|
Příspěvky uživatele - 220.182
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co s půdou?, 11.4.2012 Posekat (třeba křovinořez - lze půjčit, nebo pořádná sekačka), trávník nejdřív pravidelně sekat a pak uvidíte, co s ním (jestli ho necháte tak, nebo budete dělat "anglický"). Místo pro záhony vyčistit a zrýt.
4 roky není tak moc, pokud byla... celý příspěvek > |  | Thuje smaragd - co jim chybí?, 11.4.2012 Mokro ne, jen aby nebyly na suchu. Stačí jednou týdně pořádně zalít, pokud neprší. L. |  |
|  | Růže a mráz, 11.4.2012 Ono minirůže ze supermarketů jsou ze skleníků. Takže pokud je koupíte v zimě, když ještě růže venku nejsou zelené, musíte se sázením počkat až po zmrzlých. Další zimu už venku normálně přezimují. Jinak růže k sázení, koupené u zahradníků, nemají být... celý příspěvek > |  | Thuje smaragd - co jim chybí?, 11.4.2012 A dejte pozor při hnojení - nehnojte na suchou půdu, abyste jim nespálila kořínky. L. |  | Thuje smaragd - co jim chybí?, 11.4.2012 Už vám to samy napovídají - ve stínu jsou OK a na slunci ne... Chtějí zalévat, hlavně nově zasazené - a v zimě bylo sucho a teď také. Přece jen to nejsou kaktusy. Slunce ano, ale kde mají vzít vodu, když... celý příspěvek > |  | Rhodondendron, 10.4.2012 Opadavé azalky lze... L. |  | Ako spravne ostrihat samorodak?, 10.4.2012 Stříhám na vodorovný kordón, na dvouočkové čípky podle rady souseda, který má tenhle typ vína už hodně let. Doba střihu je konec února, pak se nesmí stříhat, když jde míza nahoru, aby moc neteklo. Pokud se zmešká vhodná doba, tak prý až koncem... celý příspěvek > |  | Uprava a udrzba clenite zahrady 400m2 - pomoc s vyberem techniky, 10.4.2012 Také jsem čekala, že vám poradí víc lidí (hlavně chlapů). Ono se jedná hlavně o to první posekání, pokud budete pak pravidelně sekat, tak pak křovinořez ani neužijete. U nás v osadě ho pak lidé zas prodávali. Tu sekačku máte pěknou, teď jsem se na ni... celý příspěvek > |  | Černé skvrny na gymnocalycium mihanovichii friedrichii, 9.4.2012 Zkuste alespoň nechat na suchém písku zakořenit ty odnože, mně sice kdysi následně v úžlabí žeber mírně zezelenaly, ale rostly i bez naroubování dál.
Jinak mi ten celý kaktus připadá takový "vyhnaný" od zahradníka - má hodně řídké pletivo a... celý příspěvek > |  | Vylezl vám už česnek?, 9.4.2012 Já sázela koncem listopadu (HK), dlouho nelezl a teď má asi 5cm. Ale jsem ráda, že přežil. Sousedi, co sázeli dřív, ho mají pryč... Lída |  |
|  | Přežije Pelargonie mráz?, 9.4.2012 Moc to neriskuji, okolo 0°C dávám netkanou textilii a když jde teplota pod nulu, dávám na noc domů. Nechci o ně přijít, mám to "památeční" a přemnožuji je už 27 let . Lída |  | Bobkovišeň, omrznutí listů, 8.4.2012 Počkejte, až obrazí, suché konce případně ostříháte potom. Jen doufám, že jste je po zasazení a pak až do mrazů nebo při oblevě zalévali, jinak totiž je možné, že uschnuly. Lída |  | Nerašící na podzim vysazená meruňka, 8.4.2012 Také jsem ji sázela na podzim a ještě nepučí (ale suchá není). Lída |  | Uprava a udrzba clenite zahrady 400m2 - pomoc s vyberem techniky, 8.4.2012 Mám zahrádku také 400m2. Je fakt, že udržovanou. Na sekání mi bohatě stačí malá elektrická sekačka od Moun..., protože zhruba polovinu plochy zabírají záhony (okrasné i zeleninové). Ten křovinořez budete potřebovat pouze v úvodní části "zprovoznění"... celý příspěvek > |  | Výběr odolného plaménku, 7.4.2012  Silné, robustní a rezistentní k chorobě "vadnutí plaménků" je Clematis viticella a jeho kultivary (např. Purpurea Plena Elegans, Etoile Violette, Little Nell, Polish Spirit" ap). Nemají tak velké květy, jen cca 6... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|