|
Snížování PH u vody s vysokou alkalitou, 14.6.2012 Řešil jsem úplně to samé co Vy a postupoval s nápravou taky stejně - připadá mě to, jako kdybych psal Váš příspěvek já .
Měříme PH 2x týdně a upravuji je teď už jen minimálně. Pokud Vám zbyly přípravky na snížení PH, vypotřebujte je a... celý příspěvek > |
 |
Jak správně provádět proplach písku filtrace?, 3.6.2012 Dobrý den, jaký je správný postup proplachu písku ve filtraci?
Někde píšou propírat 1min. jinde 2min. i více.
A zafiltrování - usazení písku : je potřeba dodržet taky nějaký interval? |
 |
|
 |
Vysoký obsah chlóru, 30.5.2012 Chlor by měl tak po 2 dnech při odkrytém bazénu samovolně vyprchat.
Nebo použít přípravek MARIMEX AQuaMar Chlor minus na rychlé snížení množství chloru po šokovém zachlorování.
|
 |
Naviják na solární plachtu, 28.5.2012 Pěkná práce .
Jak máte vyřešeno uchycení plachty k navíjecí trubce?
Zvládne to navíjet sám jeden člověk?
A ten nátěr - to je spec. barva, nebo obyč. syntetika? Když je to celé z černého železa, nerezaví Vám to? |
 |
Naviják na solární plachtu, 27.5.2012 Máte nějaký kutilský tip, jak a z čeho udělat navíják na solár. plachtu?
FOTO by bylo dobré. |
 |
Zakalená zelená voda, 24.5.2012 Věřím tomu, že všechny problémy se zelenou a kazící se vodou jsou způsobeny špatným PH v důsledku vysoké alkality a tvrdosti vody. Taky mám tvrdou vodu a PH mě obden velice kolísalo - jeden den OK, druhý den PH vysoké. S tím jde ruku v ruce udržování... celý příspěvek > |
 |
2 čerpadla, 15.5.2012  Jestli je to myšleno jako na obrázku, tak by to mělo fungovat a čerpadla se přetlačovat nebudou (určitě to od soláru má menší a pomalejší chod) - chtělo by to ale asi zpětný ventil na potrubí za filtraci, aby při nečinnosti filtrace netlačil... celý příspěvek > |
 |
První úprava vody, 26.4.2012 Díky moc za rady z praxe, asi to budu muset řešit tou HCL. Protože jsem opět srazil PH (origo PH -) a zachloroval (šokový granulát) a po 2 dnech zase PH skoro na 9 a CL na 0. Dočetl jsem se, že toto kolísání asi způsobuje velká alkalita vody a že... celý příspěvek > |
 |
První úprava vody, 25.4.2012 Děkuji za radu, udělal jsem : upravil PH a potom šokově zachloroval. Za 3 hodiny bylo vše v normě. Za 4 dny jsem opět kontroloval vodu a PH bylo opět vysoké a CL žádné. Je normální, že se takto PH po předešlé správné úpravě za několik dní opět samo... celý příspěvek > |
 |
Chlorová desetikombinace, 16.4.2012 Narazil jsem na netu na chlorové 200g tablety - desetikombinace : dezinfikují, ničí a sedimentují řasy, ničí bakterie, ničí viry, ničí houbové kultury, flokulují, koagulují nečistoty, snižují pH, stabilizují chlor a zamezují vápenatým... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Tepelné čerpadlo Brilix 55, 15.3.2012 Plánujeme dokoupit k plastovému bazénu ohřev - tepel. čerpadlo Brilix 55. Chtěli bychom je zapojit do spínané dvoj/zásuvky, v které je zapojena filtrace.Když budu mít nastavenou teplotu ohřevu na čerpadle a spínačky přeruší nastavený čas pro... celý příspěvek > |
 |
Čištění bazénu Wapkou, 23.2.2012 Může se na čištění stěn plastového bazénu - po zimě, nános řas a nečistot - použít tlaková wapka? Nebo od ní hrozí poškození plastu? |
 |