|
Gazánie - výsev, 3.4.2012 Semena gazánie se nesmí zasypávat, jinak nevyklíčí, osobně jsem je vždy doma předpěstovávala. L. |
 |
Rybíz - množení, 3.4.2012 ps - řízky by měly být nastříhané z loňských přírůstků. L. |
 |
|
 |
Rybíz - množení, 3.4.2012 Podívejte se na vlákno "množení rybízu bylinnými řízky". Ve zkratce: udělat řízky o 3 očkách, spodek omočit (pokud máte) ve stimulátoru, zasadit do polostínu mírně šikmo tak, aby koukalo nad zemí jen poslední očko. S narašeným sice nemám zkušenost,... celý příspěvek > |
 |
Řasy na rostlinách, 2.4.2012 Na ty řasy stačí dát do akvárka jednoho krunýřovce ;-))) Lída |
 |
Vodní rostliny VČ, 2.4.2012 No já jsem také z HK a objednávala jsem je u fi.Puškvorec, přišly v pořádku. Některé jsem dokoupila u Johna v Kuklenách. OBI ap. to mají drahé. Lída |
 |
Pomozte určit jarní květinu, 2.4.2012 Na fotce z 23.4.10 a 3.5.10 je hyacint. Na fotce z 2.6.11 je ladonička = Chionodoxa. Ani jedno z to ho není ladoňka = Scilla, puškinie = Puschkinia nebo dříve patřící k hyacintům ... celý příspěvek > |
 |
Zanedbaná zahrada, 1.4.2012 Stromky zasazené na podzim se zkracují na jaře (přes zimu zakoření a zjara už jen rostou), nezkracují se proto tolik. Stromky zasazené zjara se zkracují více (IHNED!), protože musí zároveň zakořeňovat i růst - tak aby tu zkrácenou korunku "utáhly".... celý příspěvek > |
 |
Sázení muchovníku, 1.4.2012  Pal'o, to jste se ale spletl o jednu nulu, ne? Amelanchier x grandiflora dorůstá podle kultivaru výšky 4-6 (9)m. Viz databáze dendrologie... Lída
|
 |
Zálivka při hnojení granulovanými hnojivy. Je nutná?, 1.4.2012 Spíš se nerozpustí a rostlina ho tolik nevyužije... |
 |
Rododendron cez zimu, 1.4.2012 S tím stříháním bych počkala, jestli někde odspodu nevyrazí... To jste ho před zimou a než mrzlo vůbec nezalila, že takhle dopadnul?? Lída |
 |
|
 |
Copak mi to roste?, 1.4.2012 Akébie. Lída |
 |
Množení velkokvětých venkovních ibišků, 1.4.2012 Ibišek bahenní nelze řízkováním množit. Přes zimu nadzemní část odumírá. Množí se semenem, případně dělením rostlin. Host 182.192 si zřejmě spletl ibišek bahenní a syrský, ten dvouleté dřevo má. Lída |
 |
Zanedbaná zahrada, 1.4.2012 Až teď jsem koukla nahoru - seříznutá jabloň určitě plodit bude (měla jsem něco podobného), ale ta naše začla tak za tři - čtyři roky. Nejdřív se snažila "dohnat" ztracenou korunu. Ale nevíte, jaká to je odrůda. Navíc, pokud je roubovaná někde pod... celý příspěvek > |
 |
Zanedbaná zahrada, 1.4.2012 Jelikož nevím, o jaké jablůňce mluvíte, odpovím alespoň na něco z vašeho dotazu. 1) Pokud to byl špatně ovětvený stromek a vlastně jste zakládala novou korunku, je potřeba ještě hlavní větvičky sestřihnout (u zakořeněného stromku) asi o 1/3 do roviny... celý příspěvek > |
 |
Králičí nemoc, 31.3.2012 Kokcidióza (parazitální nemoc) je v chovech velmi rozšířená, králík se nakazí požíráním bobků třeba již od matky. Někdy probíhá skrytě, většinou se projeví při přechodu ze sena na čerstvou trávu Jsou poškozená střeva, na játrech bělavé... celý příspěvek > |
 |