|
Příspěvky uživatele - 220.182
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Šrucha vyklíčila a pochcípala, proč?, 31.3.2012 Šrucha nesnáší moc mokro, tak jedině tím - nic jiného mne nenapadá... Ale my ji vyséváme koncem dubna/počátkem května přímo na záhon, aby vylezla až po zmrzlých, je to bez přepichování (i když přesadit se pak dá kamkoliv) a kvete až do... celý příspěvek > |  | Stříhat a neudělat více škody než užitku?, 31.3.2012  Nevím, co poradí zkušenější, já bych sestřihla větvičky do roviny viz obr., aby zesílily a jejikož jich tam máte 6, minimálně jednu (raději dvě) bych odstranila úplně tak, aby zbývající zůstaly na stromku při pohledu shora nejlépe do kříže. |  |
|  | Řez meruňky, 31.3.2012 Udělala bych nový terminál z toho důvodu, že kotlové koruny se rády rozlamují - zvlášť, když se horní větve dělí prakticky v jednom místě. Lída |  | Identifikacia odrody borovice, 31.3.2012 Souhlas s předchozím příspěvkem. Druh také nevím, jen je vidět, že má ve svazečku dvě jehlice... Počítejte ale s tím, že dosud byl její růst omezen malým květináčem, jakmile ji zasadíte do země, může (ale nemusí) růst mnohem... celý příspěvek > |  | Co to je prosím?, 30.3.2012 První mne napadla Euphorbia podle lístků, ale ta má trny na žebrech. Řekla bych, že je to Pachypodium. Lída |  | Název rostliny, 30.3.2012 Ještě mne napadlo, že by to mohl být nějaký netřesk -Sempervivum - tomu by odpovídaly ty odnože na "šlahounech", Echeveria se spíš větví. V každém případě je to sukulentní rostlina a vzhled na fotce je ovlivněný tím, že ta kytka je dost "nacucaná",... celý příspěvek > |  | Strihať orech po vysadení?, 30.3.2012 Jediné, co jsem udělala po vysazení ořešáku bylo to, že jsem budoucí hlavní kosterní větve prořezala tak, aby rostly na kmínku ob očko a ne hned za sebou, protože jsem se někde dočetla, že vzhledem k průměru větví v dospělosti je lepší, když mají... celý příspěvek > |  | Kocour krade, 30.3.2012 :-))) Na podobné téma jsem kdysi viděla video, tam zas kocour dosil domů od sousedů z pískoviště dětské hračky...
ps- kde přišel k těm spoďárům?- ze šňůry je určitě nesundával ;-))
Třeba by pomohlo mu někde něco schovat (aby to mohl... celý příspěvek > |  | Jahody, 30.3.2012 Také dávám jahody po bramborách (mám vždy dva záhony jahod). Starší záhon jahod zruším a zas vysadím jeden záhon nový - každý rok. Brambor dávám pořád stejné množství, i ostatní zeleniny. Záhony se stejně musí postupně prostřídat, aby se mohly... celý příspěvek > |  | Sázení muchovníku, 30.3.2012 Připadá mi ale divné, že by muchovník byl roubovaný ... L. |  |
|  | Jahody, 30.3.2012 ps - ten talíř je velký plochý na hlavní jídlo, ne dezertní |  | Jahody, 30.3.2012  Karmen dozrává opravdu středně (HK červen), asi během 3 týdnů. Zrníčka jsou jakoby na povrchu plodu, snad z toho důvodu se při přepravě málo otlačuje, chuť má trochu po lesních jahodách. Oproti odrůdám, které jsme měli dříve (S.sengana, Red Gauntlet... celý příspěvek > |  | Jahody, 30.3.2012 Podívejte se na popisy odrůd - Sempra Turnov. My dáváme jednouplodící Karmen kvůli chuti. Jinak po jahodách sázím v srpnu kapustu, pór (pod něj hnůj nebo kompost), dtto květák - lze dát cokoliv, co stihne do zimy vyrůst. Lída |  | Jak zasadit hlízy jiřina, 28.3.2012 Mám k dispozici jen teplý panelákový sklep... Jiřiny vyndám ze země, trochu oklepu zem (uvnitř trsu zůstane). Nechám povrchově oschnout, dám po jedné do igelitek (nahoře otevřených) a šoupnu je srovnané vedle sebe v bedýnce do toho sklepa. Je fakt,... celý příspěvek > |  | Jak zasadit hlízy jiřina, 28.3.2012 Na dávání jiřin do země je ještě brzy, tak 3 týdny počkejte. Postup: uděláte jámu, dospod kompost, příp. trochu uleželého hnoje, na to hlízy tak, aby vrchol (místo, ze kterého vyrůstají stvoly) byl asi 10cm pod povrchem záhonu. Zahrnout, zalít. Během... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|