|
Pěstování rajčat 2013, 1.3.2013 Má někdo zkušenost s odrůdami Purple rusian, Anna rusian a Tolstoi. Můžete poradit co nejranější asi Tyčkovou odrůdu rajčat, mám naseto Stupické a do truhlíků Aztek a Vilmu. Chci je dát do nádob na jižní krytou stranu domu, skleník ani foliák nemám a... celý příspěvek > |
 |
Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 1.3.2013 Konečně mě došla poslední objednávka osiva, tak to letos jako novinky budou Delicious, Purple rusian, Anna rusian, Černý krym, Howard, Tolstoi a keřová Semarol. Z těch osvědčených u nás nejvíc chutná Ildi, Bejbino, Stupické, San Marzano a keřová... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Lilie, 28.2.2013 ty žluté plnokvěté jsou super. Co je to za odrůdu. Já jsem si chtěla objednat u Lukonu Elodii také plnokvětou, ale zatím váhám. Jsou náročnější než jiné aziatky? Zařazení do skupiny aziatek pouze odhaduji. Dana |
 |
Co pod ořešák?, 26.2.2013 Já mám záhon pod ořešákem několik let a za tu dobu se tam vystřídala řada trvalek. Po zkušenostech tam nevysazuji kosatce těm se tam nedařilo, hortenzii dubolistou jsem přesadila protože se jí na podzim vybarvují listy a v záplavě spadaného listí z... celý příspěvek > |
 |
Keříčková rajčata - pokus, 25.2.2013 Keříčková rajčata se nezaštipují, já je pěstuji na netkané textilii aby plody neležely přímo na hlíně postřik proti plísni je u těchto rajčat nutný zvlášť když je deštivější rok. Jsou rozložitější, já z keříčkových pěstuji Šejka a Pavlínu. Na péči... celý příspěvek > |
 |
Květiny do vázy, 21.2.2013 zkuste jiřiny ty kvetou celé léto až do zámrazu hlízy na zimu uložíte do sklepa mečíky, ty vypadají ve vázách skvěle cibule opět uložíte na zimu. Než vyrostou letničky tak je dobré mít na zahradě jarní cibuloviny tulipány, narcisy pak nakvétají... celý příspěvek > |
 |
Co s touto petrželí?, 8.2.2013 olomoucká a hanácká v horších půdách kde je nějaký ten kamínek rozvětvují kořeny. do horších půd se hodí odrůdy s kratším kořenem. |
 |
Jak pěstovat krásnoočko, 29.1.2013 mě se přesévá na zahradě sama. Její pěstování je nenáročné na podzim vydrolím pár semeníků na jaře samy vyklíčí a já pouze vyjednotím. |
 |
Okra - jedlý ibišek, 27.1.2013 Máme nadmořskou výšku asi 420 m n m zahradu mám na větrné poloze ale najsme mrazová kotlina. Pokud se pamatuji rostliny byly vysoké asi 50-60 cm, kvetly bíle pravidelně jsem otrhávala plody. Na jedné rostlince dozrálo10-20 podlouhlých špičatých... celý příspěvek > |
 |
Okra - jedlý ibišek, 27.1.2013 ano zkoušela jsem ji.Musí se vysévat přímo nesnáší přesazování. Plody-protáhlé semeníky se sklízejí brzy po odkvětu. má ráda teplo přiměřenou zálivku. Využila jsem ji pouze na naloženído sladkokyselého nálevu jako okurky.Dávala jsem směs kukuřice,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak se jmenuje tato oranžová rostlina?, 27.1.2013 begonie a vzadu je aksamitník |
 |
Pěstování rajčat 2013, 23.1.2013 nechci zakládat novou diskuzi, ale nemá někdo zkušenost se zásilkovou službou AEV-VS mají velkou nabídku odrůd rajčat a chtěla bych zkusit něco nového ale nikdy jsem tam nic neobjednávala. |
 |
Modré brambory, 26.12.2012 koupila jsem sadbu loni v osevě, letos sadbu neměli paní prodavačka mi sdělila že sadba bývá, ale loni se neurodilo mám to zkusit za rok. Výnos je opravdu menší než u normálních brambor, jsou pozdnější. používám je na kaši a do polévky. |
 |
Okrasný len, 2.11.2012 já mám len vytrvalý okrasný na zahradě v trvalkovém záhoně, mladé rostlinky přečkají zimu celkem bez problémů, ale u starší občas některá vymrzne. Len má ale hodně semen tak není problém si napěstovat nové sazenice. Žlutý len mám ve skalce ten také... celý příspěvek > |
 |
Nonety - matčino, dají se ještě sehnat?, 29.9.2012 Matčino má v nabídce zahradnictví Kruh zasílají ho i poštou asi od 15 října. Dana |
 |