelenina, bylinky ... tam ale nejsou. Milan
|  | Slivoň - postřik proti červivosti, 25.5.2012 Kuky, díky za názor, dovolím si ale oponovat. Např. velkopěstitelé švestek podle všeho stříkají běžně právě první generaci a druhou už pak nemusí (velké izolované sady). Jedním z důvodů je, že když pěstují rannější odrůdy, tak při postřiku na... celý příspěvek > |  |
|  | Slivoň - postřik proti červivosti, 24.5.2012 Včera jsem ve feromonovém lapáku na obaleče švestkového napočítal 5 úlovků (1 den vyvěšení) a dnes tam byly 4 kousky. Tak už jsem na nic nečekal a dnes večer švestky postříkal přípravkem Integro (ovilarvicid). Mráz k naší velké radosti přečkaly beze... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 23.5.2012 Určitě lze, jen se to ale musí udělat před líhnutím červíků. To víte, takový driák, jako například starý a dávno zakázaný methation to není. Ke správnému načasování právě napomohou ty feromonové lapáky. Jen pro info, včera od cca 18 hod do rána... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 22.5.2012 Že by se nenašel nikdo s praktickou zkušeností? Já si jej sice někdy v roce 2000 koupil, už jsem jej tehdy ale nějak neměl příležitost použít. Je to vlastně bílkovinný toxin, produkovaný daným virem. Hlavní výhodou je nulová ochranná lhůta a... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 22.5.2012 Dodatečně děkuji za odpověď. Dnes jsem zkusil obvolat místní zahrádkářkské potřeby v Českých Buďějovicích a měl jsem štěstí. Stál mě nakonec 179 Kč. Měli tedy jen na obaleče švestkového ale to nevadí. Za tu cenu bych na obalče jablečného asi stejně... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 18.5.2012  Udělal jsem si takový přehled čím na obaleče, tak možná poslouží i někomu dalšímu. Ne vše z uvedeného je ale dostupné v malém.
Z obchodu jsem nakonec přinesl Mospilan (30 Kč) a Integro (50 Kč). Jsem zvědavý, zda někdo doplní nějaké další... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|