|
Posouzení kvality zakoupených stromků, 6.11.2016 Pane!! Stromky jsou životaschopné tak do poloviny zimy. Pak se uvidí. Levý bych ani nesázel, u pravého by se vidělo po zimě. I tak mu nevěřím. Prodejci bych je ve čtrnáctidenní lhůtě vrátil.
Když se zastřihne levý stromek podle rady Petra z H.,... celý příspěvek > |
 |
Očko, nebo roub, 3.11.2016 Jestli je stromek roubovaný, nebo očkovaný je u většiny druhů v podstatě jedno. Očkovaný oproti roubovanému zpočátku roste rychleji, takže stromek vypadá líp. Navíc u roubovaného není kmínek zpočátku nikdy rovný, bývá pokřivený. Nejde to jinak. Za... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Stromky v kontejneru, 3.11.2016 Na Kalabousku jsem byl několikrát, ale je fakt, že snad patnáct let jsem tam už nebyl. Ale ke Starklovi (Praskac) do Tullnu, což je stejná firma, jezdím pravidelně několikrát ročně. Vždy se tam dá najít nějaká nová skalnička nebo trvalka. Jeho... celý příspěvek > |
 |
Stromky v kontejneru, 3.11.2016 U stromku v kontejneru je mimo jiné dost velký problém korunka. Když je zastřižená dobře, stromek vypadá většinou jako mrzáček a je neprodejný. Když se upraví do prodejního stavu, další pěstování (korunky) je složitější. Takže jak jsem už psal. Je... celý příspěvek > |
 |
Posouzení kvality zakoupených stromků, 3.11.2016 Když se na to znovu dívám, stromek vpravo podle barvy kůry vypadá na letošní, je ale nějaký divný. Takto letošní neobrůstá. Chtělo by to vidět ve skutečnosti. Podle fotky to nepoznám.P |
 |
Posouzení kvality zakoupených stromků, 3.11.2016 Tak životaschopný stromek vlevo doposud snad je. Kdoví ale, co udělá přes zimu. Hlavní problém je, že se jedná o neprodaný, někde založený, loňský stromek. Pupeny ve spodní části samozřejmě nemá žádné, takže se může tvarovat až z těch letošních, ve... celý příspěvek > |
 |
Stromky v kontejneru, 3.11.2016 Dobrá prostokořenná sadba je určitě lepší, než většina stromků v kontejneru. P |
 |
Náhradní díly, 29.10.2016 Ano, to třídění je snad nejdůležitější. Jak nám říkal profesor na škole. Na exkurzi Vám ukážou vše jak se vyrábí. Ale do montáže Vás nepustí.P |
 |
Náhradní díly, 29.10.2016 Pane bunny opravdu je lepší, že na toto téma již končíte, protože o strojařině nemáte ani páru. Stačí, že srovnáváte v obchodě šrouby jen podle závitu. Je to to samé jako byste provnával auto s trakařem. Takař přeci má taky kolo a dá se s ním jezdit.... celý příspěvek > |
 |
Chryzantemy, tvarování, 28.10.2016 To se vezme zakořeněný řízek, zasadí se do květináče s kvalitní zeminou a pak jen zálivka a hnojení. Důležitá je tedy odrůda. Většinou jsou licencované. To je vše.
Ještě tedy, aby zahradníci vypěstované chryzantémy taky prodali. To je asi jejich... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rýč fiskars, 28.10.2016 Teleskopický rýč Fiskars mám již několik let a na některé práce si jej beru s oblibou. Je totiž jinak tvarovaný. Říkám, jak na co. P |
 |
Rýč fiskars, 27.10.2016 Ta diskuze se posouvá jinam. Já jsem jenom někdy dříve napsal, že rÝč Geolia je lehoučký. Moc víc ne. Ono je to vlastně jedno. Každý nech dělá tím co mu vyhovuje.
Mimochodem, ten rýč Geolia asi byl nějaký jiný typ, protože byli jsme před nedávnem... celý příspěvek > |
 |
Rýč fiskars, 27.10.2016 Vždycky si při takovýchto diskuzích vzpomenu na jedno české přísloví. Člověk, který celý život spí na dřevěné lavici, vůbec neví, jak je lavice pro spaní tvrdá. Protože nic jiného nezkusil. Tady je to stejné. Jestli děláte s tím a nebo oným... celý příspěvek > |
 |
Rýč fiskars, 27.10.2016 Neumím počítat. Ten rozdíl je 435 g. |
 |
Rýč fiskars, 27.10.2016 Pane, tak to se hrubě pletete. Je vidět, že s rýčem děláte jen občas. Rýč se nepoužívá pouze na rytí. Ten rozdíl mezi mým nejlehčím a Fiskarsem Xact je cca 35 dk. A jestli jej nosíte, používáte třeba skoro celý den, to už je pořádně znát. P |
 |