Příspěvky uživatele - 220.182

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Identifikace několika rostlin, 24.4.2012
1)penízek, 2)?, 3)pupkovec, 4)huseník,5)křivatec        Lída
Cypřišek hrachonosný - proč hnědne?, 24.4.2012
Pro "P": ano, vespod máme písek.. Šlo mi spíš o to, že cypřišky mají v porovnání s ostatními jehličnany větší nároky na vodu a lidé si často neuvědomí, že jehličnany a stálezelené rostliny odpařují vodu i v zimě. Ale podle té druhé fotky se jedná... celý příspěvek >
Teď ho vidím celý - tahání ven (pokud neměl zamotané kořeny) - beru zpět! To máte Sungold, že? Také mám dva, ale už velké. Když ho tahkle vidím celý, spíš mi to přijde jako připálené mrazem. Nechala bych to být, pokud by nepršelo, tak zalévat.... celý příspěvek >
Píšete "kolem balu"... Jen se zeptám - nebyl ten bal moc pevný? Neměl kořeny dole v květináči omotané kolem dokola? To by totiž také mohla být příčina... Někdy prodávají keře takhle příliš prokořeněné a pokud se ten pevný zamotaný bal kořenů trochu... celý příspěvek >
ps.- vyndala bych ho ze země, zkontrolovala kořeny - pokud budou živé, znovu zasadit do kvalitní výživné zeminy (normální ze záhonu namíchat s kompostem) a pravidelně zalévat. Možná by bylo dobré ho na pár týdnů trochu přistínit z jižní strany, aby... celý příspěvek >
Já bych to řekla obráceně :cypřišky všeobecně jsou na vláhu náročnější než třeba tůje. V každém případě je nutné je až do zamrznutí zalévat, také při případné oblevě, hlavně mladé rostliny. Moje Ch.pisifera měla první roky také tendenci zevnitř... celý příspěvek >
5 rocna broskyna, 24.4.2012
Přesazovala jsem ještě o rok starší ryngli a povedlo se to, jen asi dva roky na novém stanovišti měla malé přírůstky, protože zakořeňovala...           Lída
Identifikace fuchsie, 23.4.2012 Obsahuje fotku
Není to tahle? Je to z toho katalogu (fi.Petro). Jmenuje se "Elizabeth". Lída
Hnědnou konce listů přesazeného černého rybízu, 22.4.2012 Obsahuje fotku
Rony, myslím, že tentokrát nemáte pravdu. Antraknóza vypadá jinak, ďubky začínají nejdříve po celé ploše, pak list postupně zežloutne a opadne. Nedostatek vody také nemusí vždy způsobit vadnutí listů, ty vadnou, když té vody už chybí víc. Rostlině... celý příspěvek >
Lilie, 22.4.2012
Cibule bez listů přežije... Několikrát se me stalo, že mi lodyhu lilie těsně před květem ulomili kočičáci až u země. Také jsem čekala, že už příští rok nevyraší. Vyrašila, dokonce větší, silnější a normálně kvetla. Odkud ale nabrala sílu, si nedokážu... celý příspěvek >
Poradí mi někdo druh kaktusu a jestli je napadený?, 21.4.2012
Připadá mi to jako nějaké Gymnocalycium. Co mu je, nevím, buď to je nějaká houba nebo tak něco. Ale pokud dobře koukám, tak nejnovější areola na temeni je v pořádku, tak bych řekla, že ho sice něco postihlo, ale že se z toho vykřeše... Ale kaktusáři... celý příspěvek >
Hnědnou konce listů přesazeného černého rybízu, 21.4.2012
Nemohlo by to být tím, že po přesazení ještě nestihl pořádně zakořenit a ty všechny listy prostě neutáhne?            Lída
Bobkovišeň, omrznutí listů, 20.4.2012
Také mně ji letos trochu popálil mráz, listy má částečně hnědé, ale dnes jsem koukala, že už se jí kulatí pupeny, tak bude mít za chvíli listy nové  :-)))  Lída
Co pak je to za cibuli?, 20.4.2012
A nemohl by to být česnek medvědí?           Lída
Identifikace plevele, 20.4.2012
Zběhovec...   Lída
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika